آزادی مردم آفریقای جنوبی تا زمان آزادی فلسطین کامل نیست
فرانسیس مولوی سفیر آفریقای جنوبی در تهران معتقد است یکی از مهمترین پیامهایی نلسون ماندلا این بود که آزادی مردم آفریقای جنوبی تا وقتی که مردم فلسطین آزادیشان را به دست نیاورند، کامل نخواهد بود.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛ مراسم رونمایی و اکران افتتاحیه فیلم مستند داستانی «مراسم ویژه» به کارگردانی میثم شاه بابایی و تهیهکنندگی مهدی کریمی تفرشی و میثم شاه بابایی شامگاه سهشنبه 13 آذرماه با حضور سازندگان فیلم، جمعی از هنرمندان و اهالی رسانه و فرانسیس مولوی سفیر آفریقای جنوبی در ایران توسط گروه سینمایی هنر و تجربه و در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
در ابتدای این برنامه میثم شاه بابایی پس از خوشامدگویی به مخاطبان از تهیهکنندگان و سرمایهگذاران و عوامل فیلم تشکر کرد و گفت: ویدئویی را چند روز پیش میدیدم که پژوهشگری میگفت اگر میخواهید 2000 سال قبل را ببینید باید در فاصله 2000 سال نوری از زمین قرار بگیرید و اینگونه میتوانید دوره هخامنشی را ببینید و اینجا و در حال حاضر این فیلم میتواند تصویری از 11 سال پیش را به شما نشان بدهد فیلمی که قطعاً اگر بهتازگی قرار بود ساخته شود شکل و شمایلش متفاوتتر بود.
شاه بابایی با اشاره به عدم حضور برخی از عوامل فیلم گفت: ما خیلی دوست داشتیم که دوستان عزیزی امشب در سالن میبودند که در طول ساخت فیلم به ما کمک کردند. صداگذار فیلم، تدوینگرمان و کسی که اصلاح رنگ و نور را انجام داد؛ اما متأسفانه همه آنها از ایران مهاجرت کردهاند و ما شاهد فیلمی هستیم که فیلمبردارش آقای پور صمدی نیز دیگر بین ما نیست؛ بنابراین چنددقیقهای از پشتصحنه این فیلم را آماده کردیم تا از آقای پور صمدی یادی کرده باشیم و بعد از آن به تماشای این فیلم بنشینیم.
مهدی کریمی تفرشی یکی از تهیهکنندگان فیلم نیز طی سخنانی گفت: سینما علیرغم جذابیتهایش آنقدر پیچیدگیهای خاص خودش را دارد که نام صنعت هم کنار اسم سینما نشست و شد صنعت سینما و بهدرستی هم این اتفاق افتاد.
وی در ادامه افزود: نلسون ماندلا شخصیتی است که جهان آن را بهعنوان نماد صلح قبول دارد، پذیرفته و برایش احترام قائل است. مسلماً در این دنیا شخصیتهای صلحدوست دیگری هم هستند؛ اما کمتر کسی است که همه دنیا او را قبول داشته باشد و آقای نلسون ماندلا یکی از آنهاست.
این تهیهکننده در مورد انگیزه ساخت فیلم افزود: در دورهای که بهشدت بر علیه کشورمان تبلیغات بد وجود داشت با آقای شاه بابایی صحبت کردیم و تصمیم گرفتیم که کاری کنیم که ماندگار باشد در همان نیز آقای ماندلا فوت کرد و تصمیم گرفتیم که فیلمی دراینرابطه بسازیم و بگوییم که مردم و کشور ایران واقعاً طالب صلح هستند و هیچوقت اینگونه نبوده است که بخواهد به کشوری حمله کند.
فرانسیس مولوی سفیر آفریقا جنوبی نیز که بهعنوان مهمان ویژه در مراسم حضور داشت طی سخنانی با تشکر از میثم شاه بابایی و سازندگان فیلم و فرصتی که برای نمایش آن به وجود آمده گفت: من نوشتم تشکر میکنم از اینکه خاطره نلسون ماندلا یکی از مردان بزرگ این قرن را زنده نگه داشتید و با همه سختیها تلاش کردید زندگی مردی را بسازید که تمام زندگیاش سرشار از مبارزه بود.
وی ادامه داد: نلسون ماندلا ارتباط نزدیکی با ایران و مردم ایران داشت و در اولین مأموریتهایش پس از رسیدن به ریاستجمهوری به کشورهای مختلف سفر میکرد و از ملتهایی که از او و مردم آفریقای جنوبی حمایت کردهاند تشکر میکرد و ایران هم قطعاً یکی از کشورهایی بود که به اینجا سفر و پیام تشکر خودش را به مردم ایران منتقل کرد.
سفیر آفریقا جنوبی ادامه داد: در واقع این فیلم قطعاً در این دوران نیز دوباره یاد ماندلا را زنده میکند؛ چون یکی از مهمترین پیامهایی که ماندلا داشت این بود که آزادی مردم آفریقای جنوبی تا وقتی که مردم فلسطین هم آزادیشان را به دست نیاورند، کامل نخواهد بود.
فیلم مستند داستانی “مراسم ویژه” به کارگردانی میثم شاه بابایی و تهیهکنندگی مهدی کریمی تفرشی و میثم شاه بابایی با حضور مهتاب کرامتی، بهزاد دورانی و میثم شاه بابایی ساخته شده است این فیلم داستان یک تیم مستندسازی است که بعد از انتشار خبر فوت نلسون ماندلا (رهبر ضد آپارتاید آفریقای جنوبی) راهی آن کشور شد تا از مراسم وداع و خاکسپاری، مستندی تهیه کند. بعد از چند روز که مراسم وداع توسط تیم مستندساز به ثبت رسید، در روز خاکسپاری، این گروه دچار چالشهایی شده و توسط پلیس، از سالن مراسم به بیرون رانده میشوند. آنها در مسیر بازگشت به پایتخت آفریقا، در جریان تولد فرزند رانندهشان قرار میگیرند و از پرواز جا میمانند. اکران این فیلم از 14 آذر در گروه سینمایی هنرو تجربه آغاز شده است.
انتهای پیام/