داستان شنیدنی «عزرائیل» – تسنیم
در حالی که فضای عمده داستانهای ایرانی در سالهای اخیر، فضایی آرام و بیمناقشه را تجربه میکنند، اکبرخانی در «عزرائیل» خلاف جریان آب حرکت کرده است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نیما اکبرخانی در کتاب «عزرائیل؛ کهنهسرباز» به سراغ یک ژانر کمتر کار شده و موضوعی مسکوت در ایران رفته است. در حالی که فضای عمده داستانهای ایران، فضایی آرام و بیمناقشه را تجربه میکنند، اکبرخانی در کتاب خود خلاف جریان آب حرکت کرده و داستانی ارائه میدهد که به گفته خودش برخی روی آن مُهر سیاهنمایی میزنند.
«عزرائیل» تریلری از ژانر جنایی است که نویسنده در آن با استفاده از فضاسازی و ایجاد حس تعلیق و کشش، مخاطب را تا انتها با خود همراه میکند. اما هنر «عزرائیل» تنها در این نیست، موضوعی که نویسنده روی آن دست گذاشته نیز برای مخاطب امروز خواندنی و جذاب است. داستان، از گرهگشایی در راز چند قتل آغاز میشود و در ادامه، باز کردن هر کدام از این گرهها، به طرح موضوعی مهم در دل تاریخ معاصر ختم میشود. در واقع نویسنده از بستر داستان و فضای ایجاد شده، نقبی به تاریخ چهار دهه گذشته ایران میزند و به اموری میپردازد که با زندگی و سرنوشت ایرانیان گره خورده و آنها را تحت تأثیر قرار داده است.
حمیدرضا هدایتی سرگرد حفاجا و علی علیزاده، قاتل مرموز شخصیتهای اصلی این کتاباند که در تعقیب و گریزی از شرق تهران تا نیکوزیای قبرس میروند. داستان از چند قتل در تهران شروع میشود و ادامه پیدا میکند. درد رمان عزرائیل، پیدا کردن قاتل و قاتلان احتمالی نیست. درد اصلی این رمان خیانت است؛ خیانتی که هیچکس باورش نمیکند. اکبرخانی در رمانش با دقتی مثالزدنی از جزئیات این ماجرا پرده میبردارد و با قلمی روان، دو داستان موازی را پیش میبرد.
کهنهسرباز، گریزی به اتفاقات 40 سال گذشته ایران هم میزند و داستان را به گروهک تروریستی منافقین و سالهای جنگ میکشاند. نویسنده به تاریخ معاصرعلاقه داشته و بهانه نوشتن این رمان را تاریخ 50، 60 سال اخیر میداند و مشکلی برای دسترسی به منابع نداشته و از کتابهای تاریخی که برای عموم مردم قابل استفاده است، بهره برده است. نکته اینکه باید در یک قالب جذاب و خواندنی، این تاریخ را برای مردم بازخوانی مجدد کرد تا نسل امروز و آینده در یک سیر ضرباهنگدار و ریتمی جذاب با کنش و واکنشهای پلیسی تاریخ را بخواند و در ذهنش ماندگار باشد.
این اثر که به دلیل «توجه به اسناد موجود از تاریخ معاصر» برگزیده جایزه جلال شد، بخشی از ظرفیت تاریخ معاصر ایران برای بازآفرینی در قالبهای مختلف هنری مانند رمان، فیلم و سریال را نشان میدهد.
سماوا کتاب صوتی «عزرائیل؛ کهنهسرباز» را در 19 فصل با صدای پیمان قریبپناه منتشر کرده و در دسترس علاقهمندان قرار داده است.
انتهای پیام/