اخبار اقتصادی

کود اوره را دریابید/ دیگر مواد غذایی تراریخته مسئله نیست!

کود اوره یکی از پرکاربردترین کود‌های نیتروژنی در کشاورزی است که به دلیل ارزان بودن و تأثیرات سریع در تغذیه گیاهان، مورد توجه بسیاری از کشاورزان قرار گرفته است، اما شواهد حاکی از آن است که مصرف آن باید هر چه سریع تر محدود شود.

خبرگزاری تابناک


استفاده از کود اوره نیازمند شناخت دقیق مزایا، معایب و شرایط مناسب برای مصرف آن است.
 
محسن مردی، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سرویس اقتصادی تابناک، در حاشیه نمایشگاه NAT۳، ضمن اشاره به انعقاد ۱۶ قرارداد در حوزه کشاورزی فناورانه در این رویداد، گفت: یکی از قرارداد‌های منعقد شده مربوط به کاهش آلودگی‌های ازوت است. واقعیت آن است که نمی توان کود اوره را از زنجیره تولیدات کشاورزی حذف کرد چرا که در صورت حذف، عملکرد کشاورزی به شدت کاهش می‌یابد.
 
وی افزود: با وجود آنکه در حال حاضر سالانه حدود ۵ میلیون تن انواع کود در کشاورزی مصرف می‌کنیم، نه تنها از نظر میزان مصرف کمبود داریم، بلکه از نظر زمان استفاده نیز با مشکلاتی روبه رو‌ هستیم، بنابراین باید به سمت کود‌های جایگزین حرکت کنیم تا علاوه بر ارتقای سلامت و امنیت کشور، تولید را نیز افزایش دهیم.
 
این مقام مسئول از تولید دو کود جدید بر اساس فناوری‌های نوین خبر داد و اظهار داشت: یکی از این کودها، کود‌های زیستی است که از طبیعت منشا می گیرد و علاوه بر ایفای نقش کود اوره، آثار مثبت بسیاری برای سلامت گیاهان و انسانها به همراه دارد. نوع دیگر کودها، کود‌های شیمیایی است که بر مبنای پوشش‌های نانو تولید می‌شوند و ضمن کارایی و اثرگزاری بالاتر، مصرف کود را نیز کاهش می دهد که این دو خروجی، هم مسبب بهبود کیفیت محیط زیست و هم تولید بیشتر و افزایش صادرات است.
 
کود اوره، قاتل خاموش
 
در ادامه مصطفی قانعی، سرپرست ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان زیست فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی تابناک، ضمن اشاره به مقدار بسیار بالای نیترات در کود اوره گفت: مسئله امروز ما، دیگر تراریخته‌ها نیست، بلکه نیترات است، زیرا طبق تحقیقات انواع سرطان گوارش به عنوان شایع‌ترین نوع سرطان در کشور، رابطه بسیار نزدیکی با نیترات موجود در مواد غذایی دارد.
 
وی با اشاره به راه حل‌های فناورانه در این حوزه افزود: خوشبختانه امروز شرکت‌های دانش بنیان توانسته‌اند با استفاده از فناوری نانو، مصرف کود را به یک سوم رسانده و بهره وری را دو برابر کند. 
 
قانعی راهکار به کارگیری گسترده محصولات فناورانه را به دست وزارت جهاد کشاورزی داد و اظهار کرد: وزارت کشاورزی می تواند در مواردی که برای تنظیم بازار اقدام می‌کند، قید کند که فقط خریدار محصولات تولید شده با کود سالم است. در واقع پول کشور را فقط برای محصولات سالم هزینه کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا