روایت رشادتهای شهید سعید قهاری در «پیشمرگ»
![روایت رشادتهای شهید سعید قهاری در «پیشمرگ» روایت رشادتهای شهید سعید قهاری در «پیشمرگ»](https://motamedpress.com/wp-content/uploads/2025/02/روایت-رشادتهای-شهید-سعید-قهاری-در-پیشمرگ.jpeg)
۲۱:۳۶ – ۱۹ بهمن ۱۴۰۳
نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «پیشمرگ» با حضور آرش زینال خیری (تهیهکننده)، علی غفاری (کارگردان)، پیمان عباسیزاده (مدیر فیلمبرداری)، حسام منظور، الناز ملک، آرش آصفی و ساناز سعیدی (بازیگران) برگزار شد.
در ابتدای این نشست، آرش زینال خیری، تهیهکننده گفت: من ابتدا باید از خانواده شهید سعید قهاری بزرگوار تشکر کنم که اجازه دادند بخشی از رشادتها و دلیریهای او را در «پیشمرگ» روایت کنیم.
علی غفاری، کارگردان، بیان کرد: تنها منبع فیلمنامه این اثر سینمایی، کتاب «یادداشتهای سعید» نیست، اما بخش عمدهای از فیلمنامه، برآمده از همین کتاب است. البته که نویسنده کار گفتوگوی حضوری با خود شخصیتهای داخل کتاب هم داشته است. ضمن این که همسر این شهید بزرگوار به ما بسیار کمک کرد و با بیان خاطرات به خلق فضای فیلمنامه، کمک شایانی به ما کرد.
او ادامه داد: «پیشمرگ»، برداشتی از یک روایت تاریخی بوده است. من پیشنهاد میکنم که درباره شهید سعید قهاری تحقیق کنید و ببینید که چه شخصیت خاصی داشته است. ما صدها ساعت فیلم درباره سعید قهاری تماشا کردیم و باورپذیر بودن نقش برای ما اولویت بود. من مهدی نصرتی را هم به دلیل شباهتی که به این شهید داشت و هم به دلیل تسلطش بر بازیگری انتخاب کردیم.
مهدی نصرتی، بازیگر این فیلم سینمایی اظهار کرد: زمانی که این نقش به من پیشنهاد شد، کتابهایی درباره این شهید بزرگوار خواندم. چیزی در حدود صد فیلم مستند نیز درباره این شهید تماشا کردم. من ابرقهرمانها را دوست دارم، اما خیلی دوست ندارم نقش ابرقهرمانها را بازی کنم. زیرا نمیشود در این نوع از نقشها خیلی به نقاط ضعف شخصیتها اشاره کرد.
الناز ملک، بازیگر درباره حضور در این اثر سینمایی گفت: علی غفاری از من کاری را تماشا کرده بود و با من تماس گرفت. برای انتخاب یک نقش چیزی که برای من اهمیت دارد، خود مختصات نقش و اثرگذاری آن است، نه پلتفرم پخشکننده آن.
ساناز سعیدی، بازیگر نقش همسر شهید قهاری درفیلم نیز درباره حضور در این اثر سینمایی نکاتی را اظهار کرد: برای هر بازیگری جذاب است که از ذهنیت و تصویری که خود از خود دارد فاصله گرفته و در عمق و پیچیدگیهای نقش تعمق کند. کاراکتر من در این فیلم، از من بسیار فاصله داشت و این موضوع، چالش جذابی برای من ایجاد میکرد.
او ادامه داد: برای نزدیک شدن به نقش، من کتابی را از قلم فرحناز رسولی، همسر شهید مطالعه کردم و با وجوه گسترده این شخصیت آشنا شدم. من با خود خانم رسولی نیز حرف زدم. البته من فکر میکردم نقش همسر شهید در این فیلم قرار است بیشتر پرداخته شود. اما درنهایت سینمای ما، شاهنقشهایش را برای مردان کنار میگذارد و نقشهای خوب بیشتر مردانه هستند. امیدوارم که بتوانیم در سینما و بهخصوص آثار دفاع مقدس از حضور زنان بیشتر بهرهمند شویم.
علی غفاری، بیان کرد: ما اگر پایانبندی را تغییر میدادیم دیگر فیلم حماسی پرشور و پرهیجان نداشتیم. خوشحالم که مردم در طول فیلم ابراز احساسات میکردند و هیجانزده میشدند. حتی اگر فیلم به آثار دهه شصت نزدیک شود هم درنهایت چیزی که مهم است، همراهی مخاطب با نقش است.
حسام منظور، دیگر بازیگر کار گفت: هر فیلمی درباره میهنپرستی ساخته شود، فارغ از هر اندازهای که نقش دارد آن را بازی خواهم کرد. فکر میکنم اینروزها بیشتر از هرچیزی نیاز به ملی شدن داریم. من در خانوادهای ارتشی بزرگ شدم و خودم خواستم که این نقش کوتاه را ایفا کنم چراکه ویژگیهای این کاراکتر برایم بسیار جذاب بود.
عبدالرضا نصاری، بازیگر اظهار کرد: من سابقه همکاری با آقای زینالخیری داشتم. اولین چالش این نقش برای من لهجه کردی کار بود. من در طول فیلمبرداری تنها به موسیقی کردی گوش میدادم و تلفظ صحیح واژهها برایم سخت بود. اما من چالشها را در بازیگری دوست دارم و حتی پلانهایم را در این فیلم بدون بدلکار گرفتم و خودم در مقابل دوربین حاضر شدم.
آرش آصفی، دیگر بازیگر این اثر سینمایی بیان کرد: خیلی خوشحالم که با این گروه کار کردم. من برای نزدیک شدن به نقش توفیق، چالش چندانی نداشتم.
غفاری گفت: هر فیلم و داستانی میتواند به شیوههای دیگری از آنچه هست نیز روایت شود. اما مهمترین هدف ما خلق قهرمان در صحنه بود. هلیکوپتری که بر پرده میبینید نمادی از عزت، شرف و شجاعت است. دوست داشتم از این زاویه این داستان را روایت کنم. بعضی از شخصیتهایی که در فیلم میبینید، ما به ازای واقعی داشتند و ما تنها نام کاراکترها را تغییر دادیم.
منبع: فیلم فجر