پخش آگهی های بازرگانی تلویزیونی در رادیو ادامه خواهد داشت؟
معاون صدا اعتقاد دارد پخش آگهیهای تبلیغاتی و بازرگانی خارج از بافت برنامهها آسیب است و از طرفی دیگر باید برای ساخت و تولید تبلیغات رادیویی تلاش کنیم نه اینکه همان تبلیغاتی که در تلویزیون پخش میشوند سر از رادیو دربیاورند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، رادیو در 1403 سالی را پشت سر گذاشت که هم نقاط ضعف و هم نقاط قوتی از خودش به جای گذاشت. خصوصاً فعالیت رادیو بهاران با توجه به پویش «نه به تصادف» و ساماندهی بحث تبلیغات و آگهیهای بازرگانی در رادیو که بسیاری به آن نقد دارند.
حتی شنوندگانی که در جریان پخشِ برنامههای پرشنونده رادیو بارها با رپرتاژ آگهیهایی مواجه شدند و این مطالبه را داشتند اولاً این آگهیها از آن شکل تصویری و تلویزیونی خارج شود و ثانیاً به گونهای که پخش نشوند در ذوقِ مخاطب بزند.
با علی بخشیزاده معاون صدا گفتوگو کردیم و او به نکات قابل توجهی اشاره کرد:
در ابتدا، موضوع انتقادات شنوندگان نسبت به تبلیغات بازرگانی در برخی برنامههای رادیو، بهویژه برنامههای صبحگاهی رادیو جوان که مخاطبان بسیاری دارند، مطرح شد. شنوندگان از اینکه رپرتاژ آگهیها گاهی موجب نارضایتی و عصبانیت آنان میشود، گلایه داشتند.
در این زمینه، بخشیزاده با تأکید بر لزوم ساماندهی تبلیغات بازرگانی به خبرنگار تسنیم گفت: «ما همواره تلاش کردهایم تا تبلیغات بازرگانی به شکلی شایسته و متناسب با ساختار رادیو تولید و پخش شود. بخصوص در بخشهایی که بهویژه در رادیو جوان با مخاطبان زیاد روبرو هستیم، باید دقت بیشتری صورت گیرد تا تبلیغات آزاردهنده نباشد.»
معاون صدا در پاسخ به سوالی درباره چگونگی برخورد با این مشکل و اینکه آیا تبلیغات تلویزیونی در رادیو پخش خواهد شد، اظهار کرد:«ما به شدت به دنبال تولید تبلیغات بازرگانی ویژه رادیو هستیم و بههیچوجه قصد نداریم که همان تبلیغات تلویزیونی را در رادیو پخش کنیم. ما با مدیران شبکهها در جلسات مختلف توافق کردهایم که تبلیغات بازرگانی مختص رادیو طراحی شود و این موضوع در حال پیگیری است.»
وی همچنین به دستاوردهای رادیو در سال گذشته اشاره کرد و افزود: «رادیو در سال گذشته توانست با سرعت و دقت، پاسخگویی مناسبی به نیازهای مخاطبان داشته باشد. از جمله مهمترین اقدامات میتوان به پوشش ویژه محتوای دینی در ماه محرم و برنامههای مرتبط با اربعین اشاره کرد. رادیو اربعین به عنوان یک پروژه بزرگ، توانست اطلاعات دقیق و کاربردی را در اختیار مخاطبان قرار دهد، بهویژه از طریق اپلیکیشن ایران صدا که در مسیرهای اربعین بهصورت رایگان در دسترس قرار گرفت.»
وی در ادامه به اهمیت رادیو در حوزههای تخصصی نیز اشاره کرد و گفت: «رادیو در حال تبدیل شدن به رسانهای تخصصی و نخبگانی است. بهعنوان مثال، در برنامههای رادیو مقاومت که با حضور کارشناسان برجسته برگزار شد، شاهد مباحث علمی و تحلیلهای تخصصی بودیم که بسیاری از آنها الهامبخش برنامههای دیگر رسانهها شدند.»
بخشیزاده در خصوص برنامههای جدید رادیو، افزود: «رادیو بهاران بهتازگی با هدف آگاهیبخشی به مخاطبان در زمینههای مختلف بهویژه در حوزه سلامت افتتاح شده است. این رسانه سعی دارد با محتوای مفید و مؤثر، به کاهش تصادفات جادهای و ارتقای سطح آگاهی عمومی کمک کند.»
معاون صدا در پایان، تأکید کرد که این تلاشها در راستای ارتقای کیفیت رادیو و پاسخگویی به نیازهای مختلف مخاطبان است و در این مسیر، همکاریهای مستمر با سایر نهادها و رسانهها ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/