تبیین “مقاومت” در مدارس سفارتخانه مقاومت
قائممقام سازمان مدارس صدرا گفت: در رزمایش مقاومت، مدارس با کنشگری دانشآموزان به تبیین مفهوم مقاومت پرداختند و قرار است دانشآموزان فعال در فضای مجازی نیز این نقش را در فضای دیجیتال ایفا کنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام محمدحامد مبینی؛ قائممقام سازمان مدارس صدرا امروز در نشست خبری «سفارتخانه مقاومت» اظهار کرد: رزمایش سفارتخانه مقاومت از ابتدای مهر آغاز شده و با هدف نقشآفرینی مدارس در تبیین مفهوم مقاومت پیش میرود.
وی افزود: مدارس باید سنگر مقاومت باشند و خوشبختانه تاکنون توانستهاند با تربیت دانشآموزانی که در مسیر اندیشه مقاومت گام برمیدارند، دستاوردهای ارزشمندی کسب کنند.
قائممقام سازمان مدارس صدرا تأکید کرد: در سالهای اخیر، نقشآفرینی مدارس در عرصههای اجتماعی کمرنگ شده است، درحالیکه سند تحول بنیادین بر این موضوع تأکید دارد. بر همین اساس، در رزمایش سفارتخانه مقاومت، هدف اصلی احیای کنشگری مدارس در این حوزه است.
وی تصریح کرد: دانشآموزان باید جایگاه خود را در نظام اسلامی پیدا کنند و در این رزمایش، آنها میداندار اصلی سفارتخانه مقاومت بودهاند.
مبینی خاطرنشان کرد: در این طرح، بوم مدرسه مورد توجه قرار گرفته و مدیران مدارس آزادی عمل داشتهاند تا مفهوم مقاومت را متناسب با شرایط مدرسه خود تبیین کنند.
وی در ادامه افزود: رزمایش سفارتخانه مقاومت بر سه محور اصلی استوار است. هسته اول مدرسه است، که باید با مشارکت پنج دانشآموز، هسته مقاومت خود را تشکیل دهد و اقداماتی مانند برگزاری صبحگاه مقاومت، یادمان مقاومت و اجرای طرح «ایران همدل» را در مدرسه عملیاتی کند. یکی از موفقیتهای این رزمایش، تبیین مؤثر مفهوم مقاومت توسط دانشآموزانی است که آموزش دیده و این مفاهیم را به سایرین منتقل کردهاند.
قائممقام سازمان مدارس صدرا یادآور شد: هر مدرسه، بهعنوان یک سفارتخانه، مأموریتهایی را در سطح محله برعهده داشت، از جمله مراجعه خانه به خانه و پرسوجو از شهروندان درباره میزان مشارکت آنها در حمایت از مقاومت، از جمله کمکهای مالی که برای جبهه مقاومت جمعآوری شد.
مبینی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات این رزمایش، طرح «مدرسه به مدرسه» بود که در آن، دانشآموزان مدارس دیگر را نیز به سفارتخانه مقاومت تبدیل میکردند. آنها در صبحگاه مدارس دیگر حضور یافته و با دانشآموزان گفتوگو میکردند.
وی در خصوص مأموریت سوم این رزمایش اظهار داشت: در سطح شهر نیز اقداماتی نظیر برپایی ایستگاههای فرهنگی و تربیتی مقاومت انجام شد. دانشآموزان با ایجاد جریانهای تبیینی، در ترویج مفهوم مقاومت نقشآفرینی کردند. همچنین، همایش شهری «سفیران مقاومت» با همکاری چندین مدرسه برگزار شد و میزهای پرسش و پاسخ پیرامون این موضوع توسط دانشآموزان دایر گردید. تاکنون 850 مدرسه در 31 استان و در سه مقطع تحصیلی به این جریان پیوستهاند.
وی با اشاره به برنامههای دهه فجر، گفت: دو محور محتوایی «روایت پیشرفت و مقاومت» و «رویای مقاومت» در دستور کار قرار دارد. از آنجا که در آستانه ولادت امام زمان(عج) قرار داریم، بستر لازم فراهم شده است تا دانشآموزان بتوانند نقش خود را در آینده جهان ترسیم کنند.
در پایان، قائممقام سازمان مدارس صدرا از راهاندازی «هسته سفیران مجازی مقاومت» در مدارس خبر داد و افزود: دانشآموزان فعال در فضای مجازی میتوانند با عنوان «سفیر مقاومت» در این فضا کنشگری کنند. همچنین، مدارس علاقهمند به شرکت در این رزمایش میتوانند از طریق سایت «سفارتخانه مقاومت» ثبتنام کنند.
انتهای پیام/