رشاد: حاج آقا مجتبی تهرانی هوای دل مردم را داشت
آیت الله رشاد گفت: مرحوم حاج آقا مجتبی تهرانی هوای دل مردم را داشت. به ما میگفت همین روایات را برای مردم بخوانید. همان قدر که به فقه و اصول میپرداخت، اخلاق را مجتهدانه مطالعه میکرد و ارائه میداد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیین آغاز همایش فقیه سالک بزرگداشت حضرت آیت الله حاج آقا مجتبی تهران در حوزۀ علمیۀ امام رضا علیه السلام با حضور علما و اساتید حوزههای علمیه برگزار شد.
رضائیان دبیر اجرایی همایش در این مراسم گفت: این برنامه از امروز آغاز میشود و تا دو سال تداوم دارد. در فرآیند همایش، تمام آثار جمعآوری و تدوین شود و با توجه به نیازی که جامعۀ امروز ما به این مبانی دارد، آثار را تدوین میکنیم. پس از آیت الله آقا مجتبی تهران، گرامیداشت آیت الله مهدوی کنی، سپس آیت الله شاه آبادی استاد حضرت امام را خواهیم داشت.
وی افزود: کار جمع آوریِ آثار صوتی، مکتوب و خاطرات حاج آقا مجتبی تهران آغاز شده و به تدریج تکمیل میشود. در این راستا جهت تدوین اساتیدی را انتخاب خواهیم کرد.
رضائیان ادامه داد: یکی از اقداماتی که پیرو این همایش انجام دادیم، معرفی شخصیت ایشان در برنامۀ «حدیث سرو» است. این برنامه تا کنون درباره 50 تن از علما تولید شده است. با 17 نفر از بزرگان و مراجع عظام درباره شخصیت علمی، سیاسی و معنویِ حاج آقا مجتبی تهران بناست مصاحبه شود.
آیت الله رشاد در این مراسم گفت: آیت الله تهرانی خصوصیات زیادی داشت منتها به یکی از ویژگیهای ایشان اشاره میکنم. حاج آقا صاحب قلب سلیم بود. قلب که مریض شد، تمام جسم و وجود انسان بیمار میشود. قلب باطنی هم اگر بیمار شود، تمام وجود انسان بیمار است. خداوند ابراهیم نبی را در دو جای قرآن از انبیایی میداند که قلب سلیم داشت.
وی افزود: ما از شأن قلب غافلیم. در ادبیات ایرانی و دینی ما، قلب جایگاه فوق العادهای دارد. یکی از واژههایی که معادل قلب در ادبیات ما ساختند، دل است. در یک جستجو حدود 14 هزار و 46 بار تکرار قلب برخوردیم. در مجموع روایات، 607 وصف و حالت دربارۀ قلب گفتهاند. قلب سلیم، قلبی است که خالی از ریا و شرک و شک است. در اشغال خداست. به تعبیر امام صادق علیه السلام قلب، حرم خداست و در حرم خدا غیر او را راه ندهید.
آیت الله رشاد گفت: ما قلب مردم را فراموش کردیم، چون قلب خودمان را فراموش کردیم. به قالب و کالبد و ظواهر چسبیدیم. ما غافل از قلبیم. خسارت عظیمی صورت گرفته است. کارهای زیادی صورت گرفته است، انکار نعمت نمیکنم. منتها در این میان نقش ما طلبهها تعیینکننده است. ما باید به قلبمان برسیم و بعد هوای دل مردم را داشته باشیم. آن زمانی که اهتمام به ظواهر دین داشتیم، به بواطن دین اهتمام نداشتیم. باید فقه را کار کنیم، منتها اخلاق را فراموش کردیم. بزرگان ما در هفته گاهی فقه میگویند، اما چند نفر از اعاظم ما اخلاق میگویند؟ ما به حقوق پرداختیم و قوانین چند مادهای داریم، اما دربارۀ اخلاق چکار کردیم؟
وی افزود: جوانان ما مظلومند. اینها اسیر شدند. در تهاجم فرهنگی به دام افتادند و یا زخمی شدند. ما کشتۀ جبهۀ نظامی را میبینیم، اما کشتۀ جبهۀ فرهنگی را نمیبینیم. ما از اسیر جنگی به عظمت یاد میکنیم و به عنوان ایثارگر تکریم میکنیم، اما اسیر جبهۀ فرهنگی را تخطئه و ملامت و طرد میکنیم. ما باید به جوانان به مثابۀ اسیری که در جبهه نرم هستند، نگاه کنیم. ما تقصیر داریم و باید به داد مردم برسیم. مرحوم حاج آقا مجتبی هوای دل مردم را داشت. در یکی از شبهای احیاء، خود حاج آقا پس از شب قدر گفت حدود نیم میلیون نفر پای سخنرانی آمدند. به ما میگفت همین روایات را برای مردم بخوانید. همان قدر که به فقه و اصول میپرداخت، اخلاق را مجتهدانه مطالعه میکرد و ارائه میداد.
خبر در حال تکمیل است…