اخبار اجتماعی

کاهش آسیب‌های اجتماعی با اقدامات جهادی میسر می‌شود

خبرگزاری مهر

کاهش آسیب‌های اجتماعی با اقدامات جهادی میسر می‌شود

حجت بارونی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت مقابله با آسیب‌های اجتماعی در جامعه و نقش مؤثر فعالیت‌های جهادی و اجتماع‌محور، گفت: در این راستا برنامه‌ای جامع با هدف شناسایی، پیشگیری و کاهش این آسیب‌ها از سال ١٣٩٠ در قالب تیم های اجتماع محور در شهرستان بوانات طراحی و اجرا شد.

وی ادامه داد: این برنامه با تمرکز بر ظرفیت‌های محلی و مشارکت فعال اعضای جامعه، به دنبال تقویت فرهنگ همکاری، ارتقای آگاهی عمومی و کاهش آسیب‌های ناشی از مشکلات اجتماعی بود.

بارونی افزود: اگر آسیب‌های اجتماعی کاهش یابد به طور قطع بسیاری از مشکلات جامعه برطرف می‌شود که بخشی از آن مربوط به امنیت و پیشگیری و بخشی با کار جهادی اتفاق می‌افتد.

گروه جهادی شهید فیروز رئیسی شهرستان بوانات گفت: تاکنون بیش از ۸۰ پروژه در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی از سوی مدیریت مجموعه اجتماعی، تشکل سلامت روان و گروه جهادی شهید فیروز رئیسی تدوین شده که از جمله می توان به شناسایی آسیب‌های اجتماعی رایج در منطقه، آموزش و توانمندسازی اعضای جامعه برای پیشگیری از این آسیب‌ها، فراهم کردن بستری برای مشارکت افراد محلی در حل مسائل اجتماعی و ارائه خدمات حمایتی به اقشار آسیب‌پذیر به عنوان اهداف اصلی برنامه اشاره کرد.

وی در ادامه به خلاصه ای از فعالیت‌ها و اقدامات انجام شده اشاره کرد و ادامه داد: برگزاری کارگاه‌های آموزشی و همایشی با موضوع پیشگیری از اعتیاد، ارتقای مهارت‌های زندگی، مقابله با خشونت خانوادگی و اجتماعی، نشاط اجتماعی و پروژه نویسی، ارائه مشاوره‌های رایگان روانشناسی و اجتماعی به افراد آسیب‌دیده، حمایت از خانواده‌های آسیب پذیر از طریق تأمین نیازهای اساسی، تشکیل گروه‌های داوطلب محلی، آموزش داوطلبان برای فعالیت در زمینه پیشگیری و کاهش آسیب‌ها از جمله اقداماتی است که تاکنون صورت گرفته است.

بارونی افزود: فعالیت‌های اجتماع‌محور و جهادی در کاهش آسیب‌های اجتماعی، با تکیه بر مشارکت مردم و استفاده از ظرفیت‌های محلی، تأثیر قابل توجهی در بهبود شرایط اجتماعی داشته است لذا استمرار و گسترش این اقدامات می‌تواند گامی مؤثر در مسیر تحقق جامعه‌ای سالم‌تر و پویاتر باشد.

مسئول تشکل سلامت روان شهرستان بوانات گفت: هم اکنون در شرایطی هستیم که پررنگ‌تر شدن نقش تشکلات، گروه های جهادی و روحانیون در جامعه احساس می‌شود، زیرا آنها می‌توانند با برقراری ارتباط معنوی با آحاد مردم، آنها را از آسیب های نوپدید و نقشه‌های شوم دشمنان آگاه کنند و در راستای آرمان‌های کشور و نظام گام بردارند، از این رو باید از ظرفیت کارهای تشکیلاتی برای حل مشکلات عمومی به نحو احسن استفاده کرد.

بارونی در پایان تصریح کرد: با وجود گسترش فعالیت‌ها و حمایت نهادهای دولتی و غیردولتی می توان با استفاده از فناوری‌های نوین برای ارتقای سطح آموزش و اطلاع‌رسانی و تقویت برنامه‌های حمایتی برای اقشار آسیب‌پذیر، آسیب های اجتماعی را به حداقل رساند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا