اخبار فرهنگی

اولین آزمایشگاه بیماری های آبزیان با حمایت وقف تأسیس شد

مدیر پروژه‌های سرمایه‌گذاری موقوفات مبین از راه‌اندازی اولین آزمایشگاه اختصاصی بیماری‌های آبزیان در کشور در شهرستان بوشهر خبر داد و گفت: اهمیت این آزمایشگاه به دلیل توانایی بالای آن در تشخیص و جداسازی انواع عوامل بیماری‌زای آبزیان بسیار بالا است.

خبرگزاری تسنیم

اسماعیل جلالی، مدیر پروژه‌های سرمایه‌گذاری موقوفات در یک شرکت آبزی‌پروران وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه که در هشتمین نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته حضور پیدا کرده بود، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، از راه‌اندازی بزرگترین مرکز پرورش ماهی در قفس‌های دریایی در ایران خبر داد.

او در این باره توضیح داد: پروژه پرورش ماهی از سال 1400 با ظرفیت 1000 تن در استان بوشهر و در 10 مایلی بندر رستمی آغاز شد و در سال 1402 این ظرفیت از 1000 تن به 3000 تن افزایش یافته و اکنون در حال تولید است. برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای است که در پایان سال 1403 این ظرفیت به 5000 تن برسد.

جلالی اظهار کرد: تعداد قفس‌های فعال در این مرکز 30 قفس پرورش ماهی سی بس آسیایی است. این قفس‌ها در فاصله 7 مایلی تا ساحل و 22 متر عمق دریا قرار دارند.

او در این باره توضیح داد: برداشت در دوره اول صورت گرفته و محصول به بازار عرضه شده است. برای دوره دوم نیز برخی از قفس‌ها در حال برداشت و برخی دیگر در حال ذخیره‌سازی هستند.

جلالی در خصوص اشتغال‌زایی این پروژه بیان کرد: میزان اشتغالی که این پروژه تاکنون ایجاد کرده، به‌طور مستقیم حدود 110 نفر از اساتید دانشگاه، کارشناسان ارشد، کارگران و غواص‌ها را شامل می‌شود، و به‌طور غیرمستقیم 780 نفر نیز مشغول به کار هستند.

مدیر پروژه‌های سرمایه‌گذاری موقوفات با اشاره به تأسیس اولین آزمایشگاه اختصاصی بیماری‌های آبزیان، گفت: این آزمایشگاه اولین آزمایشگاه اختصاصی بیماری‌های آبزیان در کشور است که در شهرستان بوشهر راه‌اندازی و به بهره‌برداری رسید.

جلالی تصریح کرد: اهمیت این آزمایشگاه به دلیل توانایی بالای آن در تشخیص و جداسازی انواع عوامل بیماری‌زای آبزیان بسیار بالا است. این آزمایشگاه با استفاده از فناوری‌های روز و تیم متخصص، بهبود روش‌های تشخیص و درمانی را فراهم کرده است.

او همچنین از تولید اولین واکسن مختص بیماری‌های ماهی سی بس در خلیج فارس خبر داد و گفت: با هدف کاهش خسارات ناشی از بیماری‌های ویبریوزیس، استرپتوکوکوزیس و لاکتوکوزیس، با همکاری موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، طراحی و ساخت واکسن سه‌گانه انجام شده است. برخی از نتایج استفاده از این واکسن شامل کاهش تلفات پس از ذخیره‌سازی، کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک و افزایش ضریب بازده خوراک مصرفی بوده است.

جلالی تأکید کرد: صددرصد سرمایه‌گذاری این پروژه از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه صورت گرفته و ادامه خواهد داشت. مدیریت و راهبری این پروژه از طریق بخش خصوصی و به‌صورت مشارکتی از طریق شرکت آبزیستان انجام می‌شود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا