ایران ۳.۵ برابر جهان گاز مصرف میکند
۱۴:۱۶ – ۰۹ آبان ۱۴۰۳
سعید توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز در نشست خبری با بیان اینکه امسال میزان گازی که به نیروگاههای کشور اختصاص یافته نسبت به سال گذشته کمتر بوده است گفت: در سال ۱۴۰۲ میزان گازی که باید به بخش مبانی صادرات تحویل میدادیم از ما تحویل نگرفت در نتیجه میزان گاز بیشتری به شبکه تزریق شد. از سوی دیگر در سال ۱۴۰۲ سال گرمی بود به جز اسفند ماه که دمای هوا روند کاهشی پیدا کرد.
وی اظهار کرد: همچنین میزان گازی که امسال تحویل داده شد افزایشی بوده و این امر حاکی از آن بوده که نیروگاهها زمین گیر نشده و سوخت معادل برای آنها تامین شد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه وظیفه وزارت نفت تامین سوخت نیروگاهها است که یک بخشی از آن گاز است گفت: ۸۳ درصد از سوخت نیروگاهها گاز است و مابقی آنها سوخت معادل است این در حالیست که باید نفت کوره توسط نیروگاهها بیشتر مصرف شود.
توکلی توضیح داد: ایران سومین تولید کننده گاز است ولی، چون سبد انرژی کشور ۷۲ درصد از گاز طبیعی است بنابراین این گاز در بخشهای مختلف صرف میشود به طوری که ۸۳ درصد از سبد نیروگاهی کشور را گاز تشکیل میدهد و این آمار در دنیا بی نظیراست.
او اظها رکرد: از ۷۲ درصد گازی که توزیع میشود باید حتما بخشی از آن در اولویت اول خانگی تجاری صنایع جز و حمل و نقل و کشاورزی و بخشی از آن به صنایع عمده و بقیه مصارف برود. هر چقدر شرکت ملی گاز این گاز را به گاز طبیعی و فرآورده تبدیل کند باز هم با این میزان افسار گسیخته مصرف کار پیش نمیرود.
توکلی با بیان اینکه امسال یک سال استثنایی از لحاظ ورود یک توده هوای سرد داریم گفت: اولین بار است که توده هوای سرد استاندارد وارد کشور میشود و تفاوت آن با سایر تودههای هوا در آن است که عمده استانهای شمالی کشور را تحت تاثیر قرار میدهد و ۱۱ استان شمالی تحت تاثیر این توده هوای سرد قرار میگیرد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز اظهارکرد: میزان افزایش برودت که حدود ۱۲ درجه سانتیگراد کاهش دما خواهیم داشت زمینه ساز افزایش مصرف گاز تا ۲۵ میلیون متر مکعب در هر یک درجه کاهش میشود.
مصرف گاز در ایران ۳ و نیم برابر مصرف گاز جهان است
معاون وزیر نفت توضیح داد: میزان مصرف انرژی در ایران ایران بیش از ۳.۵ برابر دنیا است. ایران با وجود اینکه دومین دارنه گاز جهان است، منابع گازی آن زیر زمینی به حساب میآید و برای قابل استفاده شدن آن فراینده طولانی باید سپری شود. انتظار داریم مصرف ما حداقل در حد استاندارد جهانی باشد.
طبیعی است که با وجود فرآیند طولانی استخراج گاز نتوانیم میزان مصرف را به طور کامل بر طرف کنیم.
وی با بیان اینکه بر اساس پیشبینی سازمان هواشناسی که از ابتدای آبان هم مشاهده شد، زمستان امسال نزدیک به ۴ درجه سردتر خواهد بود و این به معنای افزایش ۱۰۰ میلیون مترمکعبی مصرف روزانه گاز کشور است گفت:هرچه مصرف در بخش خانگی بیشتر شود، مجبوریم تحویل گاز به صنایع و نیروگاهها را محدودتر کنیم و سوخت معادل بیشتری به آنها تحویل دهیم.