اخبار فرهنگی

جشنواره میراث فرهنگی؛ نقطه پیوند تاریخ و هویت

در نشست خبری سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی، علیرضا تابش، دبیر جشنواره، از افزایش آثار رسیده و اهمیت میراث فرهنگی در ایجاد همدلی ملی گفت. جوایز جشنواره ۱۵ آبان اهدا می‌شود و برنامه‌های متنوعی در شیراز برگزار خواهد شد.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری علیرضا تابش، دبیر سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی، بعدازظهر امروز با حضور جمعی از اهالی رسانه برگزار شد. در ابتدای این نشست، تابش یاد و خاطر شهدا را گرامی داشت و گفت: «در فضایی که جامعه امروز ما بیش از پیش به همدلی و وفاق ملی نیاز دارد، میراث فرهنگی می‌تواند نقشی تعیین‌کننده در گشایش‌های سیاسی و همدلی مردم ایجاد کند. بازآفرینی هویت جمعی در کشور ما امروزه به شدت احساس می‌شود و راه این امر کار فرهنگی و تکیه بر میراث‌فرهنگی کشور است.»

 

او ادامه داد: «میراث‌فرهنگی نقطه مشترکی برای همگان است و می‌تواند نقطه‌ای برای پیوند با فرهنگ و تاریخ خودمان ایجاد کند. هر گامی به سمت میراث‌فرهنگی، گامی به سوی همدلی و وفاق ملی است.»

تابش درباره جشنواره توضیح داد: «ما با این رویکرد سومین دوره جشنواره چندرسانه‌ای را برگزار می‌کنیم که سکوی مهمی برای معرفی آثار مختلف هنرمندان در بخش‌های مختلف است. جشنواره چندرسانه‌ای فرصتی برای همراهی هنرمندان است تا جایگاه میراث‌فرهنگی را به درستی به نسل جدید معرفی کند. این جشنواره می‌تواند مسیری برای خلق آثار فرهنگی، هنری و کشف استعدادهای جوان باشد.»

وی اظهار کرد: «در سال جاری شاهد رشد بهتری از سال گذشته بودیم. در فراخوان امسال مجموعاً 4498 اثر به دبیرخانه رسید که بدون احتساب آثار جایزه شیراز، 3630 اثر از سراسر کشور دریافت کردیم. در این دوره 75 داور داشتیم که از جمله شخصیت‌های شناخته‌شده عرصه فرهنگ و هنر و میراث‌فرهنگی هستند.»

تابش همچنین به جزئیات جوایز بخش‌های مختلف جشنواره اشاره کرد و گفت: «امسال جوایز بخش‌هایی از جشنواره شامل بخش عکس، ایده و تجربه و میراث‌بانان آینده در مراسم افتتاحیه جشنواره اهدا می‌شود که 15 آبان ماه برگزار خواهد شد.»

وی افزود: «با توجه به بخش بین‌المللی جشنواره که غیررقابتی است، در سه حوزه فعالیت داریم. یک فیلم محصول مشترک ایران و تاجیکستان به نام «ملودی» و یک فیلم کلاسیک مرمت شده نیز اکران خواهد شد. همچنین فیلم دیگری با تولید مشترک ایران و ایتالیا به نام «سنگ‌ها و آجرها» در بخش بین‌الملل به نمایش درمی‌آید.»

تابش بیان کرد: «در بخش عکس بین‌الملل شاهد آثاری از ارمنستان، آمریکا، اسپانیا و چین هستیم. وجه مردمی این جشنواره همواره مورد تاکید بوده و یکی از جلوه‌های مردمی امسال بخش «میراث‌بانان آینده» است که در این بخش کودکان و نوجوانان با حضور در بافت تاریخی شیراز، اثر هنری خود را ارائه می‌کنند.»

وی درباره اقدامات حمایتی از کودکان و نوجوانان گفت: «از کانون درخواست کردیم تا یک دستگاه تماشاخانه سیار به استان فارس اعزام کند. همچنین از 12 تا 18 آبان تمام اماکن تاریخی و موزه‌های شیراز برای گردشگران رایگان است.»

تابش به بخش «میراث دیجیتال» اشاره کرد و بیان کرد: «امسال بخش «میراث دیجیتال» از نظر کمیت و کیفیت آثار رشد زیادی داشت. ما رویداد «سکوی امید» را در شیراز برگزار خواهیم کرد تا افراد خلاق و نوآور در حوزه میراث‌فرهنگی محصولات خود را ارائه دهند.»

در ادامه، لیلا کفاش‌زاده، مدیر بخش «میراث‌بانان آینده»، گفت: «امیدوارم جشنواره سال‌های بعد گسترده‌تر شود. در این بخش ما در حوزه‌های فیلم کوتاه، مستند، انیمیشن، عکس، نقالی، نماهنگ و موسیقی اثر داشتیم. مربیان کانون پرورش فکری در این چهار روز به شیراز می‌آیند و کارگاه‌های آموزشی بر اساس رویکرد توجه به میراث‌فرهنگی برگزار خواهند کرد.»

محمد یاری، مدیر بخش «میراث دیجیتال»، عنوان کرد: «جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی یکی از روش‌های محافظت از این میراث است و نشان می‌دهد که آثار فرهنگی و هنری می‌توانند چه کمکی به میراث‌فرهنگی کنند. ما به دنبال این هستیم که ایده‌ها و افراد صرفاً در جشنواره فعالیت نداشته باشند و بتوانند در سال آینده بهتر دیده شوند.»

سید حمیدرضا حسینی، مدیر بخش «شعر و موسیقی»، افزود: «ابتکار جشنواره چندرسانه‌ای در ایجاد بخش مستقل برای شعر و موسیقی و نماهنگ قابل احترام است زیرا موسیقی میراث شنیداری ماست. ما در انتخاب آثار، علاوه بر موسیقی نواحی، به آثار امروزی نیز توجه کردیم.»

تابش در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران درباره دستاوردهای دو دوره قبل جشنواره و توجه به حفاری غیرمجاز گفت: «کار فرهنگی امری تدریجی است و این جشنواره می‌تواند افراد را نسبت به میراث‌فرهنگی حساس کند. توجه به حفاری غیرمجاز باید جزو اولویت‌های ما باشد.»

وی درباره حذف بخش کتاب در این دوره گفت: «قرار است بخش کتاب و رساله به صورت مستقل برگزار شود.»

دبیر جشنواره همچنین درباره رایگان شدن موزه‌ها در ایام جشنواره اعلام کرد که تصمیم‌گیری در این زمینه بر عهده وزیر میراث‌فرهنگی است و به‌زودی اعلام خواهد شد.

در پایان نشست، از پوستر سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی با طراحی میناسادات حسینی رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا