اخبار فرهنگی

برترین جایزه انجمن بین‌المللی ناشران به ناشر فلسطینی اهدا شد

خبرگزاری مهر

به گزارش خبرگزاری مهر، در مراسم اهدای جایزه انجمن بین‌المللی ناشران که در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی کتاب گوادالاخارا در مکزیک برگزار شد، سمیر منصور جایزه معتبر Prix Voltaire را دریافت کرد.

این ناشر فلسطینی جایزه‌ای به ارزش ۱۰٬۰۰۰ فرانک سوئیس (بیش از ۸۰۰ میلیون تومان) را به پاس ایستادگی و تعهد به آزادی نشر در شرایط دشوار دریافت کرد.

نامزدهای این جایزه ناشران – افراد، گروه‌ها یا سازمان‌ها – هستند که معمولاً در میان فشار، تهدید، ارعاب یا آزار و اذیت _خواه از جانب دولت‌ها، مقامات یا به خاطر منافع شخصی_ آثار بحث‌برانگیز را منتشر کرده‌اند. از طرف دیگر، آنها ممکن است ناشران با سابقه و برجسته در حمایت از ارزش‌های آزادی انتشار و آزادی بیان باشند. برای اهداف Prix Voltaire و انجمن بین المللی ناشران، تعریف ناشر فردی، جمعی یا سازمانی است که ابزاری را برای دیگران فراهم می‌کند تا ایده‌های خود را به صورت مکتوب، از جمله از طریق پلت فرم‌های دیجیتال، به اشتراک بگذارند. این جایزه یادآور نقش نشر و آزادی بیان در ایجاد صلح و امید، حتی در سخت‌ترین شرایط، و ستایش‌گر ناشرانی است که با شجاعت و فداکاری، چراغ فرهنگ و دانش را زنده نگه می‌دارند.

برترین جایزه انجمن بین‌المللی ناشران به ناشر فلسطینی اهدا شد

کتابفروشی چاپ و انتشارات سمیر منصور بخش مهمی از جامعه محلی غزه بوده و آثار نویسندگان فلسطینی را منتشر کرده و هزاران کتاب را به زبان‌های مختلف در خود جای داده است. این کتابفروشی که در سال ۲۰۲۱ ویران شد و با تلاش‌های مردم بازسازی شد، بار دیگر در حملات اسرائیل کاملاً از بین رفت. با این حال این کتابفروشی به تلاش‌های خود برای رساندن کتاب به جوانان فلسطینی، بازدید از مراکز تخلیه شده و ارائه کتاب و بسته‌های هدیه به کودکان آواره ادامه داده است.

سمیر منصور در پیام ویدئویی خود درباره دریافت جایزه مورد اشاره گفت: «کتاب‌فروشی‌ام در سال ۲۰۲۱ کاملاً نابود شد و سال بعد بازسازی شد، اما در جریان جنگ اخیر، دوباره هر دو شعبه از بین رفتند. با این حال، من همچنان به کار نشر که از کودکی با آن بزرگ شده‌ام ادامه می‌دهم. تسلیم در کار ما نیست!»

رقبای منصور شامل دوشان گویکوو (مدافع آزادی بیان از نشریه ادبی بالکان از صربستان)، اسلام‌بک ازهاف (ناشر اسلامی / ‏از انتشارات امت از روسیه) و آن دری یانوشکویچ (ناشر مستقل / ‏ از انتشارات یانوسکویچ در بلاروس) و عثمان کاوالا (فعال فرهنگی از ترکیه) ‬ بودند. این افراد هر یک به نوعی نماد مقاومت در برابر محدودیت‌های آزادی نشر محسوب می‌شوند.

در این مراسم، از ویکتوریا آملینا، نویسنده اوکراینی نیز که سال گذشته جان باخت، تقدیر شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا