نقشآفرینی هنرششم درتعالی جامعه/تئاترچگونه به جنگ آسیبها میرود؟
خبرگزاری مهر – گروه استانها: استان لرستان طی سالهای گذشته همواره در عرصههای مختلف هنر نمایش ضمن کسب عناوین مختلف، درخشیده است؛ اما این دستاوردها در میان انبوه محرومیتها و مشکلات به دست آمده است.
همین سال گذشته بود که هنرمندان تئاتر لرستان پنج جایزه جشنواره بینالمللی تئاتر فجر را از آن خود کردند تا در میان استانهای بزرگ کشور برای نام لرستان افتخار بیافرینند.
آثاری که سال گذشته در آئین اختتامیه رویداد بینالمللی تئاتر فجر در تالار وحدت تهران نام لرستان را در صدر اخبار حوزه تئاتر نشاند از شهرستانهای بروجرد و کوهدشت راهی جشنواره شده بودند؛ تولیداتی که موفق شدند چهار جایزه در بخش خیابانی و یک جایزه در بخش صحنهای این جشنواره را به خود اختصاص دهند و برگ زرین دیگری را در تاریخ افتخارات تئاتر استان لرستان رقم زنند.
خبرگزاری مهر در قالب سلسله مصاحبهها، گزارشها و گفتوگوهایی در جریان سی و ششمین جشنواره استانی تئاتر لرستان گریزی به ظرفیتها و بخشی از مشکلات این حوزه خواهد زد؛ باشد که با حضور استاندار جدید لرستان که نگاه فرهنگی دارد بستری برای حمایت از هنرمندان این عرصه فراهم شود.
مرتضی آذرفر: تئاتر لرستان به جایگاه قبل خود بازمیگردد
مرتضی آذرفر یک هنرمند عرصه هنر تئاتر در این رابطه گفت: تئاتر استان لرستان در یک برهه از تاریخ تئاتر ایران قطب بود و حرف برای گفتن داشت.
وی افزود: متأسفانه در یک زمانی نیز تئاتر استان دچار افت شد اما حال در حال رشد و شکلگیری مجدد است.
این هنرمند عررصه تئاتر لرستان ادامه داد: هم اکنون هنرمندان به صورت آکادمیک و علمی در حال آموزش نسل جوان و هنرجویان این عرصه هستند و امیدواریم با تزریق دانش کافی به آنان، تئاتر لرستان به جایگاه قبل خود بازگردد.
تئاتر در کاهش آسیبهای اجتماعی حرف اول را میزند
آذرفر با اشاره به جایگاه تئاتر در کاهش آسیبهای اجتماعی نیز گفت: بین تمامی هنرها، تئاتر در این مقوله حرف اول را میزند چراکه به صورت مستقیم و بدون واسطه با مخاطب ارتباط برقرار میکند.
این هنرمند عرصه تئاتر ادامه داد: تأثیر یک نقاشی پرتره یا خوشنویسی در زمان کوتاهی از ذهن پاک میشود اما اثرگذاری تئاتر تا سالها باقی میماند بنابراین در کاهش آسیبهای اجتماعی میتواند تأثیر بسزایی داشته باشد و باید از آن بهره برد.
به جای سخنرانی، تئاتر تجویز کنید!
اظهارات این هنرمند تئاتر در حالی است که پیش از این نیز پژمان شاهوردی از هنرمندان برجسته تئاتر لرستان و دبیر اجرایی سیوششمین جشنواره تئاتر لرستان گفته بود: «مدیران استان اگر بدانند که تئاتر چه کارکردی دارد و چه تأثیری روی مخاطب دارد، بهجای دعوت از فلان سخنران در برنامهها، میگویند که ما پنج دقیقه یا ۱۰ دقیقه تئاتر میخواهیم.»
وی افزود: «عدم آشنایی مسئولان با مقوله هنر متأسفانه در استان ما موج میزند.»
بنابراین گزارش، سی و ششمین جشنواره استانی تئاتر لرستان ۱۲ تا ۱۴ آبان ماه در دو بخش خیابانی و صحنهای در حال برگزاری است.