اخبار فرهنگی

آغاز نمایشگاه بین‌المللی کتاب گوادالاخارا ۲۰۲۴

خبرگزاری مهر

آغاز نمایشگاه بین‌المللی کتاب گوادالاخارا ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از افه، نمایشگاه بین‌المللی کتاب گوادالاخارا (FIL) ۲۰۲۴ که از دیروز ۳۰ نوامبر کارش را شروع کرده و تا ۸ دسامبر ادامه دارد با حضور حدود ۱۸ هزار متخصص نشر از ۵۴ کشور میزبان بیش از ۸۵۰ نویسنده از ۴۳ کشور است که به ۱۹ زبان مختلف می‌نویسند.

در حالی که فروش کتاب به عموم مردم همچنان قلب تپنده نمایشگاه است، برنامه‌های متعدد تخصصی نیز در نمایشگاه دنبال می‌شود و مجموعه گسترده‌ای از کارگاه‌ها و نشست‌ها با هدف تقویت ارتباطات بین‌المللی و ترویج مبادلات فرهنگی در دنیای نشر، با حضور بیش از ۲۲۴۰ ناشر و فروشنده برگزار می شود. اهدای جوایز نیز بخش دیگری از برنامه‌های نمایشگاه است و مرکز حقوق بین‌الملل نیز با ۱۲۰ غرفه، معاملات و مذاکرات حقوقی نشر را پی می‌گیرد تا این نمایشگاه به عنوان مهم ترین رویداد اسپانیایی زبان در تقویم جهانی نشر، فعالیت‌های خود را تقویت کند.

از نکات مهم نمایشگاه امسال حضور اسپانیا به عنوان کشور مهمان است که میزبان رویدادهای خاص خود خواهد بود. به این منظور هیئت اسپانیایی که بزرگترین هیئت‌ در میان مهمان‌های افتخاری در تاریخ نمایشگاه است، همکاری نزدیک این کشور با نمایشگاه را گسترش خواهد داد. اسپانیا پیش از این در سال ۲۰۰۰ نیز مهمان افتخاری گوادالاخارا بود و در سال ۲۰۲۵ بارسلونا به عنوان مهمان در نمایشگاه حضور خواهد داشت.

ماریسول شولتز مانوت، مدیر این نمایشگاه، با اشاره به حضور چشمگیر اسپانیا گفت: یکی از ارکان نمایشگاه مشارکت متخصصان نشر است که با تجربه و تخصص خود این رویداد را غنی و به عنوان یک پل ارتباطی دائمی بین آمریکای لاتین و صنعت نشر اسپانیا عمل می‌کنند.

رویداد امسال همچنین هشتاد و پنجمین سالگرد ورود هزاران تبعیدی اسپانیایی به مکزیک پس از جنگ داخلی اسپانیا را تجلیل می کند و به گرامیداشت یاد آن تبعیدیان، روشنفکران و دانشمندان که مکزیک را متعلق به خود کردند، می پردازد.

علاوه بر حضور اسپانیا به عنوان مهمان افتخاری، دیگر مناطق نیز در جشنواره حضور چشمگیری خواهند داشت که یونان و مراکش از آن جمله هستند.

امسال بیش از ۳۰۰۰ رویداد برای این نمایشگاه ۹ روزه در نظر گرفته شده که حضور نویسندگان از جمله آنهاست. رودررو با کتابفروشان و ناشران مستقل، یک رویداد سه روزه است که از یکم تا ۳ دسامبر برگزار می‌شود و ناشران برجسته‌ای از اسپانیا و آمریکای لاتین را گرد می‌آورد.

در ادامه سنت نمایشگاه برای کاوش فرهنگی، چندین رویداد برپا می شود که جشنواره ادبیات اروپا (۲ تا ۴ دسامبر) با حضور ۱۱ نویسنده از ۱۰ کشور اروپایی از جمله آنهاست. یوانا پاروولسکو از رومانی، توماس روزیکی شاعر و مقاله‌نویس لهستانی و دولورس ردوندو نویسنده معمایی اسپانیایی، از جمله این چهره‌ها هستند.

یک انجمن متمرکز بر آمریکای مرکزی از ۳ تا ۴ دسامبر نویسندگانی از سراسر منطقه را گرد می‌آورد تا بر ادبیات برزیل تمرکز کند. سالن شعر امسال ۲۶ شاعر از ۹ کشور از جمله خوزه اورتگا از مکزیک و لگنا رودریگز ایگلسیاس از اسپانیا را دربرنامه های خود دارد.

این نمایشگاه همچنین به بحث درباره چالش‌های فرهنگی و اجتماعی می پردازد و به عنوان مثال، در جلسه‌ای با عنوان «ما با جوهر و کلروفیل می‌نویسیم» (۱ دسامبر)، نویسندگان یایو هررو، لوسی رومرو و ماریانا ماتیجا به بررسی بازنمایی طبیعت در ادبیات خواهند پرداخت و درباره تهدیدات فعلی برای محیط زیست بحث خواهند کرد. موضوع‌هایی مانند داستان‌های علمی تخیلی نوشته شده توسط نویسندگان زنان، میراث گابریل گارسیا مارکز و اقتباس از خوان رولفو برای فیلم از دیگر مسایلی ست که مورد بررسی قرار می گیرد.

همچنین در برنامه ویژه‌ای (۱ تا ۲ دسامبر) بر ادبیات کودکان تمرکز خواهد شد و ۱۵ کارگاه آموزشی از ۲۲ ناشر از آرژانتین، برزیل، مکزیک، هدف اسپانیا و ونزوئلا به ترویج کتابخوانی در بین مخاطبان جوان می‌پردازند.

امسال همچنین برای یازدهمین سال متوالی برنامه ویژه‌ای برای تصویرگران تدارک دیده شده و بخش کمیک و رمان گرافیکی با ۵۵ غرفه و کارگاه‌های آموزشی در زمینه خلق کمیک، با حضور نویسندگان و تصویرگران اسپانیایی دایر خواهد بود.

در همین حال ۶۲۳ برنامه معرفی کتاب تدارک دیده شده که در آن یک نویسنده توسط همکارانش برای کار جدیدی که منتشر کرده، تجلیل می شود. از نکات برجسته این بخش، ارائه نسخه اسپانیایی زبان کتابی از عبدالرزاق گورناه برنده جایزه نوبل ۲۰۲۱ است که توسط ریتا دا کوستا گارسیا ترجمه شده است.

مانند همیشه، چندین جایزه معتبر هم در طول نمایشگاه اهدا خواهد شد که از جمله آنها میا کوتو از موزامبیک جای دارد که با جایزه ۱۵۰ هزار دلاری برای زبان عاشقانه تجلیل می‌شود.

نمایشگاه امسال همچنین یک کارگاه درباره هوش مصنوعی با برنامه ویژه را برای ۳ دسامبر تداک دیده که با حضور کارشناسانی مانند میگل هیجار چیاپا از دانشگاه تگزاس در آستین، یولاندا مارتینز و خاویر پالرو برگزار خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا