اخبار فرهنگی

حمایت سازمان اوقاف از ساخت بیمارستان پیشرفته سلول درمانی

تفاهم‌نامه ساخت بیمارستان و مرکز پیشرفته تولید سلول و ژن درمانی بین انجمن خیریه درمان سلولی امید و سازمان اوقاف و امور خیریه در نمایشگاه دستاوردهای وقف منعقد شد.

خبرگزاری تسنیم

امیرعلی حمیدیه، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق تخصص خون، سرطان و پیوند سلول‌های بنیادی کودکان که در حال حاضر رئیس پژوهشکده ژن، سلول و بافت است، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم از انعقاد تفاهم‌نامه ساخت بیمارستان و مرکز پیشرفته تولید سلول و ژن درمانی بین انجمن خیریه درمان سلولی امید و سازمان اوقاف و امور خیریه در نمایشگاه دستاوردهای وقف خبر داد.

حمیدیه درباره این تفاهم‌نامه توضیح داد: 18 سال پیش پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز کودکان را در ایران آغاز کردم، اما با رشد سریع علم سلول‌های بنیادی، تحقیقات به داخل سلول‌ها گسترش یافت. بنابراین، آینده پزشکی به سمت سلول‌درمانی و ژن‌درمانی حرکت کرده است.

او تصریح کرد: با توجه به مشکلات سیستم بهداشت و درمان و هزینه‌های بالا، اولین سازمانی که در این حوزه نوین وارد عمل شد و از ما حمایت کرد، سازمان اوقاف بود. اگرچه انجمن خیریه درمان سلولی امید در این سال‌ها حامی ما بوده، اما اصلی‌ترین حمایت‌ها از سوی سازمان اوقاف انجام شده است.

 

 

این متخصص خون، سرطان و پیوند سلول‌های بنیادی با اشاره به برقراری ارتباط با سازمان اوقاف اظهار داشت: در سال 1400 بنیاد علمی فرهنگی البرز که از موقوفات است، من را به عنوان برنده جایزه البرز معرفی کرد. از آن زمان با کمک بنیاد البرز، ارتباط بیشتری با مجموعه اوقاف برقرار کردیم و از طریق آن، به بدنه اصلی سازمان اوقاف وصل شدیم تا در زمینه توسعه سلول‌درمانی و ژن‌درمانی کمک بگیریم.

او ادامه داد: امروز، انجمن خیریه درمان سلولی امید با حمایت یکی از خیرین، تفاهم‌نامه‌ای با ریاست سازمان اوقاف امضا کرده است تا در طی چند سال آینده، بیمارستان و مرکز پیشرفته تولید سلول و ژن‌درمانی در تهران ساخته شود، مرکزی که تاکنون مشابه آن ساخته نشده است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ابراز امیدواری کرد که این اقدام به عنوان الگویی برای سایر پروژه‌ها در این حوزه مطرح شود و با کمک دیگر خیرین و سازمان اوقاف، نمونه‌های مشابه این بیمارستان‌ها در سایر مناطق نیز ساخته شوند.

حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد علمی فرهنگی البرز، نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم عنوان کرد: پروفسور حمیدیه که جزء 35 دانشمند برتر حوزه سلول‌های بنیادی در دنیاست، در سال 1400 به عنوان دانشمند برتر جایزه البرز شناخته شد.

او تصریح کرد: باید به این نکته مهم در حوزه وقف توجه کنیم که اگر چند ده سال پیش مرحوم البرز بنیادی را تأسیس کرد و هدفش را به حمایت از نخبگان کشور تعریف کرد، این بنیاد در سال 1400 دانشمندی مثل پروفسور حمیدیه انتخاب و حمایت می‌کند. امروز شاهد این هستیم که نخبگان و اساتیدی مانند ایشان در این کشور علی رغم تمام مشکلاتی که وجود دارد می‌مانند و با گروه علمی خود تلاش می کنند تا این مجموعه در مسیر تکنولوژی و فناوری حرکت کند و بیمارستانی را به کمک وقف تأسیس کنند که در کشور ما منحصربه‌فرد است.

مدیرعامل بنیاد علمی فرهنگی البرز اشاره‌ای به سه گزاره مرحوم البرز اشاره کرد و گفت: ایشان معتقد بودند کسانی برنده جایزه البرز می‌شوند که در سه هدف غایی حرکت کنند: کاهش آلام بشری، ارتقای رفاه زندگی انسانی و اعتلای نام ایران در جامعه جهانی.

او ابراز عقیده کرد: تمام این سه نکته در نتیجه تلاش‌های مستمر پروفسور حمیدیه و تیم پژوهشی پرتوان ایشان که 18 سال است برای تحقق این هدف در حال کار هستند، به ثمر نشسته است. امروز، این دستاورد محقق شده و ان‌شاءالله به زودی شاهد تأثیرات مثبت آن در کاهش رنج‌های بشری در جامعه خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا