اخبار فرهنگی

ورود به خانه جشنواره فیلم فجر سخت است!

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۰۷:۰۰ – ۰۱ اسفند ۱۴۰۳

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور  – چهل و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر ۲۲ بهمن ماه به کار خود پایان داد، اما حواشی جشنواره و اتفاقات پس از آن همچنان باقی است. از گوشه و کنار صحبت‌های گوناگونی پیرامون حضور اهالی سینما، رسانه در خانه جشنواره و برخی از افرادی که هیچ سنخیتی با فیلم و سینما ندارند، شنیده شد، از این رو بر اساس شنیده‌ها پیرامون عدم حضور فیلمسازان در خانه جشنواره به گفت‌و‌گو با یکی از فیلمسازان فیلم کوتاه پرداختیم. محمد ثریا فیلمساز که در جشنواره چهل و یکم فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین فیلم برای اثر «برنو» را دریافت کرد درباره عدم حضور برخی از فیلمسازان در خانه جشنواره یعنی برج میلاد و پردیس سینمایی ملت سخن گفت.

محمد ثریا درباره حضور در خانه جشنواره و کارت جشنواره فیلم فجر بیان کرد: سه سال پیش با فیلم کوتاه «برنو» در بخش فیلم کوتاه فجر، توانستم سیمرغ بهترین فیلم کوتاه جشنواره فیلم فجر را دریافت کنم. بنده و همکارانم از طرف خانه سینما کارت جشنواره را داشتیم؛ اما سینما‌های ما محدود بودند و هر فیلمی را پخش نمی‌کردند، لذا ما  توانستیم در سینما‌هایی مانند سینما سپیده به تماشای آثار جشنواره چهل و سوم فجر بنشینیم.

وی ادامه داد: خیلی خوشحالم که امسال توانستم یک سری از کار‌ها را ببینم، اما واقعیت این است که هرسال بیش از هفتاد درصد از کسانی که در کاخ جشنواره حضور دارند، غرابتی با سینما ندارند و اهالی سینما نیستند. کاری به بخش فرهنگ و رسانه جشنواره ندارم، زیرا این افراد حقشان است که حضور داشته باشند و منعکس کننده اخبار باشند؛ اما چیزی که وجود دارد، کسانی مانند بنده که سیمرغ جشنواره را دارم، دوست داشتم در کاخ جشنواره آثار را ببینم. بنظرم حضور امثال من در کاخ جشنواره یعنی برج میلاد، نه برای دیدن رفقا بلکه برای تماشای آثار فجر واجب است و نه اینکه به ما سینمای جداگانه‌ای مانند سینما سپیده بدهند. البته سینما سپیده خیلی خوب است و ما با آن خاطره داریم؛ اما فیلم‌های خارج از مسابقه آنجا پخش نمیشد، نمی‌دانم چرا من و امثال من که جزء سینما هستیم در برج میلاد و پردیس ملت اجازه حضور نداریم.

وی عنوان کرد: نمی‌دانم این تعداد افرادی که در کاخ جشنواره حضور داشتند چه کسانی بودند، اما می‌دانم که جزء اهالی رسانه، سینما و مدیران نبودند و نیستند، بلکه این افراد کسانی هستند که هرسال در کاخ حضور پیدا می‌کنند و دوستان خود را هم می‌آورند، اما نمی‌دانم چرا من و امثال من که فیلمساز و جزئی از بدنه سینما هستیم اجازه ورود به خانه جشنواره را نداریم. بنظرم ورود به کاخ جشنواره مانند ورود به کاخ ریاست جمهوری کار سختی است و گویا حتما باید رابطه یا آشنایی داشته باشیم تا بتوانیم مانند دیگر دوستان در خانه جشنواره به تماشای آثار بنشینیم.

ثریا تاکید کرد: باز هم می‌گویم به جز اهالی سینما و بچه‌های رسانه ۹۵ درصد دوستان فیلمساز موافق صحبت‌هایم هستند و ما یک سری از چهره‌ها را می‌بینیم که اصلا جزء سینما نیستند. تمام اهالی فیلم‌های جشنواره که به آنها ورود به خانه جشنواره را می‌دادند، شاید ۱۰ نفر شوند و بقیه عوامل سر کار هستند و نمی‌توانند در اکران یا نشست حضور پیدا کنند. ما قرار است بعد از این دوستان فیلم بسازیم و شنیدیم گاهی حتی جا برای نشستن اهالی رسانه در سالن اصلی نیست که بتوانند بنشینند. این نقد هرساله ما به جشنواره است و سوال اینجاست افرادی که هرسال به کاخ جشنواره می‌آیند چه کسانی هستند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا