اخبار گیلان

سهم ۱۸ درصدي كشاورزي گيلان از ارزش افزوده استان «قيمت جاري سال ۱۴۰۰»

رشت - ایده آل خبر - به توصيه فائو(سازمان غذا و كشاورزي ملل متحد) سرشماري عمومي كشاورزي حداقل هر ۱۰ سال يكبار بايد در كشورها اجرا شود. همچنين قانون مركز آمار ايران نيز براي جمع آوري اطلاعات پايه اي كشاورزي از طريق سرشماري تاكيد دارد.

ایده آل خبر

به گزارش ایده آل خبر ، به نقل از واحد روابط عمومي سازمان مديريت و برنامه ريزي گيلان پنجمين جلسه شوراي برنامه ريزي استان در سال جاري، با محوريت اجراي ششمين سرشماري عمومي كشاورزي برگزار شد.

رتبه نهم گيلان در بخش كشاورزي

در این جلسه وحيدطيفوري، معاون آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه ريزي گيلان و قائم مقام اجراي سرشماري در استان با برشمردن سهم ارزش افزوده بخش هاي مختلف اقتصادي از توليد استان گيلان «سال ۱۴۰۰» به قيمت جاري، گفت: براين اساس سهم گيلان در بخش كشاورزي ۱۸ درصد، در بخش صنعت و معدن ۳۹ درصد و در بخش خدمات نيز ۴۳ درصد است و با توجه به اين ميزان، سهم شاغلين بخش كشاورزي استان گيلان ۲۱ درصد بوده و گيلان توانسته رتبه نهم را در بخش كشاورزي به خود اختصاص دهد.

۲۱ درصد از شاغلين گيلان فعال در بخش كشاورزي

وحيدطيفوري، سهم ارزش افزوده بخش كشاورزي از كل اقتصاد كشور به قيمت ثابت ۱۳۹۹ را ۲/۷ درصد، سهم ارزش افزوده بخش كشاورزي از كل اقتصاد گيلان به قيمت ثابت ۱۳۹۹را ۸/۱۲ درصد، سهم ارزش افزوده بخش كشاورزي گيلان از كل بخش كشاورزي كشور به قيمت ثابت ۱۳۹۹را ۶/۳ درصد، اشتغال بخش كشاورزي كشور ۱۴۰۲را ۱۴/۴ درصد (۸/۳ ميليون نفر) و اشتغال بخش كشاورزي گيلان ۱۴۰۲را ۲/۲۱ درصد (۱۹۱ هزار نفر) اعلام كرد.

بزودي اجراي ششمين سرشماري عمومي كشاورزي

وي با اشاره كوتاهي به تاريخچه سرشماري در كشور، ادامه داد: تاكنون پنج سرشماري كشاورزي در كشور انجام شد كه چهار سرشماري اول به روش سنتي و پنجمين سرشماري عمومي كشاورزي در سال ۱۳۹۳ با استفاده از تبلت اجرا شد. و امسال ششمين سرشماري عمومي كشاورزي در آبان ماه همزمان با سراسر كشور در استان گيلان نيز با تبلت انجام خواهد شد.

لزوم اجراي سرشماري كشاورزي به توصيه فائو

وي در خصوص اهميت و ضرورت اجراي سرشماري كشاورزي به توصيه فائو(سازمان غذا و كشاورزي ملل متحد) مبني بر انجام سرشماري عمومي كشاورزي حداقل هر ۱۰ سال يكبار در كشورها و همچنين قانون مركز آمار ايران مبني بر موظف بودن براي جمع آوري اطلاعات پايه اي كشاورزي از طريق سرشماري، گفت: در بسياري از كشورهاي در حال توسعه، سرشماري عمومي كشاورزي هر ۱۰ سال يكبار انجام مي شود ولي كشورهاي توسعه يافته در دهه اخير هر پنج سال يكبار سرشماري كشاورزي را انجام داده اند. البته با توجه به اينكه در كشور ما تاكنون پنج سرشماري كشاورزي اجرا شده است، بنابراين ايران جزو كشورهاي پيشرو منطقه در اين زمينه است.

برگزاري سه دوره آموزشي قبل از اجراي سرشماري

معاون آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه ريزي گيلان با اشاره به مراحل آموزشي در سرشماري گفت: آموزش در سه مرحله انجام مي شود. آموزش معاونان فني و مدرسان مرحله دوم، سپس آموزش معاونان فني شهرستان ها و در مرحله سوم نيز ماموران آمارگير آموزش خواهند ديد.

وي با بيان اينكه پس از انجام سرشماري و اجراي مرحله باز شماري، بررسي و تاييد داده هاي سرشماري، نتايج اوليه سرشماري در سطح كل كشور (شامل تعداد بهره‌برداري، مساحت اراضي زراعي، مساحت باغ و قلمستان‌ها، تعداد دام كشور) در اختيار مركز آمار ايران خواهد بود.

همكاري در سرشماري، همراهي در رفاه و آباداني

قايم مقام مدير اجراي سرشماري در استان گيلان، خاطر نشان كرد: شعار ششمين دوره سرشماري عمومي كشاورزي عبارت است از « همكاري در سرشماري، همراهي در رفاه و آباداني»

لزوم همكاري دستگاه ها در اجراي هرچه بهتر سرشماري كشاورزي

وي با تاكيد بر لزوم همكاري دستگاه ها در اجراي هرچه بهتر اين طرح ملي، به وظايف و انتظارات از دستگاه‌هاي اجرايي استاني در راستاي همكاري با ستاد هماهنگي سرشماري استان درخصوص تامين و تجهيز ستاد استان و شهرستان‌ها (محل ستاد، محل اسكان، غذا، پذيرايي، رايانه، اينترنت و غيره)، تامين خودرو و تامين نيروي انساني اشاره و تصريح كرد: تبليغات و اطلاع رساني هماهنگ با ستاد استان (از طريق صدا و سيما، رسانه‌ها و شبكه‌هاي اجتماعي، سخنراني‌ها و تبليغات محيطي) بخش بسيار با اهميت از اجراي هر چه بهتر سرشماري كشاورزي خواهد بود.

پرهيز از آمارگيري‌هاي موازي در زمان اجراي سرشماري

قائم مقام مدير اجراي سرشماري در استان گيلان با تاكيد براينكه تامين امنيت نيروي انساني درگير در سرشماري به ويژه ماموران (ماموران روزانه ۸ ساعت فعاليت مي‌كنند و بيش از ۹۰ درصد فعاليت درمناطق روستايي انجام مي‌شود) خاطرنشان كرد: از آمارگيري‌هاي موازي در زمان اجراي سرشماري اكيداً خودداري شود.

لزوم همكاري واحدهاي نظامي استان

طيفوري با ضروري خواندن هماهنگي و الزام دهياران، شوراي اسلامي و مراكز خدمات (جهاد كشاورزي، بهداشت و …) براي همكاري و تامين امكانات و اطلاع رساني، به لزوم همكاري واحدهاي نظامي استان براي اخذ اطلاعات واحدهاي كشاورزي نظامي اشاره و اعلام كرد: واحد آماري در سرشماري كشاورزي «بهره بردار كشاورزي» و پوشش آماري نيز عمدتاً «مناطق روستايي» و شهرهاي كوچك هستند. البته در برخي شهرها صرفاً با مراجعه به فهرست بهره برداران كشاورزي اطلاعات اخذ خواهد شد.

اجراي ششمين سرشماري كشاورزي در گيلان با همكاري بيش از ۷۵۰ نفر

وي با اعلام اين خبر كه ششمين سرشماري عمومي كشاورزي كشور، ۴۵ روزه خواهد بود، گفت: بالغ بر ۷۵۰ نفر (شامل رده هاي ميداني و ستادي) اجراي سرشماري را در استان بر عهده خواهند داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا