ترویج سیگار در نمایش خانگی ممنوع/جشنواره هنر و سلامت آغاز شد
رئیس جشنواره هنر و سلامت تأکید کرد که این جشنواره را برای اولین بار راهاندازی کردیم که بگوییم سواد سلامت را جدّی بگیرید. اما در عین حال بایستی با کسانی که به مقوله سلامت در فیلم و سریال ضربه وارد میکنند برخورد شود و مشوقِ حامیان این عرصه باشیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اولین جشنواره «هنر و سواد سلامت» کار خود را رسماً در نشست خبری و گفتوگو با اصحاب رسانه در فرهنگستان هنر آغاز کرد.
جشنوارهای که به دلیل فراگیری بیشتر و حضورِ اهالی رسانه و فرهنگ و هنر از خراسان شمالی به تهران آمد و قرار است اختتامیه آن روز 14 آبانماه در سینما فلسطین برگزار شود و به برگزیدگان آن در بخشهای مختلف جوایزی اهداء شود. 25 فرد در گروه داوران حضور دارند و در جشنواره ملی حضور داشتند.
اما در نشست چه گذشت؟ در ابتدای این نشست، فرشید رضایی مدیر کل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوانکرد: جشنواره «هنر و سواد سلامت» از خروجیهای کارگروه «فرهنگ سلامت و سبک زندگی سالم» وزارت بهداشت هست که سال گذشته با ابلاغ وزیر فرهنگ و ارشاد تشکیل و معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به عنوان رئیس این کارگروه انتخاب شد.
وی اظهار کرد: ما معتقدیم که باید نگاه را از درمان به سمت پیشگیری و کنترل سلامت ببریم. سلامتی پدیدهای است که در محل زندگی، کار و تحصیل خلق میشود و با قرص و دارو نگاههای درمان نگر شکل نمیگیرد، بلکه نیاز به رفتارهای سالم در جامعه داریم. در سواد سلامت منظور ما فقط آموزش دادن نیست، بلکه سواد سلامت تبلور عملی آموختههای بهداشتی است.
رضایی در ادامه صحبتهای خودش به اهمیتِ هنر برای ارتقای سواد سلامت اشاره کرد و افزود: سواد سلامت در قالب هنر به محض به دنیا آمدن از لالایی مادر و از قصهگوییها آغاز میشود و بعد در مدرسه با منابع ادبی و فرهنگی ما ادامه پیدا میکند. ما در بحران کرونا، برای ارتباط با مردم از فنون آموزشی ورسانهای و هنری استفاده کردیم.
چرا این جشنواره از خراسان شمالی به تهران آمد؟ رئیس جشنواره در پاسخ به این سؤال، تأکید کرد: از بهمن ماه سال گذشته و با انتخاب دانشگاه علومپزشکی خراسان شمالی به عنوان میزبان این رویداد، جشنواره وارد فضای اجرایی شد. البته به دلیل برخی مشکلات و موانع و هزینههای سنگین تصمیم بر این شد که این دوره از جشنواره در تهران برگزار شود.
رضایی در دلِ صحبتهایش یک خبر هم از ساخت سریال نمایشی داد و گفت: «سریال هایی را در دست تولید داریم که این سریال ها برای نوجوانان و تلویزیون است، موضوعات سلامت را به صورت دقیقی مطرح کرده است.»
سیداحمد هاشمی به عنوان دبیر جشنواره که به عنوان رئیس دانشکده علوم پزشکی خراسان شمالی شناخته میشود محورهای اولین جشنواره «هنر و سلامت» را اینگونه برشمرد: «سواد تغذیه، نوجوان و جوان و خانواده بانشاط»، «سواد فعالیت بدنی جوان و نوجوان و خانواده بانشاط»، «خانواده بدون دخانیات»، «سواد سلامت معنوی و خانواده»، «سواد سلامت رسانه در نوجوانی و جوانی»، «خواب سالم در نوجوان و جوان» و درنهایت «نقش جوان و نوجوان در سلامت جامعه».
به تعبیرِ هاشمی، 3 هزار و 954 اثر در قالبهای فیلم کوتاه، مستند انیمیشن، موشن گرافی نماهنگ، عکس و پادکست به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. از این تعداد آثار ارسالی، 1790 قطعه عکس، 1100اثر در قالب پوستر به دبیرخانه جشنواره رسیده است. در 3 رشته فیلم کوتاه، انیمیشن و موشن گرافی هر کدام حدود سیصد اثر داشتیم. 196اثر در رشته پادکست و 145 اثر نماهنگ نیز به جشنواره ارسال شده است. در بخش فیلم مستند نیز 86 اثر ارسال شده است.
آنگونه که در ادامه نشست افشین دلشاد قائممقام دبیر جشنواره اعلام کرد: در هر محور اعلام شده جشنواره، سه اثر برتر انتخاب و در نهایت 46 اثر شایسته تقدیر هستند که روز دوشنبه در سینما فلسطین تهران از آنها تقدیر خواهد شد. سه اثر هم توسط دبیر جشنواره تقدیر خواهد شد. یک اثر هم از بین آثار ارسالی از استان خراسان شمالی ارسال خواهد شد.
اتفاقِ جالب جشنواره هم پخشِ رایگان آثار از چهاردهم تا هفدهم آبانماه در سینما فلسطین است. یعنی در واقع فیلمهای برگزیده به صورت رایگان در این سینما به نمایش درمیآیند و در سالن خیال فرهنگستان هنر هم آثار تجسمی این دوره از جشنواره در معرض دید مخاطبان قرار میگیرد.
اما رضایی رئیس جشنواره به سؤال خبرنگار تسنیم درباره آثار ضدسلامتِ شبکه نمایشخانگی هم اینگونه پاسخ داد: قصدمان از راهاندازی این جشنواره بیش از هرچیز، یک گفتمانسازی برای رسیدن به سواد سلامت و ارتقای آن است. حالا هرکسی در این راستا ما را همراهی کند و فعال این حوزه باشد ما مشوقِ او خواهیم بود اما درباره سریالها و آثار نمایشیِ که در این میان سلامتِ مردم را به خطر بیندازد و فضای ضدسلامت را برای مخاطبان ترویج بدهد باید دستگاههای ذیربط همچون ساترا و سیستمهای قضایی برخورد کنند تا شاهد ساخت سریالهایی نباشیم که استعمال دخانیات، مواد مخدر و برخی آسیبهای دیگر را رواج میدهند.
در پایان این نشست از پوستراولین جشنواره «هنر و سواد سلامت» رونمایی شد.
انتهای پیام/