اخبار اجتماعی

حفاری های نفتی دهه 80، وضعیت تالاب هورالعظیم را بحرانی کرد

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در دهه ۸۰، حفاری‌ها و جاده‌های دسترسی باعث شد تا بخش بزرگی از تالاب هورالعظیم از بین برود.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر احمدرضا لاهیجان‌زاده؛ معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست، امروز در حاشیه بازدید خبرنگاران از تالاب هورالعظیم اظهار کرد: در دهه 80، حفاری‌ها و جاده‌های دسترسی باعث از دست رفتن بخش وسیعی از تالاب هورالعظیم شد.

وی افزود: در نتیجه این اقدامات، رطوبتی که تالاب در منطقه ایجاد می‌کرد به حداقل رسید. علاوه بر این، دهانه جنوبی تالاب تبدیل به کانون گردوغبار شد و جوامع محلی که عمدتاً ماهی‌گیر و دامدار بودند، مجبور به مهاجرت به حاشیه اهواز شدند.

.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: جاده‌هایی که برای اکتشاف در دل تالاب احداث شده بودند، آسیب زیادی به تالاب وارد کردند. به‌ویژه یکی از این جاده‌ها و پل 75 دهنه که در میان قسمت جنوبی و شمالی تالاب ساخته شده بود، موجب شد تا همکاران در وزارت نفت برای احداث چاه‌ها، ورودی آب رودخانه کرخه به تالاب را مسدود کنند و این اقدام، خشکی بزرگ تالاب را رقم زد.

لاهیجان‌زاده افزود: با پیگیری‌های مستمر ما و همکاری قوه قضائیه، وزارت نفت را مجبور کردیم که دریچه‌ها را باز کند و پل ارتباطی و زیرگذرهایی در جاده‌ها ایجاد کند. اکنون آب دوباره به قسمت جنوبی تالاب وارد شده است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا