نشست پرسشوپاسخ فیلم «مرد آرام»/ این فیلم با نفس ما ساخته شد
۲۳:۲۹ – ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
نشست پرسشوپاسخ فیلم سینمایی «مرد آرام» با حضور بهنوش صادقی (کارگردان)، مهدی هاشمی (تهیهکننده و بازیگر)، مهنوش صادقی (نویسنده)، محمد صادقی (طراح صحنه)، وحید منتظری شمیلا شیرزادی، پویا نوروزی و بیتا عزیز بازیگران فیلم برگزار شد.
در ابتدای این نشست بهنوش صادقی کارگردان این اثر گفت: سینما روایتگر قصههای انسانی ورای مرزها است و ما درباره معضلات انسانی صحبت کردیم و نمیتوان از این موضوع غافل شد که ما با ۸ میلیون افغان زندگی میکنیم.
مهنوش صادقی نویسنده این فیلم بیان کرد: کودکهمسری موضوعی است که نمیتوان خیلی به آن ورود کرد و در افغانستان آنطور که در ایران ما حساسیت داریم، وجود ندارد، داستان ما بیشتر پیرامون انتخاب مسیر دختر قصه ما است.
بیتا عزیز بازیگر این فیلم توضیح داد: خیلی خوشحالم که عضوی از این فیلم بودم و امیدوارم که آن را دوست داشته باشید. این فیلم دغدغه مهمی فراتر از مرزها دارد و بهشدت انسانی و مهم است که کاملاً درک شده باشد و باعث شود آدمها بیشتر به آن فکر کنند.
پویا نوروزی دیگر بازیگر این فیلم بیان کرد: چالش لهجه در این فیلم برای من بسیار سخت بود و ما در این پروژه کارشناس لهجه داشتیم که بسیار به ما کمک کردند.
بهنوش صادقی کارگردان درباره بودجه و سرمایهگذاران این فیلم توضیح داد: قصه ما عاشقی است و این فیلم با بودجهای مدیریت شده پیش رفت و توسط مؤسسه تصویر شهر مورد حمایت قرار گرفت. تهران سینما و تصویرشهر پای ما ایستادند و زیر ۱۰ میلیارد هزینه داشت که به جز حضور تیم همدل نمیشد این فیلم را پیش برد. ما تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا به مخاطب احترام بگذاریم.
وحید منتظری یکی دیگر از بازیگران این فیلم گفت: لهجه چالش بسیار بزرگ ما در این پروژه بود و باوجود مربی ما هر روز تمرین میکردیم تا نتیجه خوبی حاصل شود.
مهدی هاشمی بیان کرد: قبل از هر چیز حضور با تمام وجود به درد بازیگر میخورد. شمیلا جزو بازیگران شفاف است که با تمام احساس خود به ایفای نقش میپرداخت.
شمیلا شیرزاد بازیگر این فیلم مطرح کرد: تعریف آقای هاشمی را خیلی شنیده بودم و در این فیلم خیلی به من کمک کردند تا بتوانم نقش خود را به بهترین شکل ممکن ایفا کنم.
بهنوش صادقی کارگردان این اثر بیان کرد: ما قصهای را روایت میکنیم و نیاز داریم جایی باشد که شخصیت ما متحول شود.
محمد صادقی طراح صحنه این فیلم درباره کار خود توضیح داد: حدود ۷ ماه قبل از کار فیلمنامه را خواندم و بعد به افغانستان رفتم و بر اساس داستان و صحبت با طراح لباس به یک هارمونی رسیدیم و فضای قصه را ساختیم.
نویسنده این اثر درباره پیام این فیلم گفت: جملهای در فیلم وجود دارد که میگوید برای انسانهایی که دوست دارند انسانهای بهتری باشند هیچ مرزی ندارد، این حرف فیلم است.
بهنوش صادقی درباره تغییر شخصیتهای فیلم بیان کرد: تلاش کردیم تغییر شخصیتها ناگهانی نباشد و بر این پایه و اساس قصه را پیش بردیم که امیدوارم در آن موفق بوده باشیم. امیدوارم هیچ موقع به جرم جغرافیا از ابتداییترین نیازها محروم نشویم.
مهدی هاشمی بیان کرد: این فیلمنامه سه سال دستبهدست میچرخید و همه دنبال فیلمهای سودده بودند. بعد از سه سال پایکار آمدند و خوشحال هستم که چنین فیلم جدی ساخته شد. خوشحال هستم که ما هم گامی در راستای این سینما داشتیم. این فیلم با نفس ما ساخته شد.
بهنوش صادقی در پایان درباره این نکته که تنها فیلمساز زن در این دوره از جشنواره است، گفت: ما یک به سی و دو هستیم و این سخت است. خانمهای فیلمساز بسیار باتجربه در سینما داریم و امیدوارم روایتهای خانمها را بیشتر ببینیم.
منبع: فیلم فجر