طراحی و پیاده سازی نظام مدیریت پروژههای شهری در شهرداری تهران
به گزارش خبرگزاری مهر، علی علاءالدینی، مدیرکل برنامهریزی، بودجه و کنترل عملکرد شهرداری تهران گفت: به منظور مدیریت و راهبری اثربخشتر پروژههای شهری از طریق دسته بندی آنها در قالب سبدهای پروژه به منظور تحقق هرچه بیشتر اهداف شهرداری تهران و جلوگیری از هدر رفت منابع و مدیریت ریسکهای پروژهها، «نظام مدیریت سبد پروژههای شهری شهرداری تهران» را پیاده سازی کردیم.
وی افزود: در این نظام با گامهایی از جمله تعیین اهداف کلان شهرداری و تعیین سبدهای طرح و پروژه از طریق دسته بندی و طبقه بندی پروژههای جاری میتوان علاوهبر برنامهریزی و راهبری مؤثرتر به تحقق اهدافی از جمله هماهنگی و حفظ یکپارچگی در مدیریت پروژهها، تصمیمگیری بهتر در رابطه با روندهای اجرایی و مدیریت ریسکهای هر پروژه و در نهایت جلوگیری از انحراف پروژهها دست یافت.
علاءالدینی گفت: در راستای اجرایی کردن این نظام تاکنون با انتخاب و طبقه بندی بیش از ۱۰۰۰ پروژه از مجموع پروژههای شهرداری تهران ذیل ۹۰ سبد پروژه و در قالب ۳۴ سبد طرح مؤثر در تحقق ۸ هدف کلیدی، میتوان بعد از اولویتبندی و انتخاب پروژههای هر سبد با توجه به میزان تأثیرگذاری آنها در تحقق اهداف و … به تعیین ارکان هر سبد به منظور اختصاص نقشها و مسئولیتها، به راهبری هر چه مطلوبتر سبدها پرداخت.
وی ادامه داد: ۸ هدف کلیدی در طراحی سبد پروژههای شهری در نظر گرفته شده است؛ این اهداف شامل کاهش آلودگی هوا و رفع ترافیک، زیباسازی سیمای بصری شهر، تقویت نهاد خانواده و توسعه ظرفیتهای ویژه بانوان، مدیریت منابع طبیعی، پسماند و مخاطرات زیست محیطی، بهبود و ارتقای فرهنگ عمومی، تخصصی و مدیریت ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعی، مدیریت بحران و افزایش ایمنی شهر، بهبود و توسعه مدیریت سازمان شهرداری تهران و افزایش رفاه، مقابله با گرانی و تلاش برای ارزانسازی شهر است.
علاءالدینی بیان کرد: پروژههایی ذیل هدف کاهش آلودگی هوا و رفع ترافیک تعریف شده است. بهسازی و توسعه پایانهها و باراندازهای بار و مسافر، بهبود و توسعه زیرساختهای عبور و مرور شهری، نگهداری و توسعه پارکینگهای عمومی، توسعه و ارتقا مدیریت حملونقل شهری، توسعه فضای سبز داخل و پیرامون شهر، افزایش مطلوبیت حملونقل عمومی، توسعه بهرهمندی از انرژیهای پاک، سنجش آلودگی هوای شهر تهران، توسعه و افزایش بهرهمندی از الگوها و فناوریهای نوین در حملونقل از جمله پروژههایی است که در ذیل این هدف تعریف کردیم.
وی گفت: بهبود و توسعه ظرفیتهای مقابله با حوادث و بحرانها، توسعه و ارتقا مدیریت حوادث و بحران، مقاوم سازی و مصونیت بخشی شهر، توسعه و افزایش بهرهمندی از الگوها و فناوریهای نوین مدیریت بحران از جمله پروژههای تعریف شده در راستای مدیریت بحران و افزایش ایمنی شهر است.
مدیرکل برنامهریزی، بودجه و کنترل عملکرد شهرداری تهران گفت: ۳ پروژه مهم در راستای بهبود و توسعه مدیریت سازمان شهرداری تهران نیز تعریف شده است، بهبود و توسعه زنجیره تأمین عملیات شهرداری تهران، بهبود و توسعه ظرفیتها و فعالیتهای رسانهای، بهبود و توسعه ظرفیتهای اداری- ستادی، مدیریت توسعه سازمانی از پروژههای مهم در این هدف محسوب میشود.
وی افزود: پروژههای مهم تعریف شده در راستای ارزانسازی تهران نیز تعریف شده است. تأمین و توسعه زیرساختهای استطاعت پذیری، بهبود و توسعه فناوریهای نوین در تأمین کالا و خدمات شهروندان، ارزانسازی معیشت شهروندان و بهسازی و توسعه زیرساختهای ارائه خدمات رفاهی از جمله پروژههایی است که در این زمینه تعریف کردیم.
مدیرکل برنامهریزی، بودجه و کنترل عملکرد شهرداری تهران گفت ادامه داد: بهمنظور اهمیت تقویت نهاد خانواده و توسعه ظرفیتهای ویژه بانوان، پروژههایی چون؛ حمایت و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و بهبود و توسعه زیرساختهای ویژه بانوان از جمله پروژههایی بود که در این زمینه تعریف شد.
علاءالدینی مطرح کرد: در راستای زیباسازی سیمای بصری شهر؛ پروژههای آذین بندی و نورپردازی فضاهای عمومی شهر و مناسبسازی سیما و منظر شهری در نظر گرفته شد.
مدیرکل برنامهریزی، بودجه و کنترل عملکرد شهرداری تهران گفت افزود: ۳ پروژه مهم در خصوص مدیریت منابع طبیعی، پسماند و مخاطرات زیست محیطی در نظر گرفته شده است، بهبود و توسعه نیروگاههای خورشیدی، مدیریت مطلوب منابع آب و مدیریت پسماند از جمله این پروژهها است.
علاءالدینی بیان کرد: در راستای بهبود و ارتقا فرهنگی عمومی و مدیریت ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعی شهر نیز پروژههایی چون، توسعه و بهبود خدمات فرهنگی و اجتماعی، حمایت از زیرساختها و فعالیتهای تاریخی، فرهنگی و اجتماعی، بهبود و توسعه زیرساختهای مدیریت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران و مدیریت افزایش اشراب فرهنگ اسلامی- ایرانی در شهرداری تهران تعریف کردیم.