«پاییز آمد» سبکی نوین از روایت عاشقانه ها در دل جنگ
گلعلی بابایی مینویسد: «پاییز آمد» ارائه سبکی از زندگی عاشقانهای است که میتواند برای امروزیها هم آموزنده باشد، به شرط آنکه، درس آموزهای خوبی باشند.
خبرگزاری تسنیم، گلعلی بابایی؛ نویسنده ادبیات دفاع مقدس
روز یکشنبه 29 مهر 1403 اتفاق میمونی در عرصه فرهنگ و ادب این مرز و بوم خواهد افتاد و آن رونمایی از تقریظ رهبر فرزانه انقلاب بر کتاب «پاییز آمد» در شهر زنجان است. شهری که شهید احمد یوسفی سوژه محوری کتاب از فرزندان و قهرمانان آن دیار مردپرور است.
کتاب «پاییز آمد» را اولبار پاییز 1401 خواندم. آن موقع من و مهدی کاموس به همراه بانوی فرهیخته ادبیات ایران زمین؛ خانم بهناز ضرابیزاده داوران بخش مستند پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد بودیم.
کتاب روایتی است احساسی، عمیق و عاشقانه از زندگی سرکار خانم فخرالسادات موسوی؛ همسر شهید احمد یوسفی که در 24 سالگی پس از پنج سال و سه ماه زندگی مشترک، همسرش به شهادت میرسد.
خود نویسنده در مقدمه کتاب نوشته:
«این روایتِ عاشقی است که در غیاب یار، عشق را مکرر میکند.»
او همچنین در فرازی دیگر از مقدمه گفته است:
«شهدا را همیشه کلیشهای معرفی کردهاند و هر وقت حرف از خاطرات زندگی آنها میشود، توقع میرود یک موجود خیالی، دست نیافتنی و از آسمان آمده معرفی شود که انگار هیچ وقت زندگی عادی و روزمره نداشته است.»
متن روان و جذاب کتاب نظر هر سه داور را به خودش جلب کرد. طوری که در بین 690 اثر بخش مستند، ابتدا در زمره 50 کتاب منتخب قرار گرفت. در غربالگری مجدد جزو 20 اثر برتر شد. مجدداً در ریزش مرحله بعدی به همراه 9 کتاب دیگر تا مرحله ماقبل نهایی پیش آمد.
در نهایت با نظر داوران، کتاب در زمره پنج نامزد نهایی بخش مستند قرار گرفت.
هرچند در رقابت نهایی، کتاب پاییز آمد به دلیل برخی اشکالات ساختاری، نتوانست اثر برگزیده آن دوره باشد، امّا حلاوت مطالعه آن اثر عاشقانه، برای همیشه در ذائقهام مانده است.
کتاب با به تصویر کشیدن قدرت «عشق» و «ایمان»، به مخاطب این پیام را میدهد که با این دو عنصر تأثیرگذار، میتوان از سختترین گردنههای زندگی عبور کرد و ادامه مسیر داد.
روایت بیتکلف زندگی شهید احمد یوسفی که به عنوان یک جوان مؤمن و فعال در جبهههای جنگ با مسائلی همچون فراق و دوری از خانواده، همسر و فرزندانش روبرو میشود و خیلی ماهرانه با این مشکلات کنار میآید. طوری که هم یک عنصر تأثیرگذار در جنگ میشود و هم مرد مهربان و دوست داشتنی خانواده.
درسوی دیگر این زندگی خانم فخرالسادات موسوی قرار دارد. او که شریک زندگی یک رزمنده جوان و همیشه در جبهه است، به تنهایی مسئولیتهای زندگیاش را برعهده میگیرد و تلاش میکند تا این مسئولیت را نه تنها در دوران حضور همسرش در جنگ، بلکه طی سالهای بعد از شهادت او هم به دوش بکشد.
مَخلَص کلام پاییز آمد، ارائه سبکی از زندگی عاشقانهای است که میتواند برای امروزیها هم آموزنده باشد، به شرط آنکه، درس آموزهای خوبی باشند.
انتهای پیام/