پیشنهاد اضافه شدن شاخه فیلم دینی به جشنواره فیلم فجر
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم دینی (اشراق) با حضور مسعود معینی پور دبیر جشنواره امروز ۱۷ دی در دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد.
معینیپور در ابتدای این نشست عنوان کرد: یکی از مهمترین اتفاقات امسال برنامههای دینی ما در حوزه سینمای دینی بود و ما ۱۱-۱۲ نشست علمی برگزار کردیم. امیدوارم روز پنجشنبه در اختتامیه جشنواره، کتاب این نشستها منتشر شود.
وی افزود: درحال رایزنی با معاونت سینمایی ارشاد هستیم تا شاخه فیلم دینی را هم به جشنواره فیلم فجر اضافه کنند. ما در این دوره با ترکها برای ساخت و جابهجایی فیلمها ارتباط خوبی برقرار کردیم. همچنین با جشنواره فیلم منبر طلایی کازان ارتباط گرفتیم.
دبیر جشنواره تصریح کرد: ما امسال بخش پژوهش قبل از فیلمنامه را به جشنواره اضافه کردیم و فکر نمیکردیم که تا این اندازه آثار خوبی به دستمان برسد. به طور مثال آثار نولان برگرفته از پژوهشهای میانرشتهای عمیق هستند.
وی تاکید کرد: متاسفانه در هر گونه سینمایی یا هرگونه برنامهسازی، پژوهشهای ما بسیار کم است و افراد حاضر نیستند در این زمینه هزینه کنند. ما سعی کردیم در جشنواره امسال به این امر مهم توجه ویژه کنیم.
دبیر جشنواره با بیان آمار آثار امسال گفت: امسال ۱۱۰۸ اثر به جشنواره ارسال شد که شامل ۶۶۲ فیلم و ۴۴۶ اثر مکتوب بودند. ما امسال اکرانها را توسعه دادیم و علاوه بر شهر قم در مشهد و اصفهان هم اکران آثار برقرار است. استقبال مخاطبان نیز نسبت به اینکه یک جشنواره تخصصی است، خوب بوده است.
وی درباره اضافه شدن بخش سینمای دینی در جشنواره فیلم فجر توضیح داد: آقای فریدزاده رئیس سازمان سینمایی، بهروز شعیبی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان و محمد حمیدیمقدم مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی از صبح پنجشنبه در قم مهمان ما هستند. با این بزرگواران جلسه داریم و امیدواریم که در جشنواره فیلم فجر امسال یا سال بعد پنل یا بخشی با عنوان سینمای دینی برگزار کنیم.
دبیر جشنواره درباره حضور آثار از اهل سنت یا ادیان دیگر در جشنواره گفت: از مناطق اهل سنت هم آثار داشتیم و گاهی حتی به داوری رسیدند. از ادیان دیگر نیز آثاری بودند که داوری شدند. برخی آثار که دچار ممیزی میشوند در اکران حضور نداشتند اما داوری میشدند.
معینیپور بیان کرد: ما براساس نظامها و مکاتب فکری نظام روزمره خودمان را شکل میدهیم. برخی مکاتب برگرفته از مکاتب دینی هستند و برخی مکاتب برگرفته از مکاتب انسانی. ما باید این مبحث را محدود کنیم تا در جشنواره فیلم اشراق به مقصود خودمان برسیم.
دبیر جشنواره درباره حمایت از آثار پس از برگزاری جشنواره یادآور شد: ۲ سال پیش که اختتامیه جشنواره قبل را برگزار کردیم من قول دادم که سال بعد آثاری را که خودمان ساختهایم، به نمایش بگذاریم. درنتیجه امسال بخشی از آثاری که داوران بررسی کردند فیلمهایی بودند که با حمایت ما در باشگاه فیلم اشراق ساخته شدند. ما پس از اختتامیه جشنواره این حوزه را رها نمیکنیم.
وی تاکید کرد: جشنواره تخصصی باید دوسالانه برگزار شود تا حرفی برای گفتن داشته باشد. ما در این حوزه افراد و فیلم های زیادی نداریم و به این دلیل به صورت دوسالانه برگزار میشود تا آثار باکیفیتتر و فاخرتر شود.
معینیپور در پایان درباره محدود شدن دین به مناسک در برخی آثار بیان کرد: نقد ما به جریان سینمای دینی کشور این است که محدود به مناسک و مناسکسازی شده ایم. اگر ما دین را به مناسک تقلیل دهیم این یک اتفاق بد است. الزاما توسعه و تکرار مناسک به معنای افزایش دینداری در جامعه نیست زیرا مناسک گاهی تبدیل به عادتواره میشوند. اگر رفتار دینی ما تغییر کند مسلما روی رفتار افکار عمومی نیز تاثیرگذار خواهد بود ما نیز باید ابتدا به تقویت تفکر دینی توجه کنیم، پس از آن تولید آثار دینی و تاثیرگذاری آنها بر افکار عمومی مورد توجه است.