پاسخ «ایستگاه خیابان روزوِلت» به شبهات تسخیر لانه جاسوسی
به گزارش خبرنگار مهر، آیین رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» امروز چهارشنبه نهم آبان برگزار شد.
حجتالاسلام احمد خزاعی ناشر کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» در ابتدای این نشست، درباره مراحل تولید و نشر کتاب گفت: پس از تسخیرلانه جاسوسی، مجموعه اسناد کشف شده توسط دانشجویان پیرو خط امام به تدریج در قالب مجموعه کتاب منتشر شد. تعداد این کتاب به حدود ۷۸ جلد رسیده بود و البته نایاب شهم شده بود و تهیه آن برایعلاقهمندان سخت بود. در نهایت در سال ۱۳۸۶ موسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی این کتابها را در هشت جلد منتشر کرد. از سوی دیگر سه جلد هم از اسناد جدیدی که به دست آمده بود به این آثار اضافه شد.
وی افزود: رهبر انقلاب در دیداری که در سال ۱۴۰۱ با جمعی از پرستاران داشتند، این گلایه را مطرح کردند که هنوز ابعاد مهم واقعه تسخیر لانه جاسوسی و اسناد آن برای مردم و به ویژه نسل جوان روشن نشده است. این انگیزه مهمی شد تا موسسه به دنبال تدوین یک اثر پژوهشی جامع در این زمینه باشد. کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» حاصل حدود دو سال تلاش آقای محبوبی و بازخوانی حدود ۱۰ هزار سند است. ایشان با تسلطی که بر زبان انگلیسی داشتند، منابع دسته اول و خاطراتی که به زبان انگلیسی منتشر شده بود را نیز با دقت خوانده و تجزیه و تحلیل و فرآوری کردند.
خزاعی گفت: کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» به قول طلبهها «سند تَفور» است یعنی آبشاری پربار از اسناد است. در این کتاب همچون سایر آثاری که در موسسه منتشر شده است، این اسناد هستند که حرف میزنند. در جنگ شناختی و ادراکی، اسناد به منزله مهمات و اسلحه هستند.
«ایستگاه خیابان روزوِلت» به شبهات تسخیر لانه جاسوسی پاسخ میدهد
حسین محمدی سیرت نویسنده و پژوهشگر در بخش بعدی این نشست درباره این کتاب گفت: اسنادی که در این کتاب آورده شده است نشان می دهد که از یک روایت شعاری دور شدیم و کتاب کاملا تعادل روایی در متن دارد. همچنین نویسنده در این کتاب تلاش کرده به برخی شبهات پاسخ دهد.
وی افزود: در مقام نقد البته خلاهایی در متن وجود دارد برخی از ابعاد در متن گم می شود به عنوان مثال جریان داخلی و تسخیر لانه جاسوسی در متن گم شده است، هرچند که این توقع زیاد است که همه ابهامات را یک متن بخواهد توضیح دهد. به هرحال کتاب روان است. این کتاب در وضعیت امروز نیز بسیار جایگاه مهمی دارد و نشان می دهد که پیروزی انقلاب ضربه بزرگی بر امریکا بوده؛ تمدنی که روزگاری از شرق و غرب همه کاره بوده اما امروز تمام تلاشش را برای حفظ اخرین دیده بان خود یعنی رژیم صهیونیستی با میلیاردها دلار حفظ می کند که به مدد اخلاص جریان مقاومت این دیده بان هم حذف خواهد شد.
تلاش کردم در تلههای روایی غربی نیفتیم
در بخش بعدی این نشست محمد محبوبی نویسنده کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» گفت: ما برای تدوین این کتاب بهدنبال روایتهای رقیب بودیم تا آنها را با روایتهای داخلی تطبیق بدهیم و تا در تلههای روایی طرف غربی نیفتیم. از سوی دیگر تلاش ما این بود که به دامن شعارزدگی و تبلیغات نیفتیم.
وی افزود: در کنار اسناد، بیش از چهل کتاب انگلیسی و ۴۵ کتاب فارسی استفاده کردیم. این فریاند تطبیق دشواریهایی داشت و بخش عمدهای از زمان یکسال و نه ماه که صرف تهیه این کتاب شد مربوط به یان بخش میشد. این فرایند واقعا دشوار بود، اما سختتر از آن زمانی است که شما به یک باور مشهور رسیدهاید، اما با به دست آمدن اسناد جدید باید روایت شکنی بکنید و بر آن روایت مشهور خدشه وارد شود.
نویسنده کتاب گفت: یکی از کارهای سخت در تحلیل خاطرات و گزارشهای غیرایرانی این است که اغلب آنها مهندسی شده و مینگذاری شده هستند و باید دقت فراوانی داشت. بنابر این صرف انتشار این اسناد بدون تحلیل و فرآوری باعث میشود تا مخاطبان ادراک درستی از آن نداشته باشند.
عباس سلیمی نمین نیز در پایان این نشست گفت: این کتاب گامی در دفاع از مظلومیت ملت ایران است، مظلومیت ملت ایران در نگارش تاریخ محسوس است. بحث تسخیر سفارت امریکا و نوع عملکرد بزرگوارانه ملت ایران در طول انقلاب اسلامی مهم است. در این سال ها در اثار متفاوتی چهره دیگری از ملت ایران نشان داده شده است، اما مهم است که بدانیم ما در ۱۳ ابان توانستیم شبکه پنهان را شکست دهیم.