سرانه مصرف گوشت در کشور 35گرم است/ مصرف لبنیات نصف استاندارد
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اعلام "سرانه مصرف گوشت در کشور باید ۷۵گرم باشد اما اکنون ۳۵گرم در روز است."، گفت: سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور پایین است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا رئیسی امروز، چهارشنبه، در نشست خبری در وزارت بهداشت با اصحاب رسانه بهمناسبت برگزاری پویش ملی تغذیه سالم، اظهار کرد: تغذیه سالم موضوعی است که باید به آن توجه کافی داشته باشیم زیرا در دنیای جدید با تغییر ذائقهها و فرآوری محصولات غذایی، نیاز به توجه به تغذیه سالم است.
وی افزود: بسیاری از بیماریهایی که در دنیا ایجاد میشود بهدلیل رژیم غذایی افراد است.
وی با بیان اینکه میزان مصرف هریک از مواد غذایی شامل پروتئینها، چربیها، کربوهیدراتها، فیبر و سبزیجات باید در حد تعادل باشد، اضافه کرد: اگر فردی حتی بیش از حد موردنیاز بدنش آب بخورد ممکن است دچار مسمومیت با آب و رقیقشدگی خون شود بنابراین نباید برداشت اشتباهی درباره مصرف غذاها داشته باشیم.
وی با ابراز اینکه “پویش ملی تغذیه سالم امسال با شعار “روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم” از شنبه 17 آذر تا جمعه 30 آذر برگزار خواهد شد.”، خاطرنشان کرد: چربیهای اشباع نباید بیش از حد مصرف شوند و سهم چربی در کالری مصرفی روزانه افراد نباید بیش از 10 درصد انرژی موردنیاز روزانه افراد باشد. چربیهای غیراشباع نیز به دو دسته ساده و پیچیده تقسیم میشوند.
وی با بیان اینکه روغنگیری از دانهها در حضور مشتری اصلاً توصیه نمیشود، گفت: برای مثال اگر روغن کنجد مقابل چشم مشتری گرفته میشود مشخص نیست که دانه کنجد آن سمزدایی شده است یا خیر.
وی با تذکر اینکه امنیت غذایی صرفاً بهمعنای تأمین و خرید غذا نیست، یادآور شد: امنیت غذایی شاخصهای مختلفی دارد از جمله اینکه یک منطقه تا چهمیزان میتواند پاسخگوی نیازهای غذایی منطقه باشد، چهمیزان از فرآوردههای غذایی سالم استفاده میشود و وضعیت اقتصادی مردم برای دسترسی به غذاها چگونه است. اکنون در جهان کشورهای با درآمد پایین در بحث امنیت غذایی با مشکل مواجه هستند. کشور ما جزو کشورهای با درآمد متوسط از نظر سازمان جهانی بهداشت است. با گران شدن مواد غذایی اصلی مانند گوشت سفید و قرمز، سرانه مصرف آن کاهش مییابد. سرانه مصرف گوشت در جامعه سالم باید 75 گرم در روز باشد که الآن برای هر نفر در کشور ما 35 گرم است که تقریباً نیمی از سرانه درنظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: روزانه باید 25 گرم فیبر مصرف شود در حالی که این میزان در کشور ما اکنون 15 گرم در روز است. نان سبوسدار و سبزیجات و میوهها منبع فیبر هستند و افزایش مصرف فیبر از بروز مشکلات گوارشی و سرطانها جلوگیری میکند.
وی با اعلام اینکه سرانه مصرف لبنیات در کشور پایین است، گفت: سرانه مصرف لبنیات در کشور یک واحد است درحالی که باید بین دو تا سه واحد در روز باشد و هرگونه افزایش قیمت در شیر و لبنیات باعث بدتر شدن این وضعیت میشود.
رئیسی در ادامه، اظهار کرد: میزان مجاز مصرف نمک 5 گرم در روز است، اما در کشور ما این میزان 12 گرم است که از میزان استاندارد بیشتر است. روزانه، 20 تا 25 درصد کالری دریافتی باید از چربی باشد که این چربیها در بسیاری از موادغذایی و دانههای روغنی نهفته است که نیاز روزانه را تامین میکند.
وی گفت: در دریافت کالری روزانه باید تعادل رعایت شود، مثلا 40 تا 45 درصد آن کربوهیدرات، 30 درصد پروتئین و 20 تا 25 درصد از چربی باشد. همچنین برای سرخ کردن مواد غذایی، از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به سؤالی مبنی بر عرضه غذاهای حرام گوشت در برخی از رستورانها بیان کرد: دامپزشکی خود سازمانی دارد برای اینکه عرضه گوشت را کنترل و نظارت میکند.
انتهای پیام/+