اخبار فرهنگی

سینمای ایران برای پیشرفت به جسارت نیاز دارد؛ تاثیر سیمرغ فجر بر فیلم‌کوتاهی‌ها

خبرگزاری مهر

سینمای ایران برای پیشرفت به جسارت نیاز دارد؛ تاثیر سیمرغ فجر بر فیلم‌کوتاهی‌ها

نادره سادات سرکی کارگردان فیلم کوتاه «دادرسی» که جایزه بهترین کارگردانی چهل و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران را دریافت کرد و در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در بخش فیلم‌های کوتاه حضور دارد، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره فیلمش توضیح داد: من یک بار دو سال پیش با فیلم سینمایی «ملاقات خصوصی» که فیلمنامه آن را بازنویسی کرده بودم، در جشنواره فجر حضور داشتم و تجربه خوشایندی هم از آن حضور ندارم، چراکه فیلم بسیار زیاد شانس گرفتن سیمرغ مردمی را داشت و با اختلاف جلو بود، ولی متاسفانه آن سال به طور غافلگیرکننده‌ای سیمرغ مردمی حذف و شب قبل از اختتامیه این تصمیم اعلام شد. به همین دلیل، این بخش از تجربه من در جشنواره فیلم فجر اصلاً تجربه دلچسبی نبوده و خاطره خوبی نداشته‌ام.

وی درباره فیلم‌های کوتاه حاضر در جشنواره گفت: امسال ۴۴ فیلم کوتاه در جشنواره فجر حضور دارند و من برخی از این فیلم‌ها را در جشنواره فیلم کوتاه تهران دیدم. تعدادی از این فیلم‌ها واقعاً خوب بودند. بنابراین، رقابت امسال باید بسیار سخت و جدی باشد. فیلم‌هایی که احتمالاً نامزد خواهند شد، باید فیلم‌های شاخص و شایسته‌ای باشند.

این فیلمساز درباره تاثیر جشنواره فجر و جایزه سیمرغ فجر بر روند کاری فیلمسازان کوتاه گفت: فکر می‌کنم دریافت سیمرغ تاثیرگذار و مفید باشد. به هر حال اسم فیلمساز در جامعه سینما مطرح می‌شود و این می‌تواند تأثیرات مثبتی بر تهیه‌کنندگان و بازیگران و سایر عوامل سینما و کسانی که مسئولیت‌های مربوط به پروانه ساخت فیلم را دارند، بگذارد.

وی عنوان کرد: با این حال، نمونه‌هایی هم هست که حتی فیلمسازان که سیمرغ گرفتند اما نتوانستند فیلم بعدی‌شان را بسازند. مثلاً بهمن و بهرام ارک، که خیلی فیلم‌های شایسته و خوبی ساختند و حتی فیلم کوتاه «حیوان» که در جشنواره کن درخشید، اما نتوانستند فیلم بلند بسازند. این وضعیت نشان می‌دهد که اگرچه دریافت سیمرغ می‌تواند کمک‌کننده باشد، اما گاهی اوقات هم نمی‌تواند تمام مشکلات پیش رو را حل کند. امیدوارم که در آینده این تاثیرگذاری بیشتر و ملموس‌تر باشد، ولی متاسفانه مثال‌های نقض هم وجود دارد.

کارگردان «دادرسی» درباره جشنواره‌ها توضیح داد: در چند سال اخیر، به ویژه در پنج شش سال گذشته، اتفاقاتی افتاده که واقعاً ناراحت‌کننده بوده است. جشنواره فیلم فجر باید ویترین سینمای ایران باشد و بهترین‌های سینمای ایران در آن نمایان شوند اما متاسفانه برخی از فیلم‌های خیلی خوب به جشنواره راه پیدا نمی‌کنند. علاوه بر این، برخی فیلم‌هایی که جوایز جشنواره را دریافت کرده‌اند و وقتی اکران شدند، مردم به آنها اقبالی نشان ندادند. این وضعیت نشان‌دهنده ۲ مساله است: یکی اینکه فیلم‌هایی ساخته می‌شود که ممکن است نیازهای مخاطب را برآورده نکنند و دوم اینکه فیلم‌های ساخته شده اغلب از جنس سینمای بدنه نیستند.

وی با تاکید بر نگاه جسورانه در فیلم‌ها بیان کرد: من فکر می‌کنم اگر می‌خواهیم سینمای ایران تکانی بخورد، باید فیلمسازانی که در عرصه فیلم کوتاه بسیار خوب و قوی ظاهر شدند، به این عرصه توجه بیشتری داشته باشند.

سرکی در پایان گفت: در جشنواره فیلم کوتاه تهران شاهد فیلم‌های متنوع و جسورانه‌ای بودیم که موضوعات مختلف و متفاوتی را مورد توجه قرار دادند. این موضوع می‌تواند به سینمای بدنه ما کمک کند که تنوع بیشتری در محتوای خود داشته باشد و به سلیقه گسترده‌تری از مخاطبان پاسخ دهد. امیدوارم با این روند، سینمای ایران جان تازه‌ای پیدا کند و بیشتر از قبل، مخاطبان به سینما علاقه‌مند شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا