اخبار اقتصادی

واردات چای نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است

خبرگزاری مهر

واردات چای نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۱۶ بهمن ماه) در پاسخ به سوال مهرداد لاهوتی، نماینده مردم لنگرود مبنی بر علت واردات بیش از نیاز چای و برنج در کشور و علت عدم توجه به تولیدکنندگان برنج، چای و ابریشم در کشور، گفت: از حدود ۲۲ هزار هکتار باغات چای کشور، امسال حدود ۲۸ هزار تن چای خشک تولید شده است که ارزش این‌ها یعنی ارزش برگ سبز چای، حدود دو هزار و ۱۵ میلیارد تومان بود که از چای‌کاران خریداری شده و حدود هزار و ۵۱۲ میلیارد تومان آن سهم کارخانجات بود و ۵۰۴ میلیارد تومان هم که ۲۵ درصد می‌شود، سهم دولت بود.

وی ادامه داد: امسال و در ماه‌های گذشته علاوه بر تسویه بدهی‌های قبلی، شاید برای اولین بار است که به موقع پول سهم دولت چای‌کاران به صورت ۱۰۰ پرداخت شده است، در حالی که قبلاً این تأخیرات به سال‌های بعد هم می‌کشید.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: حمایت دیگری هم که از چای شده، سیاست‌گذاری و قیمت‌گذاری برای آن است، به این معنا که حدود ۳۰ درصد قیمت امسال که قیمت گذاری و سیاست گذاری شد، روی برگ سبز چای قیمتش افزایش پیدا کرده است.

نوری قزلجه ادامه داد: سیاست دیگری که ما امسال آن را اعمال کردیم، این بود که بخشی از این را ما نیاز به واردات داریم که آن را به خرید داخلی وصل کردیم، یعنی هر کسی می‌خواهد چای وارد کند، مابه‌ازای آن باید از چای‌کاران داخلی کشور ما چای را خریده باشد. این هم یک سیاست جدید برای حمایت از چای کاران بود.

وی تاکید کرد: در بحث اصلاح باغات چای هم برنامه‌هایی داریم. در ۱۰ ماهه امسال ۳۸ هزار تن چای وارد شده، این در حالی است که در سال گذشته ۴۲ هزار تن بود، در سال ۱۴۰۱، ۱۱۱ هزار تن بود که آن موضوع نامبارک را به وجود آورده بود، در سال ۱۴۰۰، ۷۵ هزار تن بود، در سال ۹۹ حدود ۶۵ هزار تن، سال ۹۸ حدود ۸۵ هزار تن و در سال ۹۷ هم ۶۳ هزار تن بود.

وی ادامه داد: این آمارها در حالی است که واردات چای امسال هنوز به ۴۰ هزار تن نرسیده است و این در وزارتخانه مدیریت می‌شود، اما ما باید دو طرف قضیه را ببینیم؛ ما مکلف هستیم از تولیدکنندگان حمایت کنیم، ولی روبروی ما سفره مردم و بازار قرار دارد که برای آن هم ما مسئولیت داریم و باید طوری تنظیم کنیم که قیمت هم برای تولیدکننده عادلانه و منصفانه باشد هم برای مصرف‌کننده، وقتی در کشور نیاز است، نمی‌شود جلوی واردات را بگیریم و قیمت‌ها سرسام‌آور بالا برود و سفره مردم دچار مشکل شود.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه، گفت: امسال تولید داخلی برنج ما حدود دو و نیم میلیون تن است و بر اساس آمار چه جمعیت خودمان و چه جمعیت مهاجرانی که در این کشور هستند، نیازی را برای مصرف کشور بر اساس سرانه‌ای که مرکز آمار اعلام می‌کند، برآورد می‌شود که امسال میزان مصرف برنج ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن است‌.

نوری قزلجه ادامه داد: پس کسری ما حدود ۸۰۰ هزار تن می‌شود و نیاز به واردات دارد و باید واردات برنج انجام شود که تا ۱۰ ماهه امسال این عدد ۷۲۱ هزار تن است، یعنی باز هم کمترین مقدار در واردات برنج در طول سالیان گذشته را امسال داشتیم‌.

وی اظهار کرد: برای اولین بار امسال ما قیمت گذاری برنج را انجام دادیم و همان جا هم سعی کردیم که نفع تولید کنندگان را لحاظ کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: باز واردات برنج را منوط به خرید داخل کردیم و باید خرید داخل را انجام دهند، گواهی لازم را از کشاورزی بگیرند و بعد ثبت سفارش کنند.

وی بیان کرد: در بحث برنج هم باز مثل چای امسال کمترین واردات را داشتیم، اما این هم یک حدی دارد و حتماً در اینجا هم ما باید مراعات کنیم که یک روز کمبود ولو جزئی می‌تواند کل بازار را به هم بریزد و می‌تواند قیمت را افزایش دهد.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: ما باید حواسمان در کنار تولید کننده، به سفره مردم هم باشد و ما درباره هر دو مسئول هستیم و بر مبنای آن سعی کردیم که این تنظیمات را انجام دهیم و تقریباً در ۱۰ ماهه این مقدار وارد شده و آن چیزی که بعد از این وارد شود برای ذخایر خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا