اخبار فرهنگی

تبیین حقیقت مهمترین وظیفه اهالی نشر در مواجهه با مسئله فلسطین است

خبرگزاری مهر

تبیین حقیقت مهمترین وظیفه اهالی نشر در مواجهه با مسئله فلسطین است

سید احمد حسینی مدیر انتشارات مهرستان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: فلسطین، مسئله نوپدیدی نیست. حدود ۷۰ سال است که جامعه جهانی با این موضوع روبه‌روست و در چهل و چند سال گذشته پس از انقلاب اسلامی، ایران تمرکز ویژه‌ای بر مسئله فلسطین داشته و کم و بیش کتاب‌های خوبی اعم از جمع نظریات رهبری درباره فلسطین در این زمینه تولید شده است؛ اما باز هم جای کار بسیاری وجود دارد که بتوان با ادبیات و فلسطین، آثار خوبی را تولید و وارد بازار نشر کنیم. بخش زیادی از آثار عمدتاً فضای تحلیلی و تاریخی و سیاسی دارد؛ اما جای آثاری همچون رمان برای طیف کودک و نوجوان بسیار خالی است. حتی تولید آثاری با فضای سرزمین فلسطین و اتفاقاتی که در دوران قبل رخ داده است، جای کار بسیار زیادی دارد. مسئله راهکار افزایش تولید کتاب، حساس کردن نویسنده‌ها و ناشرهاست. آن‌ها باید احساس نیاز کنند که امروزه جامعه ما نیازمند مطالعه در این زمینه است و در خصوص این موضوع مطالبه دارد. بدین صورت کارهای متعددی تولید خواهد شد و نویسندگان و ناشران به‌صورت خودجوش و هنرمندانه در این زمینه حرکت خواهند کرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره مهمترین رسالت اهالی فرهنگ و نشر در مواجهه با مسئله فلسطین گفت: مهم‌ترین وظیفه اهل فرهنگ، تبیین حقیقت با ابزارهای مختلف است؛ به‌خصوص که امروز در جنگ و بمباران رسانه‌ای هستیم و برخی رسانه‌های معاند که در جهت اهداف نظام سرمایه‌داری غرب و در راستای صهیونیسم در حال کار کردن هستند، به واسطه فضای رسانه دنبال این هستند که جای ظالم و مظلوم را عوض کنند. وظیفه ناشران این است که با استفاده از متن‌های قوی نویسندگان مطرح، آثار هنری تولید کنند و با کتاب‌سازی‌های جذاب، از مظلومانی که به واسطه شرارت‌های صهیونیسم در منطقه تحت ستم‌اند، دفاع کنند. این مسئله را باید ناشران تبیین کنند.

مدیر نشر مهرستان درباره تولیدات انتشارات مهرستان در زمینه فلسطین گفت: با توجه به اینکه فضای انتشارات مهرستان به حوزه خانواده و کودک و نوجوان برمی‌گردد، در این چند سال اثری درباره این موضوع تولید نکرده‌ایم؛ از یک ناشر فلسطینی، تعدادی کتاب کودک خریدیم؛ اما تاکنون در کتاب‌هایمان به‌صورت مستقیم به مسئله فلسطین نپرداخته‌ایم. البته پیگیر مذاکراتی هستیم تا رایت چند جلد کتاب رمان و ادبیات در فضای فلسطین را نیز بخریم. ان‌شاءالله به نتیجه برسد و برخی از کارهایی که با محوریت فلسطین نگاشته شده است، ترجمه کنیم.

حسینی در پاسخ به سوال دیگری درباره ضرورت تاسیس یک جایزه ادبی جهانی با موضوع فلسطین گفت: موضوع جایزه جهانی ادبیات فلسطین از بقیه موضوعات مستثنا نیست. وقتی برای مجموعه کتاب‌هایی با یک موضوع خاص جایزه‌ای قرار داده می‌شود، طبیعتاً نویسنده‌ها و ناشران برای شرکت در این رویداد علاقه‌مند خواهند شد تا آثار جدید و باکیفیت تولید کنند و بنویسند تا در جایزه ادبی گذاشته شود. اما باید دقت کنیم اعتبار این جایزه ادبی با ابزارهای درست ایجاد گردد تا کشورها و مناطق دیگر خاورمیانه اعتماد کنند و ارسال آثار برایشان جذاب باشد. محدود شدن جایزه به تعدادی از ناشران داخلی جبهه انقلاب، تأثیر جهانی نمی‌گذارد. باید فکری اساسی صورت بگیرد و کاری بین‌المللی انجام شود که هم‌زمان با ایران، دبیرخانه‌های این جایزه در کشورهای دیگر نیز تشکیل شود تا یک کار تبلیغاتی و رسانه‌ای منسجم، هماهنگ و پرسروصدا ایجاد گردد. همان‌طور که جبهه مقابل برخی از موضوعات را با سروصدا جا می‌اندازند، امروزه باید از این ابزار استفاده کرد تا این جایزه به عموم مخاطبان حرفه‌ای رسانده شود.

وی در پایان گفت: اگر جایزه جهانی ادبیات فلسطین و جایزه مقاومت از ارزش و اعتبار خوبی برخوردار باشد، قطعاً برای نویسنده‌ها و ناشران بسیار جذاب خواهد بود تا پیگیر این مسئله باشند و در این جشنواره شرکت کنند. به‌خصوص اگر داورها از افراد متخصص و توانمند انتخاب شده باشند، بخشی از اعتبار این جایزه به واسطه داورها و تیم علمی ایجاد خواهد شد که موجب حرکت بسیاری از نشرها به سمت این جایزه می‌شود. طبیعتاً برای نشر ما نیز تولید آثاری که بتواند موردتوجه واقع شود، جذاب است. قطعاً اثر و نتیجه جوایز ادبی دیده شدن آثار و نویسنده و ناشر خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا