تئاتر کودک، سازی کوک دارد
۰۸:۳۰ – ۱۸ آبان ۱۴۰۳
این روزها شاهد رونق تئاتر کشورمان در حزوه های مختلف هستیم. شاید این رونق ماحصل حضور و پای کار بودن هنرمندان باشد اما این پای کار بودن هم نیازمندیهایی از جمله تامین مسائل مالی از سوی مدیران است. این روزها پای کار بودن هنرمندان فرقی هم نمیکند کارگردان، نویسنده، بازیگر یا عوامل پشت صحنه باشند اما همگی پای کار هستند و دست به دست یکدیگر داده اند تا هنر دیرینه تئاتر را سرپا نگه دارند.
در ماه های گذشته شاهد حال خوب تئاتر هستیم اما باید این حال خوب را از سوی عوامل یک اثر نمایشی هم پیگیری کرد تا ببینیم اوضاع این هنر چگونه است. از این رو به گفت و گو با مجتبی خلیلی کارگردان و فعال حوزه تئاتر پرداختیم.
مجتبی خلیلی کارگردان تئاتر در پاسخ به این سوال که حال تئاتر کودک و نوجوان رو چطور میبینید؟ گفت:
نبض تئاتر کودک همراه با ریتم زندگی، سازی کوک دارد و معتقدم هیچ آهنگی قشنگ تر از این نیست و امیدوارم همیشه تمامی کودکان جهان از این ساز زندگی لذت ببرند.
وی در پاسخ به این سوال که موافق آموزش به کودکان از طریق هنر از جمله تئاتر، سینما هنرهای تجسمی و… هستید؟ بیان کرد: موافق چنین امری هستم، زیرا آموزش از طریق تئاتر صد در صد تاثیرگذار است و به نظر بنده آموزش و پرورش کلیدیترین ارگان دولتی است که این موضوع مهم را باید به صورت جدی پیش ببرد. در حال حاضر با جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان مسائل کتاب های درسی با خود دانش آموزان در کلاس درس و محیط مدرسه به صورت نمایش اجرا میشود و این امر اثرات مفید و مثبتی برای یاد دهی و یادگیری دارد.
خلیلی کارگردان تئاتر از نصیحت خود به مدیران فرهنگی برای بهتر شدن شرایط تئاتر کودک و نوجوان گفت: جای خالی تئاتر دانش آموزی در ویترین زیبای تئاتر کشورمان خالی است و معتقدم نباید سهم دانش آموزان از نمایش کودک و نوجوان صرفاً دیدن نمایش نباشد. ما استعدادهای خلاقی در کودکان و نوجوانان مدارس داریم که در آینده نزدیک تضمین کننده سطح کیفیت تئاتر کودک در سطح کشور هستند و با آسیب شناسی و راهکار و پیشنهادات مناسب یکبار دیگر جای تئاتر دانش آموزی نه تنها با یک یا دو اثر در جشنواره بلکه با نگاهی ویژه به این بخش بتوانیم شاهد جشنواره ای پر بار باشیم.
خبرنگار: زهرا بالاور