اخبار اقتصادی

همتی دلایل رشد بورس را اعلام کرد

خبرگزاری مهر

همتی دلایل رشد بورس را اعلام کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی با حضور در بخش خبری ۲۱ به تشریح برنامه‌های وزارت اقتصاد برای اجرای رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص تقویت رقابت در اقتصاد ملی، برداشتن موانع میدان داری بخش خصوصی، مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوز فعالیت‌ها و مشارکت مردم در اقتصاد پرداخت.

وی با بیان اینکه فرمایشات رهبر معظم درباره نقش بخش خصوصی در پیشبرد توسعه کشور فصل الخطاب است، ادامه داد: تقویت رقابت در اقتصاد و میدان دادن به بخش خصوصی و همچنین بهبود محیط کسب و کار، سیاست دولت چهاردهم بوده است.

همتی افزود: باید اقتصاد را به سمتی ببریم که بدون دخالت‌های دولت، مدیریت دولتی و اقتصاد دستوری به سمت باز کردن فضای کسب و کار حرکت کند.

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه هدف از تمام این اقدامات تحقق رشد اقتصادی است، اضافه کرد: تجربه دنیا و تجربه ما هم در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که تصدی دولت، بستن و محدودیت در دادن مجوزها باعث کند شدن رشد اقتصادی در کشور می‌شود لذا میدان دادن به بخش خصوصی با توجه به فرمایشات امروز مقام معظم رهبری از این پس باید با شتاب بیشتری پیگیری شود.

وی یادآور شد: با توجه به وظایف وزارت امور اقتصادی و دارایی خود را مکلف می‌دانم که در ابعاد مختلف این موارد را پیگیری کنم.

وزیر اقتصاد با اشاره مقاومت برخی دستگاه‌ها در تسهیل صدور مجوزها تاکید کرد: هفته گذشته ۱۷ هزار مجوز را به صورت خودکار از درگاه ملی مجوزها صادر کردیم؛ این‌ها مواردی بود که دستگاه‌ها در صدور مجوز تعلل کرده بودند.

همتی با اشاره به نشست اخیر هیئت مقررات زدایی اظهار کرد: همه دستگاه‌ها باید تمامی شرایط و مراحل صدور مجوز را به درگاه ملی مجوزها بیاورند و تمامی این مراحل باید برای مردم شفاف باشد تا متقاضیان شروع کسب و کار بتوانند به راحتی وارد این حوزه شوند.

وی در پاسخ به اینکه کدام دستگاه‌ها بیشترین تعلل را در صدور مجوزهای کسب و کار داشته‌اند گفت: این تعلل در مورد همه دستگاه‌ها وجود دارد؛ در حالی که دادن مجوز کسب و کار هدیه‌ای نیست که دستگاه‌ها به مردم بدهند بلکه باید فضا برای آغاز کسب و کار تسهیل شود.

وزیر اقتصاد با اشاره به نمونه‌های موفق خصوصی‌سازی تصریح کرد: مواردی همچون پالایشگاه کرمانشاه، ایران ایر تور، پتروشیمی بیستون، نورد لوله اهواز و … از تجارب موفق خصوصی‌سازی هستند که پیش از این زیانده بودند اما الان برای نمونه، ایران ایرتور دومین ایرلاین بزرگ کشور است.

وی تصریح کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری و همچنین دیدگاه رئیس جمهور در این زمینه که بر سپردن کارها به بخش خصوصی تاکید دارند و حتی در زمینه ناترازی‌ها معتقدند باید به بخش خصوصی سپرده شود امیدواریم که این روند شتاب گیرد.

همتی تاکید کرد: معتقدم که می‌توانیم رشد اقتصادی بالایی در کشور داشته باشیم می‌توانیم رشد به شرط آنکه دولت مداخله و قیمت گذاری دستوری نداشته باشد؛ همین رشدی که در چند ماه اخیر بورس داشت به این دلیل است که دولت سعی کرده که قیمت گذاری دستوری نداشته باشد.

وی ادامه داد: اگر دولت فقط در مواقع شکست بازار دخالت کند، قطعاً فعالان اقتصادی خودشان می‌دانند که چگونه کسب و کار خود را مدیریت کنند.

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه دولت به دنبال رونق فضای کسب و کار است، گفت: چند مورد به طور مستقیم در حیطه وظایف وزارت امور اقتصادی و داری دارایی است یکی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که به طور مرتب جلسات را برگزار می‌کنیم و پیشنهادات بخش خصوصی مطرح و تصویب می‌شود. دومین مورد بر مبنای قانون تأمین مالی تولید به دنبال تشکیل شرکت پروژه‌ها هستیم که مردم را در تولید مشارکت دهیم و سومین مورد هیئت مقررات زدایی است که در وزارت امور اقتصادی و دارایی مستقر است و از همه مهمتر خصوصی‌سازی است که ما در اساسنامه سازمان خصوصی‌سازی پیش بینی شده است که باید بخش خصوصی را توانمند کنیم و حتماً شیوه برخورد سازمان خصوصی‌سازی را به این سمت هدایت خواهیم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا