اخبار اقتصادی

معاون وزیر نفت: ناترازی‌ انرژی در کشور یک مسئله جدی است

خبرگزاری مهر

معاون وزیر نفت: ناترازی‌ انرژی در کشور یک مسئله جدی است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت ملی گاز ایران، سعید توکلی روز یکشنبه (سوم آذر) در آئین گرامیداشت هفته بسیج که به‌صورت ویدئوکنفرانس با حضور فرماندهان پایگاه‌های بسیج شرکت ملی گاز ایران برگزار شد، ضمن تبریک هفته بسیج اظهار کرد: دغدغه و تأکید رهبر انقلاب بر تکمیل زنجیره ارزش و پرهیز از خام‌سوزی گاز و انرژی، حاکی از نگاه مترقی ایشان به جایگاه انرژی در نقشه راه توسعه کشور است و باید با روحیه و فرهنگ بسیجی در این مسیر اقدام عملی داشته باشیم.

وی ادامه داد: اقدام‌های بسیار خوبی از سوی بسیج شرکت ملی گاز ایران انجام شده و مطمئن هستم نسبت به این اقدام‌ها، اعتقاد و ایمان قلبی وجود داشته است.

بیان صادقانه، فکر عالمانه و عمل شجاعانه؛ تنها راه عبور از ناترازی انرژی

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اهمیت جهاد تبیین و تأسی به رهنمودهای مقام معظم رهبری گفت: وقتی کلمه جهاد در کنار تبیین‌گری می‌آید و عبارت جهاد تبیین شکل می‌گیرد، یعنی موضوع از سطح گفتمان، گفت‌وگو و تبلیغ فراتر رفته است. یعنی دشمن با انواع و اقسام روش‌ها تلاش می‌کند افکار عمومی را تحت تأثیر قرار دهد و تأکید ایشان بر جهاد تبیین نیز متأثر از این فضا است.

توکلی افزود: با این اوصاف جهاد تبیین یعنی فارغ از اینکه چه جریان و گروهی قبلاً، اکنون یا در آینده مسئولیت امور را به‌عهده دارند یا خواهند گرفت، واقعیت‌ها و دستاوردهایی که منتج به سربلندی کشور شده است، بیان شود.

وی در ادامه به موضوع ناترازی انرژی و راهکار عبور از آن اشاره و تصریح کرد: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است و تنها راه ما برای عبور از ناترازی‌ها، بیان صادقانه مسئله، تفکر عالمانه و اجرای شجاعانه تصمیم‌ها است.

نحوه مصرف انرژی در کشور در تضاد با اهداف برنامه هفتم پیشرفت

معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در حوزه انرژی بیان کرد: فرمایشات ایشان در موضوع نحوه استفاده از انرژی برای توسعه کشور و افزایش قدرت ملی باید سرلوحه همه باشد. ایشان در رابطه با انرژی همواره دو موضوع تکمیل زنجیره ارزش در پتروشیمی‌ها و صنایع و پرهیز از خام‌سوزی گاز و انرژی را مورد تأکید قرار داده‌اند، با این حال مصرف انرژی در کشور ما بهینه و راهبردی نیست.

توکلی با بیان اینکه حدود ۸۵ درصد سوخت نیروگاه‌ها با گاز طبیعی تأمین می‌شود، گفت: برخورداری از مخازن و منابع انرژی یک فرصت و نعمت الهی است که متأسفانه با سوزاندن بخش اعظمی از آن در تجهیزات با بازده کم، این فرصت در حال تبدیل شدن به یک تهدید است.

به گفته وی، همین نحوه مصرف مسرفانه در بخش خانگی، تجاری، صنعتی و حمل‌ونقل نیز سبب شده حجم تحویل گاز به بخش مولد کمتر شود و این موضوع در تضاد کامل با اهداف تعیین‌شده برای شرکت ملی گاز ایران و وزارت نفت در برنامه هفتم پیشرفت است که تأکید دارد ایران باید به قطب انرژی منطقه تبدیل شود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: پارس جنوبی و منطقه عسلویه ۷۵ درصد از گاز کشور را تأمین می‌کند و تقریباً همه گاز تولیدی کشور در داخل مصرف می‌شود.

توکلی در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه ماهیت میدان نبرد تغییر کرده، تصریح کرد: جنگ امروز جنگ ترکیبی است؛ ابعاد میدان جنگ به جنگ نرم و جنگ اقتصادی گسترش عینی یافته است.

وی افزود: همان‌طور که در جنگ نرم باید جهاد تبیین کرد، در جنگ اقتصادی هم کار کردن و اقدام کردن مهم‌تر از دیگر مباحث است. کشور به رشد اقتصادی نیاز دارد و پایه اصلی رشد اقتصادی، انرژی است. برای حرکت در این مسیر نیازمند اقدام‌های عملی هستیم و فرصتی برای اشکال‌تراشی و بهانه‌جویی نیست.

افزایش مشارکت مردم برای عبور از ناترازی انرژی با روحیه بسیجی

معاون وزیر نفت در امور گاز به نقش بسیج در موضوع بهینه‌سازی مصرف انرژی اشاره کرد و گفت: لازمه افزایش مشارکت مردم در موضوع عبور از ناترازی، برخورداری از روحیه بسیجی است. شاخصه‌های این روحیه و فرهنگ هم مطابق با رهنمودهای مقام معظم رهبری است که آذر پارسال فرمودند فرهنگ بسیجی دوری از طلبکاری، غرور و کبر، … و خدمت به همه و پرهیز از کار نمایشی است.

پایش اداره‌ها از مهم‌ترین اقدام‌های بسیج شرکت ملی گاز ایران است

یدالله رحمانی، فرمانده حوزه بسیج شرکت ملی گاز ایران نیز ضمن تبریک هفته بسیج، با ارائه گزارشی از عملکرد بسیج این شرکت اظهار کرد: سه موضوع محوری جشنواره شهید سلیمانی، برنامه‌های بسیج در صنعت گاز و پایش اداره‌ها و مراکز عمومی از مهم‌ترین اقدام‌های بسیج شرکت ملی گاز ایران است.

وی افزود: پایش اداره‌ها و مراکز عمومی در ۱۰ سال گذشته که بر عهده بسیج وزارت نفت و پس از آن، بسیج شرکت ملی گاز ایران گذاشته شده، به بلوغ مطلوبی رسیده و با طراحی سامانه‌های نرم‌افزاری، این فرآیند نظام‌مند شده است.

فرمانده حوزه بسیج شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: ابتدای پایش در سال ۹۴ با پایش حدود ۴۴۰۰ اداره و مرکز عمومی بود و پارسال به ۳۳۲ هزار پایش رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا