دلیل حساسیت ارتش به ساخت فیلم سینمایی صیاد شیرازی از زبان جواد افشار
۱۹:۱۷ – ۱۳ بهمن ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی – جواد افشار، کارگردان فیلم سینمایی «صیاد» در برنامه «هفت» شبکه نمایش درباره حساسیتهای ارتش نسبت ساخت فیلم «صیاد» گفت: از آنجایی که صیاد شیرازی از بزرگان ارتش است، حساسیتها راجب او بیشتر از سایرین است. ایشان در نقطهای از تاریخِ جنگ ایستاده بود، که مستقیماً با دفتر امام، حاج احمد خمینی، آیتالله خامنهای، بنی صدر، شهید رجایی و شخصیتهای عالی رتبه نظام رفتوآمد و مراوده نزدیک داشت. طبیعتاً باید حساسیت زیادی روی ادبیات و رفتوآمدهای شهید صیاد میشد.
افشار ادامه داد: ما نعل به نعل بر اساس مستندات تاریخی جلو رفتیم، که جعل و انحرافاتی را شاهد نباشیم و حق مطلب را ادا کرده باشیم. یک سرگرد که بعدها سرهنگ میشود، ناگهان حرف بزرگی میزند که فرمانده کل قوای وقت و مسئولین ارتش به آن فکر نکردهاند. ایشان پرچم وحدت بین نیروهای مردمی و نظامی کلاسیک را علم میکند و پای آن هم میایستد. حتی شهید صیاد از طرف دوستانش هم ملامت میشنود.
نادر سلیمانی، بازیگر سینما و تلویزیون درباره این فیلم افزود: وقتی میخواهیم درباره پرتره آدم بزرگی صحبت کنیم، نوع گویشمان خیلی مهم است. یعنی نحوه برخوردمان با پرتره و نمایش آن مهم است. خوشبختانه اینکار با تمام فشارهایی که روی تهیهکننده، کارگردان و عوامل بود، خوب پیش رفت. اگرچه دو سه سکانس از شخصیت من بخاطر زمان قیچی شد، اما شخصیت عجیبی بود و در کنار شهید صیاد شیرازی پرورش یافته بود. آقای مسعودی از دوستان شهید صیاد بود.
سلیمانی ادامه داد: من دو سال پیش فیلم «ضد» را به تهیهکنندگی آقای محمدرضا شفیعی کار کرده بودم. ولی مسعودی شخصیت مثبتی است، که بین بودن یا نبودنش در ارتش در کنکاش است. دقیقاً شهید صیاد شیرازی هم همین واکنش را داشت. یعنی ایشان را در فشارهای شدیدی قرار میدهند که باعث میشود درجههایش را بکند و روی میز بگذارد و بگوید من برای درجه نیامدم که بجنگم! زیباترین لحظه لحظهای است که شهید صیاد مثل یک بسیجی به همراه رزمندهها داخل ماشینی میرود که تا به سمت جبهه برود.