اخبار فرهنگی

وزیر فرهنگ: شاعران هویت زبان فارسی را حفظ کرده اند

خبرگزاری مهر

وزیر فرهنگ: شاعران هویت زبان فارسی را حفظ کرده اند

به گزارش خبرنگار مهر، سیدعباس صالحی عصر پنج شنبه در آئین اختتامیه نوزدهمین دوره جشنواره شعر فجر در شیراز گفت: قدرت سیاسی ایران در مراحلی به قدرت سخت بوده است اما می‌توان گفت پس از قرن سوم به بعد شاهد امپراتوری زبان فارسی تا زمان‌های طولانی هستیم و بخش وسیعی از از جهان در فضای زبان فارسی زیست می کرده است.

وی ادامه داد: در بخش‌های مختلف جغرافیایی این موضوع را شاهد بودیم که زبان فارسی زبان میانجی ملت‌های مختلف در افق جغرافیایی منطقه بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: چگونه زبان فارسی قریب به ۱۰ قرن در یک اقلیم جغرافیایی وسیع به یک زبان ارتباطی تبدیل می‌شود، سوال و مسئله سیاسی و تمدنی است که قابل پژوهش است.

صالحی گفت: معتقدم بخش مهمی از این نفوذ و گستره مدیون شعر است و شعر سهم قابل توجهی در گستره امپراتوری زیان فارسی در قرن‌های متوالی داشته است و از این جهت بایستی جایگاه شعر را در نسبت سنجی این گستره درک کرد و اگر بخواهیم بازخوانی این گذشته را داشته باشیم از زاویه شعر بتوان می‌توان آن را درک کرد و سنجید.

وی ادامه داد: از یک سوی شعر بوده و شاعران هویت زبان فارسی را حفظ کرده است، ادامه داد: نقشی که شاهنامه و شاعران داشته اند که زبان فارسی به عنوان یک زبان اجتماعی و مدنی حفظ شود، قابل توجه است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: شعر قدرت بخش زبان در این هزار سال بوده است و در خلق واژگان جدید، در ترکیب‌های تازه و در مناسبت‌های نازک بینانه، واژگان فارسی سهم سرشاری داشتند.

صالحی گفت: نقشی که شعر در ضبط واژگان فارسی در هزار سال داشته است، می‌بینیم با ارجاعات ابیات شاعران است که در ضبط‌های ویژه معنا می‌یابند و عملاً شهر به کمک استانداردسازی و معنا سازی واژگان در طول این هزار سال آمده است و پشتوانه‌ای برای واژگان زبان فارسی شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ٢ سرزمین فارس و خراسان ۲ پایگاه اصلی شهر بوده و هستند و همچنان ادامه دارند و به نظر می‌رسد در یک نگاه به آینده این اختتامیه و برای اینکه سرزمین فردوسی، عطار و خیام و حافظ و سعدی در پیوندی بتوانند پایگاه جدی تری برای در گسترش بخشی این امپراتوری معنایی پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا