اخبار فرهنگی

درخشش آثار خوشنویسی ایرانی در میدان سلطان احمد استانبول

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۱۲:۱۷ – ۱۰ فروردين ۱۴۰۴

باشگاه خبرنگاران جوان – نمایشگاه «نقش لامکان؛ مولانا و تذهیب» به همت وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در استانبول با همکاری اداره‌کل فرهنگ و گردشگری استان استانبول و موزه آثار ترک و اسلام استانبول و جهاد دانشگاهی هنر در این موزه افتتاح شد.

 این نمایشگاه با هدف پیوند عمق عرفانی حضرت مولانا با لطافت هنر تذهیب در ترکیه برگزار شده و فضایی الهام‌بخش برای علاقه‌مندان به هنر ایرانی فراهم آورده است.

علاقه‌مندان از کشور‌های مختلفی همچون ایتالیا، اسپانیا، انگلستان، فرانسه، روسیه، بلغارستان، رومانی، ترکیه و هلند از این نمایشگاه بازدید کردند و در دفتر بازدید، تجربیات خود را نوشته‌اند.

احمد محمدی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در استانبول در آیین افتتاحیه این نمایشگاه اعلام کرد که سال ۲۰۲۵ به‌عنوان «سال فرهنگی ایران و ترکیه» نام‌گذاری شده و این نمایشگاه، آغازگر رویداد‌های فرهنگی این سال خواهد بود.

محمدی با اشاره به اشتراکات تاریخی و فرهنگی ایران و ترکیه اظهار داشت: این نمایشگاه نشان‌دهنده قدمت و عمق پیوند‌های فرهنگی میان دو کشور است. مولانا، نقطه اشتراک ارزشمند میان فرهنگ ایران و ترکیه به شمار می‌رود. دیدگاه او نسبت به جهان، تأثیر عمیقی بر هنر و فلسفه ما گذاشته است. همان‌طور که مولانا می‌گوید همدلی، از هم‌زبانی بهتر است. در سال ۲۰۲۵، شاهد رویداد‌های فرهنگی بسیاری خواهیم بود که همچون این نمایشگاه، بازتاب‌دهنده تاریخ مشترک دو کشور هستند.

وی در پایان سخنان خود از حسن دیدبان، وابسته فرهنگی کشورمان و دست‌اندرکاران نمایشگاه نیز تشکر کرد و این رویداد فرهنگی را به فال نیک گرفت.

حسین کسکین، مدیرکل فرهنگ و گردشگری استان استانبول تأکید کرد که توافق‌نامه فرهنگی امضاشده بین ایران و ترکیه، سال ۲۰۲۵ را به سالی ارزشمند تبدیل کرده است.

وی افزود: حضرت مولانا قرن‌هاست که نه‌تنها سرزمین ما، بلکه سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده و شخصیتی بسیار مهم است. تلفیق اشعار ارزشمند او با زیبایی هنر تذهیب، اقدامی تحسین‌برانگیز است. از تمامی افرادی که در برگزاری این نمایشگاه نقش داشته‌اند، قدردانی می‌کنیم.

محمود ارول کلیچ، مدیرکل مرکز تحقیقات تاریخ، هنر و فرهنگ اسلام (IRCICA)، در سخنان خود مولانا را «حکیمی والا مقام است که جهان امروز بیشتر از هر روز به او و اندیش‌هایش نیاز دارد» توصیف کرد و گفت: در شرایط سیاسی پرالتهاب کنونی، اهالی فرهنگ و هنر مسئولیت مهمی بر عهده دارند. ما معتقدیم که فرهنگ پیونددهنده است، در حالی‌که سیاست گاهی موجب تفرقه می‌شود.

وی ابراز کرد: تلاش خواهیم کرد که به گفته مولانا پایبند بمانیم و همچون سخن مولانا «ما برای وصل کردن آمدیم نی برای فصل کردن آمدیم» ما نیز روحیه اتحاد، همبستگی و دوری از تفرقه را که در اندیشه‌های مولانا هست سر لوحه زندگی خود قرار داده‌ایم.

کلیچ اظهار داشت: مولانا فراتر از مرز‌ها و ملیت‌ها، یک شخصیت جهانی است. او میراث مشترک بشریت و افتخار امت اسلامی است. او مهاجری بود که زندگی‌ای سرشار از سختی داشت، اما در آناتولی چنان با عشق سخن گفت که هر انسان آزاده‌ای را مجذوب خود کرد. در گذشته، امت اسلامی پیام او را به‌درستی درک کرده بود. امیدواریم که در عصر حاضر نیز، جهان اسلام به عمق پیام مولانا پی ببرد. بازگشت به اندیشه‌های او می‌تواند ما را بار دیگر به سنت‌های اصیل‌مان پیوند دهد.

در این نمایشگاه، آثار هنرمندان برجسته‌ای از جمله پریسا جمشیدی، افسانه دایمی، نعیمه باغری، پریسا جمشیدی، سیدحسن کاظمی تبار، ابوالفضل امینی، غلامرضا صدرالدین، معصومه زمانی، پانویه توتونچیان، آزیتا جعفری، رضا هاشملو، زهرا طوری، شهرام غلامی، سمیه ادهمی کاشانی، زهره کامکار، سیدمحمد صادق موسوی و مهرداد کریمی به نمایش درآمده است. نمایشگاه «نقش لامکان؛ مولانا و تذهیب» تا ۲۶ مارس ۲۰۲۵ برای بازدید عموم دایر خواهد بود.

منبع: روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا