اخبار فرهنگی

برنده جایزه پولیترز؛ از نظرش درباره ترامپ تا حمایت ازفلسطین

ویت تان نگوین برنده جایزه پولیترز از جمله هزار نویسنده تحریم‌کننده اسرائیل است،‌که به صورت جدی علیه سیاست‌های امریکا و غرب در دفاع از اسرائیل و جنایت‌هایش در فلسطین فعالیت کرده است.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ بیش از هزار نویسنده جهان هفته گذشته بیانیه‌ای در اعتراض به جنایت‌های رژیم صیهونیستی در غزه و لبنان را امضا کرده‌ و متعهد شده‌اند که با کلیه مؤسسات فرهنگی، ناشران، جشنواره‌ها یا انتشاراتی که در نقض حقوق فلسطینی‌ها همدست هستند، همکاری نکنند.

 این نامه که با واکنش‌های متعددی روبه‌رو شده است،‌ همدردی جامعه جهانی نویسندگان و صنعت نشر را با فجایعی که اسرائیلی‌ها در غزه رقم زدند نشان می‌دهد‌، فاجعه‌ای که در نامه از آن با عنوان «عمیق‌ترین بحران اخلاقی، سیاسی و فرهنگی قرن بیست و یکم» یاد شده است.

امضاکنندگان این نامه صراحتاً اعلام کرده‌اند‌ که با ناشران، جشنواره‌ها، آژانس‌های ادبی و نشریاتی که در نقض حقوق فلسطینی‌ها با اجرای سیاست‌ها و شیوه‌های تبعیض‌آمیز یا توجیه اشغال، نژادپرستی یا نسل‌کشی اسرائیل شریک هستند، همکاری نخواهند کرد، همچنین نهادهایی که هرگز علناً حقوق مسلم مردم فلسطین را (که در قوانین بین‌المللی تصریح شده است) به‌‌رسمیت نشناخته‌اند نیز تحریم خواهند شد.

پس از انتشار این نامه در 28 اکتبر‌، تعداد امضاکنندگان نامه فراتر از 1000 نفر رفته است و برخی از چهره‌های جهانی ادبیات معاصر نیز به خیل امضا‌کنندگان آن پیوسته‌اند، از جمله یکی از معروف‌ترین نویسندگان امضا‌کننده این بیانیه ویت تان نگوین برنده جایزه پولیترز است.

ویت تان نگوین متولد 1971 در ویتنام است که در سال  1975 با روی کار آمدن دولت کمونیستی در ویتام با خانواده‌اش به عنوان پناهنده به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد،‌ دانشگاه برکلی و تا مقطع دکترا، ادبیات انگلیسی خواند و پس از آن به تدریس در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی مشغول شد.

او اکنون استاد مطالعات انگلیس و آمریکا و قومیت شناسی در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی است. اولین رمان این نویسنده به اسم همدرد، جایزه پولیتزر داستان را در سال 2016 از آن خود کرده است.  این رمان در سال 2015 منتشر شد، علاوه بر کسب جایزه‌ پولیتزر، نامزدی در جایزه‌ فاکنر، جایزه‌ رمان اول، مدال کارنگی در زمینه‌ ادبیات داستانی، اتحادیه‌ کتاب‌داران آسیایی آمریکایی و جایزه‌ ادگار آلن پو برای بهترین رمان اول را از آن خود کرد.

«همدرد» در دوران جنگ ویتنام می‌گذرد و راوی آن، مردی دو رگه است، حاصل پیوند  کشیشی فرانسوی و یک زن فقیر ویتنامی، که پس از تحمل رنج و مرارت‌های بسیار در نوجوانی به آمریکا مهاجرت کرده و توانسته در سازمان جاسوسی آمریکا،  سی.آی.ای استخدام شود. در جریان جنگ، او در ظاهر رابط آمریکا و ویتنام جنوبی و حامی منافع این دو است اما در واقعیت، جاسوسی است که از سال‌ها قبل تمایلات کمونیستی داشته و با ویتنام شمالی همکاری دارد. در این رمان پرکشش و هیجان‌انگیز، داستان این مرد با دریافت او از تفاوت‌های فرهنگی آمریکا و ویتنام و همچنین تاریخ این دو کشور تلفیق می‌شود و نتیجه‌ کار، با آثاری که پیش از این و از زاویه دید آمریکایی‌ها درباره‌ جنگ ویتنام خلق شده، کاملاً فاصله دارد.

دومین اثر نگوین، مجموعه‌داستانی است با عنوان پناهندگان در سال 2017 منتشر شد، این کتاب مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه اوست با همان جسارت و توانایی ارائه شده در کتاب «همدرد»، ویت در این اثر به امیدها و آرزوهای انسان‌هایی می پردازد که با انتخابی دگرگون‌کننده، تصمیم به ترک کشور خود و رفتن به کشوری دیگر گرفته‌اند. داستان‌های کتاب «پناهندگان» تصاویری تأثیرگذار را از خوشی‌ها و سختی‌های مهاجرت را به مخاطبین ارائه می‌کند.

ویت تان نگوین و مبارزه با اسرائیل:

ویت پس از دریافت جایزه پولیترز در سال 2016 از جنبش بایکوت، سلب سرمایه و تحریم (BDS) حمایت کرد و به آلیس واکر، ریچارد فورد و جونوت دیاز دیگر نویسندگان فعال در این زمینه پیوست.

وی آن زمان نوشت:‌ همیشه به یاد داشته باشید و هرگز فراموش نکنید. این کلمات قدرتمند ما را وادار می‌کند که هم در مورد بی‌عدالتی‌های گذشته و هم به بی‌عدالتی‌های حال فکر کنیم. یکی از آن بی‌عدالتی های معاصر که ما برای به خاطر سپردن آن تلاش می‌کنیم، اشغالگری اسرائیل و سلب حقوق فلسطینیان است. برای هر یک از ما که نگران عدالت هستیم، این امر واضح است: ما باید در کنار ناتوان و فراموش شده و در برابر نظامی‌گری و رژیم صیهونیستی بایستیم.

این نویسنده ویتامی همزمان با شروع جنایتهای رژیم صیهونیستی به غزه پس از عملیات طوفان الاقصی در اکتبر 2023  نیزبیانیه‌ای با موضوع «پایان دادن به خشونت وویرانی» را همراه با 750 نویسنده دیگر امضا کرد و خواستار آتش بس در غزه شد.

وی پس از امضای این بیانیه در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «ما فقط می‌توانیم غم و اندوه خود را برای قربانیان این فجایع اخیر و خانواده‌های آنها ابراز کنیم. هیچ چیزی نمی‌تواند آنچه را که قبلا از دست داده است، بازیابی کند. اما خشونت بی‌سابقه و بی‌رویه‌ای که با حمایت مالی و سیاسی قدرت‌های غربی هنوز علیه 2.3 میلیون فلسطینی در غزه در حال تشدید است، می‌تواند و باید پایان یابد. تلاش برای آواره کردن بیش از 1 میلیون فلسطینی از خانه‌های خود، بدون هیچ تضمینی برای بازگشت با انجام حملات هوایی مداوم علیه غیرنظامیان، از جمله جنایت‌های اسرائیل است،‌ رژیم اسرائیل مرتکب جنایات سنگین علیه بشریت می‌شود، متحدانش، یعنی دولت‌های خود ما، در این جنایات شریک هستند.»

پس از اینکه نگوین این بیانیه را در سال 2023 امضا کرد،‌  سازمان یهودی «92NY»، برنامه‌های نگوین را در نیویوک لغو کرد‌، نگوین در پست دیگری در صفحه اینستاگرام خود  نوشت: «از هیچ کاری که در مورد فلسطین، اسرائیل، یا اشغال و جنگ گفته یا انجام داده‌ام، پشیمان نیستم».

 نگوین در عین حال در همان روزهای نخست حملات اسرائیلی‌‌ها به غزه در اظهارنظری گفت: بمباران غزه  از 7 اکتبر تاکنون بیش از 6500 فلسطینی را کشته است‌، آنچه در غزه در حال رخ دادن است؛‌ به آتش بس نیاز مبرمی دارد»

این برنده جایزه پولیترز انتقاد به سیاست‌های آمریکا را نیز در کارنامه کاری خود دارد،‌ وی می‌گوید: ما نمی‌توانیم سیاست داخلی ایالات متحده، نابرابری‌ها، تضادها، ظلم‌هایش را از آنچه که ایالات متحده در خارج از این کشور در زمینه سیاست خارجی انجام می‌دهد، جدا کنیم.

 وی درباره کشتار مردم مظلوم فلسطین نیز می‌گوید:‌  شکی نیست که اسرائیل از سال 1948 تاکنون تعداد بی‌شماری از غیرنظامیان و فلسطینیان را کشته است . سیاست اسرائیل، مرگ اجتناب‌ناپذیر غیرنظامیان است. این اشتباه است و باید متوقف شود. برخی از من در مورد حمایت من از جنبش تحریم اسرائیل پرسیده‌اند.

این جنبش غیر خشونت‌آمیز است. رژیم اسرائیل و حامیان آن به دنبال بستن هرگونه اعتراض به  اسرائیل از جمله اعتراضات غیرخشونت آمیز مانند BDS (کمپین انزوا، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل) بوده‌اند. حتی ادبیات و هنرهای فلسطینی‌ها یا دلسوزان آنها سانسور می‌شود،‌ متاسفانه قلب هنوز تپنده امپراتوری استعماری و جهانی با اسرائیل است. 

ویت، اکتبر 2024  در یک برنامه تلویزیونی منفورترین فرد مورد نظر خود را جوبایدن و پس از آن کاملا هریس عنوان کرده و می‌گوید: نفرت او از ترامپ در دوره‌ای آنقدر زیاد بوده که او را آزار داده است.

وی که در اندیشه‌های شرق‌شناسانه خود متاثر از ادوارد سعید است،‌ در این برنامه می‌گوید: من در جامعه پناهندگان ویتنامی بزرگ شدم. من مردم ویتنامی را دوست دارم، این همه چیز. من معتقدم که ما باید در مورد مردم خود داستان بگوییم، هر چه که باشد. باید حقیقت را بگوییم. باید نماینده جامعه خود باشیم، اما اگر فکر کنیم، جامعه اشتباه می کند، چه کار باید کنیم؟ من فکر می‌کنم تمام سیاست‌هایی که امروز شاهد آن هستیم، از جمله آنچه در فلسطین و غزه رخ می‌دهد، این یک آزمون واقعی برای بسیاری از مردم است.

وی درباره سرکوب اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا نیز می‌گوید:  این خیلی طعنه آمیز است که ظاهراً از آزادی بیان دفاع می‌کنیم، اما دانشگاه را مانند یک زندان می‌سازیم تا آنچه را که در فلسطین اتفاق می افتد به طور غیرکنایه آمیزی تکرار کنیم. اساتیدی بودند که از دانشجویان دفاع می‌کردند. چند نفر از همکارانم با دانشجویان دستگیر شدند. برخی از ما در مقابل دفتر رئیس جمهور تظاهرات کردیم، اما این تعداد چند ده نفر از 1500 عضو هیئت علمی بود. 

حالا نگوین در تازه‌ترین اقدام به امضای بیانیه هزار نویسنده در تحریم مؤسسات فرهنگی اسرائیلی پیوسته و بار دیگر مخالفت خود را با رژیم صهیونیستی و جنایت‌‌هایش علیه مردم فلسطین اعلام کرده است.

نویسندگان،‌ شاعران‌، بازیگران و چهره‌های فرهنگی و هنری بسیاری سال‌هاست که در انتقاد به سیاست‌های غرب و جنایت‌های اسرائیل در فلسطین‌، فعالیت می‌کنند،‌ پس از «طوفان الاقصی» و آشکارتر شدن چهره صهیونیست‌ها در جهان‌، حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی و کشتار زنان و کودکان بی‌گناه غزه فریاد اعتراض بسیاری از دیگر چهره‌های مشهور جهانی را نیز بلند کرده است.

 انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا