احیا ۱۱۵ واحد صنعتی راکد طی سال گذشته / صدور ۶۷ مجوز کار آفرینی / عزم راسخ دولت و مجلس در ارتقای اقتصاد کشور
رشت - ایده آل خبر - تیمور پورحیدری تاکید کرد : در احیای واحدهای راکد نیز سال گذشته حدود ۱۱۵ واحد راکد در استان احیا شد و عمده چالشی که ما را از این وضعیت خارج می کند تامین منابع مالی است و بانکها می توانند با تامین مالی به تولید کنندگان در تامین سرمایه ثابت و در گردش کمک کنند.
به گزارش ایده آل خبر – مدیر کل صنعت، معدن و تجارت گیلان امروز در دومین همایش تجلیل از فعالان برتر اکوسیستم کارآفرینی استان بیان کرد : با تدابیری که استاندار گیلان در بخش اقتصادی وضعیت تولید استان رو به بهبود است و گیلان نسبت به سایر استانها که تعطیلات سه روزه را تجربه می کنند در ناترازی انرژی وضعیت بهتری دارد.
تیمور پورحیدری تصریح کرد: تابستان امسال حوزه تولید با تحمل ناترازی برق فشارهای اقتصادی زیادی را تحمل کرد که با مدیریت مسئولان استانی این مساله تاحدودی برطرف و در روزهای آینده از بار مشکلات کاسته خواهد شد.
وی افزود : صنعتگران و تولید کنندگان استان در تامین ارز مورد نیاز و تامین مواد اولیه نیز مشکلاتی دارند که در نشست با وزیر صمت و معاونان وزارتخانه مشکلات صنعتگران استان مطرح شد.
وی اضافه کرد: در سفر معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان مشکل سوخت تولید کنندگان نیز طرح شد تا نیاز به سوخت مورد نیاز واحدهای تولیدی که اقدام به تهیه ژنراتور کرده اند، برطرف شود.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان اظهار کرد: در تامین ارز برای خرید ماشین آلات مورد نیاز واحدهای تولیدی نیز در این استان اقدامات موثرتری نسبت به سایر استانها انجام شده است.
وی در خصوص کاهش اعتبارات تبصره ۱۸ استان گیلان نیز گفت: مشکلات حوزه تولید و صنعت استان موجب شد نتوانیم در حد و اندازه های ظرفیت این خطه ظاهر شویم و سهم ناچیزی از اعتبارات تبصره ۱۸ داشتیم که در این رابطه اعتراض خود را اعلام کردیم که با پیگیری های نمایندگان استان در مجلس و استاندار سهم ما از تبصره ۱۸ به رقم قابل قبولی افزایش خواهد یافت.
پورحیدری اظهار کرد: در احیای واحدهای راکد نیز سال گذشته حدود ۱۱۵ واحد راکد در استان احیا شد و عمده چالشی که ما را از این وضعیت خارج می کند تامین منابع مالی است و بانکها می توانند با تامین مالی به تولید کنندگان در تامین سرمایه ثابت و در گردش کمک کنند.
وی گفت : با وجود فشارهایی که در بخش ناترازی ارزی و تامین مواد اولیه داشتیم طی ۹ ماه گذشته ۱۶۵ کارخانه از این اداره کل پروانه بهره برداری گرفتند که نشان می دهد عزم سرمایه گذاران و تولید کنندگان استان برای تولید بسیار جدی است.
پور حیدری تصریح کرد: از ابتدای امسال در حوزه صنعت گیلان حدود ۶ همت سرمایه گذاری با اشتغالزایی چهار هزار ۶۸۰ نفر و ۳۰ واحد طرح توسعه با اشتغالزایی هزار و ۲۰۰ نفر نیز محقق شده است. وی عنوان کرد: همچنین در دهه فجر امسال ۱۸ واحد تولیدی با اشتغالزایی ۴۷۷ نفر و سرمایه گذاری هفت هزار میلیارد ریالی به بهره برداری خواهد رسید.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان نیز در این همایش با بیان اینکه براساس درگاه ملی مجوزها از ابتدای سال تاکنون ۶۷ مجوز کار آفرینی صادر شده است، گفت : باتوجه به مسائل و مشکلات فراوانی که بخش صنعت متحمل می شود به عزم جدی برای شناسایی مشکلات و ارائه راهکار نیاز داریم.
علی لقمانی راه اندازی کسب و کار را یک علم دانست و افزود: باید با علم و نوآوری و خلاقیت به کسب و کار نگریست.
وی تاکید کرد : متاسفانه در کشورما توسعه متوازن صورت نگرفته و در سنوات گذشته منابع، نقدینگی و اعتبارات به درستی توزیع نشده است. همچنین در این استان منابع انسانی درحال هدر رفتن است و بسیاری از جوانان فارغ التحصیلان در رده های مختلف بیکار هستند و شرایط صنعتی و کشاورزی استان اجازه اشتغال به آنها نمی دهد.
لقمانی تاکید کرد: جوانان ما حقوق و دستمزد مصوب حاضر به کار نیستند و در کارخانه ها با کمبود نیروی کار مواجهیم و افراد شاغل نیز کار را ترک می کنند؛ اگر بخواهیم حقوق و دستمزد را متناسب سازی کنیم کارفرما با مشکل مواجه می شود.
وی با بیان اینکه در استان کسب و کارها علمی نیست، گفت: تولید کننده ای موفق خواهد بود که محصولات صادرات محور تولید کند و بتواند آن را صادر کند. در گیلان فارغ التحصیلان ما مهارت کافی ندارند و در برخی از مواقع از دانش لازم برخوردار نیستند.
وی اظهار کرد: دراین استان شرایط سرمایه گذاری سهل نیست و زنجیره ارزش مورد توجه قرار نمی گیرد و بسیاری از ظرفیت این خطه مغفول مانده که نیازمند عزم جدی است. باتوجه به محدودیت منابع و اعتبارات باید از مشاوره ها برای افزایش بهره وری کمک بگیرم.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت : باید با تلاش هم برای ارتقای اقتصاد استان تلاش کنیم و در مجلس شورای اسلامی نیز هر مانعی که در مسیر رشد و ارتقای اقتصادی کشور و استان وجود دارد در خانه ملت با تصویب قوانین برطرف می کنیم.
محمدرضا احمدی سنگری با بیان اینکه وظیفه ما رفع موانع پیش رو است، اظهار کرد: ناگزیر برای ارتقای اقتصادی باید به سمت شرکت های دانش بنیان حرکت کنیم و در استان گیلان نیز وظیفه داریم هر مانعی که بر سر راه تولید وجود دارد، رفع کنیم.
وی با اشاره به راه اندازی صنایع پوشش یکی از بزرگترین مجموعه های تولیدی استان گفت : پس از احیای این شرکت اکنون ۸۵ هکتار از اراضی آن آماده سرمایه گذاری شده و هفت همت به صندوق دولت برگشت داده شد و با احیای شرکت ایران الکتریک نیز سه همت به صندوق دولت برگشت شد.
وی یکی از کارهایی که نمایندگان استان گیلان در مجلس شورای اسلامی دنبال می کنند را کمک به کارآفرینان دانست و افزود: مسئولان استانی دید وسیعی برای کمک به اقتصاد استان دارند و دولت و مجلس برای ارتقای اقتصاد کشور عزم راسخی دارد.
انجمن مراکز مشاوره و خدمات کار آفرینی استان گیلان بیش از یک دهه در حال ارائه خدمات به فعالان اکوسیستم کار آفرینی استان است و هم اکنون با بیش از ۷۵ عضو در حوزه خدمات، صنعت، کشاورزی و تولید به بنگاههای اقتصادی خدمات می دهند.
امروز همچنین از بهترین صادر کنندههای نمونه سال، شرکتهایی که بیشترین اشتغالزایی در حوزه های مختلف و واحدهایی که کمترین نرخ ترک کار را دارند نیز تجلیل شد.
گفتنی است در پایان این مراسم از ۲۰ فعال برتر اکوسیستم کارآفرینی گیلان در چهار حوزه مراکز مشاوره، فضاهای کار اشتراکی، شتاب دهندهها و کافههای کارآفرینی در همایشی با حضور استاندار و جمعی از مسئولان استان تجلیل شدند.