شهیدی که سوریه را به زندگی در کانادا ترجیح داد
استقبال مردمی از کتاب «بیست سال و سه روز» پس از انتشار تقریظ رهبر معظم انقلاب بر این اثر ادامه دارد. روایت فتح چهلمین چاپ از این اثر را بهتازگی منتشر کرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «بیست سال و سه روز» با استقبال مردمی پس از انتشار تقریظ مقام معظم رهبری بر این اثر، به چاپ چهلم رسید. این کتاب که به قلم سمانه خاکبازان نوشته شده، روایتی است از زندگی جوانترین شهید مدافع حرم، شهید سیدمصطفی موسوی.
شهید موسوی در حالی که تنها سه روز از تولد 20 سالگیاش میگذشت، در حملهای که به اطراف حرم حضرت زینب(س) در دمشق شد، به فیض شهادت نائل آمد. او که از نیروهای هوابرد بود، برای رسیدن به سوریه و دفاع از حرم و حریم اهل بیت(ع) راه پر فراز و نشیبی را طی کرده بود که خاکبازان در این کتاب، تلاش کرده به خوبی روایتگر مجاهدتهای او باشد.
در معرفی این کتاب آمده است: شهید سید مصطفی موسوی عاشق موسیقی بود؛ هم پاپ و هم سنتی. اگر با بچههای فامیل جمع میشدند، میزدند به دل جاده و میرفتند سفر، گاهی قلیان هم میکشید؛ اما نماز اول وقتش هیچ وقت ترک نمیشد. هر پنجشنبه بهشت زهرا میرفت. هم سر خاک خسرو شکیبایی و پیمان ابدی، هم سر خاک شهید پلارک و شهدای گمنام… .
نویسنده درباره ویژگیهای اخلاقی شهید موسوی به تسنیم گفت: ایشان یکجور اجتماع نقیضین بود؛ هم علاقهمند به موسیقی پاپ و هم اهل سفر رفتن بود و به ظاهر خودش بها میداد و درست مانند یک نوجوان امروزی زندگی میکرد؛ و از سوی دیگر، اهل نماز اول وقت بود و روزههایش را ترک نمیکرد؛ حتی در شرایط سخت کاری و در منطقهای با درجه حرارت بالا. او به مزار شهدا میرفت، همانطور که بر سر خاک هنرمندان میرفت. در کنار هم قرار گرفتن این خصوصیات در کنار یکدیگر، جذابیت شخصیت او را بیشتر کرده بود.
از جمله ویژگیهای شهید موسوی، استمرار او بر مطالعه بود. در قفسه کتابخانه او، کتابهای مختلفی به یادگار مانده؛ از دکتر علی شریعتی گرفته تا کتابهای علامه جعفری و … . داشتن «یک سیر مطالعاتی منظم» گوهری است که در این سالها با وجود تغییر سبک زندگی، اولویت یافتن شبکههای اجتماعی و دغدغههای مختلف، کمتر نصیب بسیاری از ما میشود. همین موضوع سبب شد تا شهید موسوی از بسیاری از همنسلان خود چند قدم جلوتر باشد: «شهید اول از همه نخبه بود. او در رشته ریاضی تحصیل کرده بود، اما از دوره دبیرستان طراحی و اختراع چند کار را شروع کرده بود. در همین دوره، یک ناو جنگی را طراحی کرده بود که در ایران چندان مورد استقبال قرار نگرفت. او پس از مدتی، تصمیم گرفت تا این طرح را به مراکز علمی کانادا بفرستد که از سوی یکی از مراکز علمی این کشور مورد تأیید قرار گرفت، اما شهید موسوی ترجیح داد که به جمع مدافعان حرم بپیوندد.
رهبر معظم انقلاب در تقریظی بر این اثر فرمودهاند:
به نام خدا
ــ این شرح حال نیز برای امثال من غبطهانگیز و حسرتزا است. نور این جوان و امثال او چشم امثال مرا خیره میکند و ما را متوجّه تاریکیهائی که در آن گرفتاریم میسازد. آفرین به آن انگیزهی نجاتبخش که سیدمصطفیها را به چنین اوجی میرساند و مرحبا به صبر و توکلی که پدر و مادری را در فقدان چنین فرزندی آرامش میبخشد. خدا را سپاس که در دوران چنین انسانهائی زندگی میکنیم
خرداد 1403
چهلمین چاپ از کتاب «بیست سال و سه روز» از سوی انتشارات روایت فتح در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
انتهای پیام/