اخبار فرهنگی

آغاز چهلمین جشنواره موسیقی فجر / حضور نوجوانان و پیشکسوتان

چهلمین جشنواره موسیقی فجر با حضور پررنگ نوجوانان و پیشکسوتان عرصه موسیقی در هنرستان پسران کار خود را آغاز کرد.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چهلمین جشنواره موسیقی فجر بعداز ظهر امروز – سه‌شنبه 23 بهمن 1403 – با برگزاری مراسم افتتاحیه در هنرستان موسیقی پسران کار خود را آغاز کرد.

از نکات مهم در این مراسم، حضور دو نسلِ پیشکسوت و نوجوانِ موسیقی ایران در کنار همدیگر بود. نسل نوجوانِ موسیقی ایران همان شاگردان هنرستان بودند که در بخش‌های مختلف مراسم افتتاحیه روی صحنه بودند و نسل پیشکسوت هم در بخش‌های مختلف حضوری پررنگ داشت.

از همان ابتدا، تلاوت آیات قرآن کریم را یکی از شاگردانِ هنرستان برعهده داشت.

 

سپس ارکستری متشکل از هنرجویانِ هنرستان‌های دختران و پسران، سرود ملی جمهوری اسلامی ایران را نواختند.
این ارکستر در ادامه قطعه‌ی abba gold را به رهبری امیرحسین محمدیان اجرا کرد.

سخنرانی‌ها:

جشنواره موسیقی فجر ,

تقی ضرابی پیشکسوت موسیقی نخستین سخنران بود که در صحبت‌هایی کوتاه آرزو کرد که با همکاری همه همکاران، دست در دست یکدیگر، بتوانیم در رشد و بالندگی موسیقی ملی سهمی داشته باشیم.

جشنواره موسیقی فجر ,

اینجا تماما موسیقی است

رضا مهدوی دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر: بسیار خرسندم که چهلمین جشنواره موسیقی فجر در جایگاه و مکانی افتتاح می‌شود که تمامیت آن موسیقی است. بزرگان بسیاری در 100 سال گذشته در این مکان مقدس فعالیت کردند؛ افرادی مانند کلنل علی‌نقی وزیری که تکرار شدنی نیستند. از این مدرسه افرادی به موسیقی معرفی شدند که امروز استاد هستند. امیدوارم جوان‌های امروز استادان، آهنگسازان و موسیقیدان‌های فردا باشند. یکی از این افراد فریدون شهبازیان بود که آثار ماندگاری را در موسیقی خلق کرد.

امیدوارم هنرجویان موسیقی در کل کشور از افرادی مانند شهبازیان الگو بپذیرند و هنرآفرینی این چهره‌ها را نمونه کار خود قرار دهند. در مرتبه چهلم جشنواره که عرصه پختگی است، دیگر اجازه آزمون و خطا نداریم و هر چه نقص هست از بنده است. حتما آیندگان آزمون و خطاها را سرلوحه قرار می‌دهند و جشنواره را بهتر برگزار می‌کنند. تا امروز هر دوره شاهد ترقی این رویداد بوده‌ایم و در آینده هم حتما شاهد شکوفایی بیشتر آن خواهیم بود.

اجرای گروه هنرجویان هنرستان پسران بخش بعدی این مراسم بود. آنها قطعاتی در قالب موسیقی ایرانی نواختند.

جشنواره موسیقی فجر ,

جشن تولد برای دو پیشکسوت

بخش جذابِ این مراسم که به نوعی کپی برداریِ درستی از مراسم افتتاحیه جشنواره تئاتر فجر بود، به برگزاریِ جشن تولد برای دو تن از پیشکسوتان موسیقی ایران اختصاص داشت. در این بخش حمید شاهنگیان و حسن ریاحی روی صحنه دعوت شدند تا شمع تولدشان را فوت کنند.

حمید شاهنگیان آهنگساز پیشکسوت موسیقی متولد 20 بهمن 1328 و حسن ریاحی آهنگسازی که در کارنامه‌اش ساختِ سرود جمهوری اسلامی ایران دیده می‌شود، متولد 22 بهمن 1323 است.

جشنواره موسیقی فجر ,

حسن ریاحی: امروز در بدو ورود به هنرستان موسیقی، یاد سال‌های گذشته که فارغ‌التحصیل شدم، افتادم. خوشحالم که هنرستان موسیقی فعال است و دانشجویان خوبی را تربیت می‌کند که بعدها جذب ارکسترهای خوب می‌شوند. نمی‌دانم باید درباره چه صحبت کنم. روی صحبت من درباره جوان‌های کشور است که به پشتیبانی و حمایت نیاز دارند و ارگان‌های مسئول باید از آنها پشتیبانی کنند. امیدوارم اگر یک انجمن آهنگسازان و نوازندگان جوان تشکیل شود که استعدادهای خوب را کشف و روی آنها کار کند. این‌گونه نوازندگان جوان می‌توانند در ارکسترهای خوب شرکت کنند. امیدوارم که این کار انجام شود.

جشنواره موسیقی فجر ,

حمید شاهنگیان: در جمع فرهیختگان و موسیقیدان‌ها حرف زیادی برای گفتن ندارم. سپاس از آقایان مهدوی و مرآتی که این برنامه را تدارک دیدند. هرچقدر به موسیقی بپردازیم کم است؛ چون دشمن موسیقی کم نداریم و اتفاقا موثر هم هستند. این افراد همانند همان‌هایی هستند که سال 58 می‌گفتند موسیقی باید حذف شود ولی با تلاش آقایان مجتبی میرزاده و فریدون شهبازیان توانستیم موسیقی را به نحوی مدیریت کنیم که بماند. خوشبختیم که امروز موسیقی هست و جشنواره آن برگزار می‌شود. اگر آن روزها مقاومت نمی‌کردیم، موسیقی را به شکل امروز نداشتیم. اگر توانسته‌ام ذره‌ای مفید باشم خوشبختم و سرم را با افتخار بلند می‌کنم.

جشنواره موسیقی فجر ,
حضور فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، از نشانه‌های اهمیت این رویداد موسیقی برای دولت چهاردهم بود.

 

جشنواره موسیقی فجر ,

فاطمه مهاجرانی: صحبت کردن در حضور شما عزیزان دشوار است، هرچند گاهی به شوخی می‌گویم آدم زن باشد، معلم باشد و سخنگو باشد، پس باید خیلی صحبت کند اما به جهت بزرگی شما عزیزان سخن گفتن در حضورتان کار راحتی نیست. موسیقی زبان مشترک همه ملت‌ها است. موسیقی زبانی است که به گفتار نیاز ندارد اما به گویاترین زبان بیان‌کننده احساسات است. موسیقی آن لحظه‌ای است که آوای زیبای ربنای شجریان را فارغ از زبان و دین می‌شنویم و روح ما به پرواز در می‌آید.

هر چقدر کلمه قاصر است، این موسیقی است که راه را باز می‌کند و این توان را به انسان می‌دهد که در نی بدمد و زخمه بر تار بزند. ما فراز و فرودهایی را در موسیقی گذراندیم و خوشحالیم چهلمین دوره جشنواره آن را جشن می‌گیریم. موسیقیدان‌ها بالا و پایین‌های بسیاری را تاب آورده‌اند و ناملایمتی‌هایی را تحمل کرده‌اند؛ البته که رسم بزرگان گذشت است. از اینکه در این سال‌ها به فرزندان این سرزمین آموزش دادید، از شما سپاسگزارم.

در پایان آیین افتتاحیه، نوازندگان هنرستانی قطعاتی از مرحوم فرامرز پایور را اجرا کردند.

انتهای پیام /

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا