اخبار اجتماعی

اکثر موارد فرار از خانه زنان مجرد ۱۵ تا ۲۰ ساله‌اند/ بیشترین موارد کودک‌آزاری در چه سنینی رخ می‌دهد؟

خبرگزاری خبرآنلاین

به گزارش خبرآنلاین،محسن کرمانی در نخستین جلسه از نشست‌های گفت‌وگوی اجتماعی در حوزه سلامت اجتماعی با موضوع بررسی و تحلیل وضعیت اجتماعی و فرهنگی جامعه ایران» با اشاره به عملکرد پنج سال گذشته اورژانس گفت: در سال ۹۸ حدود ۱۳۷ هزار و ۳۶۳ تماس با خط اورژانس برقرار شده که در سال ۱۴۰۲ این میزان تماس به ۲۹۲ هزار رسیده  و بالغ بر ۱۱۰ درصد رشد تماس داشته‌ایم.

ایلنا در خبری نوشت:وی با بیان اینکه حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد این تماس‌ها به تیم سیار ارجاع می‌شود، گفت: مابقی تماس‌ها نیز وارد مرکز مداخله می‌شود. این افزایش تماس به دو شکل قابلیت تحلیل دارد. ممکن است برحسب شناخت بیشتر جامعه نسبت به اورژانس، تماس بیشتری برقرار شده باشد و یا ممکن است ناشی از افزایش مسائل و مشکلات اورژانسی در جامعه تماس برقرار شده باشد.

سرپرست معاونت اورژانس اجتماعی با استناد به آمارهایی اعلام کرد که میزان مداخلات در سطح اقدام به‌طور معناداری افزایش یافته است.

وی درباره فرار از منزل نیز، گفت که بیشترین موارد مربوط به سن نوجوانی ۱۵ تا ۲۰ سال است اکثریت خانم و مجردند. همچنین بیشترین موارد کودک‌آزاری‌ در سنین ۱۰-۵ سال اتفاق می‌افتد.

کرمانی در ادامه به وضعیت کودکان کار و خیابان پرداخت و افزود: برحسب پرونده‌های بهزیستی، ۱۵ هزار پرونده کودکان کار و خیابان در سازمان فعال است که میانگین سن پذیرش آن ۱۰ سال است. هر فرد تقریبا سه سال از خدمات سازمان استفاده میکند. ۵۲ درصد از آنها ایرانی و ۴۸ درصد اتباع هستند. ۷۷ درصد از این پرونده‌ها جنسیت  دختر و ۲۳ درصد جنسیت پسر دارند. ۹۵ درصد از این کودکان در ایران، دارای خانواده هستند.

وی ادامه داد: براین اساس، ضرورت حکم می‌کند که حاکمیت‌ها ساختارهایی را برای حوزه‌های مختلف مخاطره در حوزه سلامت، بلایای طبیعی و اجتماعی و… تدارک ببینند و در همین راستا نهاد اورژانس اجتماعی از سال ۷۸ شکل گرفت و خدمات تخصصی روانشناختی و اجتماعی را به گروه‌های مختلف اعم از افراد در معرض خطر ارائه می‌کند.

کرمانی با بیان اینکه بالغ بر ۳۷۵ مرکز اورژانس اجتماعی در سراسر کشور فعالیت دارند، گفت: ۴۶۰۰ نیروی متخصص در حوزه‌های روانشناسی و مددکاری و مجموعه علوم اجتماعی خدمات تخصصی ارائه می‌کنند و ۴۰۰ آمبولانس داریم.

سرپرست معاونت اورژانس اجتماعی با بیان اینکه در حوزه اجتماعی شبکه ارائه خدمات روانی و اجتماعی مانند اورژانس در ایران نداریم، به پایداری خدمات و شبکه خدمات اورژانس اشاره کرد و گفت: ساختار اورژانس در سه بخش اصلی؛ مرکز خط، تیم سیار و مرکز مداخله در بحران فعالیت می‌کند. مرکز خط ۱۲۳ خط مقدم ما برای مواجهه با بحران‌ها هستند که بخشی از بحران‌ها از این طریق و با کمک فرد متخصص مداخلات اولیه انجام می‌شود. در صورت نیاز ارجاع به تیم سیار صورت می‌گیرد و در صورت نیاز مورد به مرکز مداخله ارجاع می‌شود.

۲۳۳۲۱۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا