نقد «کفایت مذاکرات»/ روایت معضلات جامعه با کمدی
۰۱:۰۱ – ۱۹ بهمن ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور – قربانعلی تنگ شیر منتقد سینما و استاد دانشگاه درباره فیلم سینمایی کفایت مذاکرات بیان کرد: موضوع فیلم سینمایی کفایت مذاکرات یک بحث کمدی خانوادگی بود و برعکس کمدیهایی که در حال حاضر درحال فروش است، این فیلم کمدی اجتماعی بود. یعنی صرفا کمدی خنده نبود و مسائلی چون بیپولی، اجاره و مهمتر از همه اجاره رحم را مطرح کرد. به نوعی فقر جامعه به دلیل نیاز به پول را به تصویر کشید.
وی ادامه داد: بازیهای این فیلم سینمایی قابل قبول بود و مهمترین چیزی که سناریوی خوبی داشت این بود که گفتار در فیلم دیده میشد. بازیها و رنگ خوب بود؛ منتهی نیمه ابتدایی فیلم نتوانست به فیلم کمک کند و تا هنگام معرفی کامل کاراکترها نیمی از زمان را از دست داد.
او ادامه داد: تماشاچیان از نیمه دوم فیلم علاقهمند به کار شدند و برخی ممکن بود کمدی بازی نکنند. مثلا با حضور آقای غفوریان در زخم کاری، نمیتوانید کار کمدی از ایشان ببینید. بازی محسن کیایی خیلی خوب بود و پسر با استعدادی است که نقش خود را خوب بازی کرده است.
وی افزود: کفایت مذاکرات معضلات جامعه را با کمدی به مردم یاد داد و بیان کرده بود که کمدی چطور میتواند بازی، داستان و مشکلات را بازگو کند. بعضی فیلمها در حد خودشان قابل قبول هستند و ممکن است برخی منتقدین این فیلم را نپسندند اما به هرحال این فیلم مخاطبان خود را دارد.
تنگشیر استاد دانشگاه از ضعف کفایت مذاکرات گفت: حقیقتا ضعف کار در ساختار نمایشنامه و سناریو بود. میتوانستند کار را بهتر در بیاورند و کمک کنند تا بازیگران بازی بهتری ارائه دهند، یعنی بتوانند بهتر از طنز استفاده کنند. ما طنزهای شبیه به هم دیدیم و این فیلم هیچ وقت نتوانست خنده واقعی را به روی لبهای مخاطب بیاورد و اگر خندهای هم بود دلی نبود؛ گویا مخاطب به زور به خنده میافتاد. در مجموع داستان و سناریو مشکل داشت و میتوانست بهتر بر روی آن کار کند.
وی پیشبینی وضعیت فروش این اثر سینمایی را اینگونه مطرح کرد: تیزری که از فیلم ساخته میشود خیلی مهم است، در دنیا استفاده از تیزر برای تبلیغات فیلم خیلی مهم است. شما وقت دارید تا تبلیغ کند و آن تیزری که ساخته میشود مهم است.