اخبار فرهنگی

روز استقبال از «شوهر ستاره» و روایت زندگی شهید قهاری در «پیشمرگ»

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۰۸:۴۹ – ۲۰ بهمن ۱۴۰۳

هشتمین روز از جشنواره فیلم فجر، با یاد صدرالدین حجازی، بازیگر آغاز و با نمایش آثار متنوع همراه شد. فیلم‌هایی که با حضور پرشور اهالی رسانه و سینماگران به نمایش درآمدند.

زنگ اول: «شوهر ستاره»

سانس اول امروز به فیلم «شوهر ستاره» به کارگردانی ابراهیم ایرج‌زاد اختصاص داشت. پس از نمایش فیلم، نشست پرسش و پاسخ با حضور عوامل و بازیگران این اثر برگزار شد. نشست، با استقبال خبرنگاران و اهالی رسانه همراه بود و در طول جلسه، عوامل فیلم درباره روند ساخت، پیام اثر و چالش‌های تولید صحبت کردند.

ابراهیم ایرج‌زاد، کارگردان فیلم، بر اهمیت پرداختن به مسائل زنان در سینما تأکید کرد و گفت که این فیلم احترام به زنان ایرانی را نشان می‌دهد. حامد بهداد نیز به مضمون تنهایی و بی‌نام‌ونشانی افراد در جامعه اشاره کرد و تجربه همکاری با ایرج‌زاد را ارزشمند دانست. نرگس محمدی، تهیه‌کننده فیلم، که اولین تجربه تهیه‌کنندگی خود را پشت سر گذاشته است، اظهار داشت که با وجود ترس اولیه، تصمیم گرفت این پروژه را به دلیل اهمیت موضوع آن بپذیرد. علی اوجی، دیگر تهیه‌کننده کار نیز به این نکته اشاره کرد که نرگس محمدی تنها تهیه‌کننده زن در این دوره از جشنواره است.

زنگ دوم: «زال و رودابه»

انیمیشن «زال و رودابه» به کارگردانی محمدعلی سجادی، دومین فیلمی بود که امروز برای اهالی رسانه به نمایش درآمد. نشست خبری این اثر به دلیل کسالت کارگردان برگزار نشد. نکته جالب این است که هیچ‌یک از عوامل این انیمیشن در مراسم فتوکال هم حضور پیدا نکردند. انیمیشن «زال و رودابه» یک روایت از شاهنامه فردوسی است که به صورت نقاشی متحرک ساخته شده است.

زنگ سوم: «پیشمرگ»

فیلم سوم روز هشتم جشنواره، «پیشمرگ» به کارگردانی علی غفاری بود؛ اثری که به روایت بخشی از زندگی شهید سعید قهاری می‌پردازد. در آغاز نشست این فیلم، آرش زینال خیری، تهیه‌کننده، از خانواده این شهید قدردانی کرد که اجازه دادند بخشی از رشادت‌های او به تصویر کشیده شود.

علی غفاری تأکید کرد که هرچند کتاب «یادداشت‌های سعید» یکی از منابع اصلی فیلمنامه بوده، اما نویسنده کار با شخصیت‌های واقعی نیز گفت‌و‌گو کرده و همسر شهید قهاری در شکل‌گیری فضای اثر نقش پررنگی داشته است. او همچنین با اشاره به روند انتخاب بازیگر نقش اصلی، مهدی نصرتی را به دلیل شباهتش به شهید و توانایی بازیگری‌اش مناسب این نقش دانست.

در ادامه، نصرتی از تحقیقات گسترده‌اش درباره این شخصیت گفت و اینکه صد‌ها ساعت فیلم مستند درباره او تماشا کرده است. ساناز سعیدی، بازیگر نقش همسر شهید، از چالش‌هایش برای درک این شخصیت سخن گفت و ابراز امیدواری کرد که نقش زنان در سینمای دفاع مقدس پررنگ‌تر شود. حسام منظور نیز با تأکید بر اهمیت میهن‌پرستی، گفت که همیشه چنین نقش‌هایی را خواهد پذیرفت. در نهایت، غفاری از هدف اصلی خود در ساخت این فیلم گفت: خلق قهرمان بر پرده سینما، آن‌گونه که هلیکوپتر حاضر در فیلم را نمادی از عزت، شرف و شجاعت توصیف کرد.

زنگ چهارم: «ماریا»

آخرین فیلم امروز، «ماریا» به کارگردانی مهدی اصغری ازغدی بود. در نشست پرسش و پاسخ این اثر سینمایی، سونیا پوریامین اعلام کرد که مهدی اصغری ازغدی جوان‌ترین فیلمساز این دوره جشنواره است.

علی لدنی، تهیه‌کننده این اثر سینمایی درباره محوریت داستان که تقابل سنت و مدرنیته است صحبت کرد. کارگردان فیلم نیز نقد خبرنگاران مبنی بر کند بودن روند قصه را نپذیرفت و گفت: «سینما ما را به صبر دعوت می‌کند.» او بیان کرد که در اکران‌های بین‌المللی با چنین نقدی رو به رو نبوده است.

زنگ آخر: پیر پسر

نمایش ویژه هفتمین روز چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به فیلم سینمایی «پیر پسر» اختصاص یافت. با اکران این اثر سینمایی، برج میلاد شلوغ‌تر از هر وقت دیگری شد و اهالی رسانه برای تماشای این اثر سینمایی به کارگردانی اکتای براهنی در صف ایستادند.

منبع: فیلم فجر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا