اخبار فرهنگی

عصر اندیشه جدید با پرسشی تأمل برانگیز

شماره سی و سوم از مجله فرهنگ و علوم انسانی عصر اندیشه مقارن با اعلام رسمی پذیرش آتش‌بس در نوار غزه بر روی پیشخوان مطبوعات کشور قرار گرفت.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عصر اندیشه محتوای این شماره از کتاب‌مجله‌های خود را تماماً به تحلیل و بررسی رخداد هفتم اکتبر و پیامدهای عجیب آن برای منطقه و جهان طی یک سال و چهار ماه گذشته اختصاص داده و پرسشی تأمل‌برانگیز را مطرح ساخته که «آیا مقاومت زنده است؟»

عصر اندیشه برای پاسخ به این پرسش، دیدگاه‌های صاحب‌نظران برجسته و نام‌آشنایی را در قالب‌های گفتگوی تفصیلی، میزگرد، مناظره و یادداشت منعکس کرده است.

گفت‌وگو با حجت الاسلام احمد راهدار عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، علیرضا پیروزمند قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی و استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع)، موسی نجفی رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، ابراهیم فیاض جامعه شناس واستاد دانشگاه تهران، حجت الاسلام سیدمحمدحسین هاشمیان عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) و رحمان قهرمان پور مترجم و پژوهشگر علوم سیاسی از جمله این مصاحبه هاست. همچنین نوشته هایی از حسین محمدی سیرت با عنوان مکتب عقلانی کارآمد و قدر متیقن های دیالکتیک جدید در سوریه پسااسد از حنیف غفاری در این اثر منتشر شده است.

میزگرد با حضور محمدباقر خرمشاد، سیدجلال دهقانی فیروزآبادی و علیرضا کوهکن اساتید علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی درباره آینده محور مقاومت در نظم نوظهور جهانی از بخشهای مهم و خواندنی این مجله است. همگام با مقاومت از نقطه صفر موضوع بحثی است که در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام سیدصادق موسوی پژوهشگر، فعال سیاسی و از اعضای مؤسس حزب الله لبنان به میان گذاشته شده است.

گفت‌وگو با علم صالح، امنیت‌پژوه و استاد دانشگاه ملی استرالیا و مسعود اسداللهی تحلیلگر ارشد مسائل غرب آسیا درباره حکایت گذار از سنگ به تفنگ و حسین جاری انصاری دیپلمات و مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی از دیگر بخشهای این شماره از مجله است.

پایان بخش مطالب این شماره از مجله عصر اندیشه مناظره محمد خواجویی مدیرگروه لبنان مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه و سیدرضا صدرالحسینی تحلیلگر مسائل غرب آسیا درباره درست بودن یا درست نبودن عملیات هفت اکتبر است.

 عصر اندیشه مکتب مقاومت را در بزنگاه سرنوشت‌سازی می‌بیند که پس از تحمل آسیب‌ها و لطمات بسیار طی ماه‌های گذشته، عمیقاً به بازتعریف هویتی و بازسازی توان تضعیف‌شده خود نیاز دارد. جلد مشکی مجله تداعی‌کننده سوگواری برای شهدای مقاومت به‌ویژه سید حسن نصرالله است که تصویر او بر قاب اصلی جلد نقش بسته است.

 

 

در بخشی از سرمقاله این اثر به قلم روح‌الامین سعیدی آمده است: عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر با غافل‌گیری رژیم صهیونی و به شکلی کاملاً بی‌سابقه و محیرالعقول انجام شد و بدون هیچ اغراق، ضربه‌ای جبران ناپذیر به پیکره آن وارد ساخت و پیروزی بزرگی را نصیب مبارزان فلسطینی کرد. شاید همین شیرینی مفرط پیروزی بود که برخی سیاسیون و تحلیل‌گران را به پیش‌بینی‌های شتابزده ای در خصوص فروافتادن رژیم و شخص نتانیاهو به سراشیب سقوط و قریب‌الوقوع بودن زوال اسرائیل واداشت. اما برخلاف پیش‌پندارها، مقامات تل آویو این جنگ را متفاوت با نمونه‌های گذشته و به مثابه یک نبرد وجودی برای بقا تلقی کردند و با بیرون آمدن از شوک اولیه و تسلط بر اوضاع و در سایه حمایت کامل دولت‌های غربی و سکوت مطلق نهادهای بین المللی به یک کشتار و ویرانی تمام‌عیار در غزه و لبنان دست زدند تا به زعم خود نظم منطقه‌ای جدیدی را با حذف تهدیدهای امنیت ملی خود و قطع بازوهای منطقه ای ایران مستقر سازند. اینک که بیش از یک سال بسیار سخت و پرتلاطم آغاز طوفان الاقصی گذشته است، می‌توان با رویکردی واقع‌بینانه و به دور از احساس و شعارزدگی به ارزیابی داده‌ها و ستانده‌های محور مقاومت پرداخت و برای ادامه پیمایش مسیر مبارزه نتایج درس‌آموزی گرفت.

مجله عصراندیشه به مدیرمسئولی محمدمهدی دانی و سردبیری روح‌الامین سعیدی در ابتدای بهمن ‌ماه 1403 منتشر شد.

 نسخه مکتوب مجله عصر اندیشه را از کیوسک‌های مطبوعاتی و کتابفروشی‌های منتخب و نسخه مجازی آن را نیز از درگاه‌هایی چون فیدیبو، مگیران، کتابراه و طاقچه تهیه کنید.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا