ماجرای اخراج دانشجویان از دانشگاه شهید رجایی چیست؟
به گزارش خبرآنلاین، وزیر آموزشوپرورش با تأکید بر اینکه اخراج دانشجویان دانشگاه رجایی سیاسی نبوده و صرفاً آموزشی بوده است، گفت: این اقدام به دلیل مشروط بودن دانشجویان در سه ترم متوالی و عدم رعایت شرایط ادامه تحصیل صورت گرفته است و در چارچوب قوانین دانشگاه انجام شده است.
بنابر گزارش تسنیم، علیرضا کاظمی؛ وزیر آموزشوپرورش، در جمع خبرنگاران درباره حقوق خدمتگزاران مدارس اظهار کرد: تلاش میکنم حکمی در خصوص حقوق خدمتگزاران مدارس در لایحه بودجه سال آینده گنجانده شود.
وی افزود: پیشنهادی در این زمینه دادهایم که در کمیسیون مربوطه تأیید شده است، اما هنوز در کمیسیون تلفیق اطلاعی در این خصوص نداریم. رایزنیهای زیادی انجام شده و امیدواریم بخشی از زحمات این افراد جبران شود. البته باید بدانید که لایحه بودجه هنوز به صحن علنی مجلس نیامده است و تا زمانی که از کمیسیون تلفیق خارج نشود، هیچ اظهارنظری در این باره صحیح نیست.
خبری از لغو مصوبه کنکوری نیست
وزیر آموزشوپرورش درباره سرانجام اصلاحات مصوبه کنکوری گفت: این موضوع در اختیار آموزشوپرورش نیست، بلکه در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد. ما نیز نظرات کارشناسی خود را ارائه دادهایم و شورای عالی انقلاب فرهنگی نظرات بخشهای مختلف را از طریق نظرسنجی استخراج کرده و پژوهشی در این زمینه انجام داده است.
کاظمی ادامه داد: مرکز پژوهشهای مجلس نیز در این زمینه فعالیت میکند. تمام نظرات جمعآوری میشود و در قالب طرحی برای اصلاح ارائه خواهد شد. مصوبه کنکوری لغو نخواهد شد بلکه اصلاح میشود چون اشکالاتی دارد.
تأثیر قطعی معدل کار درستی است
وی بیان کرد: کلیت مصوبه تأثیر قطعی معدل درست بوده است، اما نیاز به اصلاح دارد. این اصلاح نگرانیهایی را در جامعه ایجاد کرده است و تا زمانی که در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح نشده، نمیتوان اظهار نظر دقیقی داشت.
اخراج آموزشی در دانشگاه رجایی
وزیر آموزشوپرورش درباره بازگشت دانشجویان دانشگاه شهید رجایی گفت: تقاضا داریم اخبار صحیح منعکس شود. اخراج دانشجویان به هیچ عنوان مطرح نبوده است. افرادی که در سه ترم متوالی مشروط شدهاند و شرایط ادامه تحصیل را ندارند، در تمام دانشگاههای کشور نمیتوانند ادامه تحصیل دهند.
کاظمی توضیح داد: وقتی گفته میشود دانشجویی اخراج شده است، این تصور ایجاد میشود که یک اقدام گسترده انجام شده است. بسیاری از افرادی که از تحصیل آنها جلوگیری شده به دلیل مشروط بودن چند ترم و شرایط تحصیلی خود بوده است که جزو قوانین دانشگاهها است. با این وجود، ما گفتیم که پروندهها بازبینی شوند و به هر کدام از دانشجویانی که امکان دادن فرصت مجدد وجود داشته باشد، این فرصت داده شود.
وی ادامه داد: مسئله دیگر درباره مسائل انضباطی دانشگاه است. ممکن است دانشجویی در طول دوره تحصیل دچار مشکلاتی شود. چون دانشجو چارچوبی دارد که باید در آن چارچوب عمل کند و نمیتواند هر رفتاری را در فضای دانشگاه انجام دهد. بنابراین، باید قانون را بپذیریم.
بررسی و تجدید نظر در پروندهها
کاظمی افزود: ما گفتهایم که موارد انضباطی را نیز با نگاه مدارا و مهربانی بررسی کنند و در صورت امکان، پروندهها مورد تجدید نظر قرار گیرد.
وزیر آموزشوپرورش درباره بازگشت دانشجویان دانشگاه فرهنگیان نیز گفت: دانشگاه فرهنگیان نیز همینطور است، اما دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی به دلیل تربیت معلمان با دیگر دانشگاهها تفاوت دارند. دانشجویانی که در این دانشگاهها تحصیل میکنند، قرار است معلم و الگو شوند و به همین دلیل ما نسبت به شئونات معلمی، رفتارها و سطح علمی آنها حساسیت ویژهای داریم.
وی ادامه داد: در دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی، ما انسانهایی را تربیت میکنیم که میخواهند معلمی فرهیخته و فرزانه باشند و برای دانشآموزان الگو شوند. بنابراین، هر نوع رفتار خلاف شئونات معلمی باید با تذکر همراه باشد و در صورت عدم رعایت، ممکن است طبق ضوابط و مقررات برخورد شود.
۲۳۳۲۳۶