اخبار بین الملل

آتش بس غزه؛ تأیید شکست عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه

صهیونیست‌ها در یکسال و چند ماه جنایت و نسل کشی در نوار غزه موفق به محقق ساختن کامل هیچ یک از اهداف خود نشدند و از این حیث آنها یک شکست تمام عیاری در حوزه نظامی برای خود ثبت کرده اند.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، پس از گذشت بیش از 15 ماه از حملات جنایتکارانۀ رژیم صهیونیستی به نوار غزه، توافقنامۀ آتش بس بین جنبش مقاومت اسلامی حماس و رژیم صهیونیستی در شرایطی منعقد شد که رژیم صهیونیستی به هیچ یک از اهداف نظامی خود نتوانست دست یابد.

اهداف نظامی رژیم صهیونیستی

در نخستین روزهای جنگ بود که «نتانیاهو»، ضمن بلند مدت توصیف کردن این جنگ، اهداف اقدام نظامی رژیم صهیونیستی از جنگ را به شرح ذیل تعریف کرد:

الف. نابودی حماس

ب. آزادی اسیران رژیم صهیونیستی

ج. تغییر غزه به گونه ای که دیگر تهدیدی برای رژیم صهیونیستی ایجاد نکند.

پس از حملۀ رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان، «نتانیاهو» یک هدف دیگر را به این اهداف اضافه کرد و آن هم باز گرداندن شهرک نشینان شمال فلسطین اشغالی به آن منطقه بود.

نابودی حماس

رژیم صیهونیستی مهمترین هدف نظامی خود را از بین بردن جنبش حماس اعلام کرد. مقامات این رژیم، با عبارت های گوناگون این هدف را توصیف کردند. اولین تعابیر آنها از نابودی حماس، حذف فرماندهان رده اول این جنبش، به ویژه فرماندهان شاخۀ نظامی حماس در نوار غزه، یعنی یحیی سنوار، محمد ضیف و مروان عیسی بود.

با این حال، شهادت اسطوره ای «یحیی سنوار» حاصل طراحی و ترور صهیونیست ها نبود و حادثه ای بود که در یک عملیات رقم خورد. این در حالی بود که اواخر مارس 2024، رژیم صهیونیستی مدعی شد، «مروان عیسی»، جانشین «محمد ضیف» را ترور کرده است. در ماه جولای 2024، نیز صهیونیست ها یکبار دیگر مدعی شدند، در بمباران محلۀ «المواصی» خانیونس، «محمد ضیف» را نیز به شهادت رسانده اند. دو خبری که هیچ گاه تأیید نشدند.

صهیونیست ها که در تعریف اولیۀ خود موفق به تحقق هدف نابودی حماس از طریق ترور فرماندهان مقاومت نشدند، تلاش کردند با کشتار مردم و تخریب محله‌های مختلف غزه، ادعای از بین بردن گردان های قسام را در مناطق سه گانۀ غزه به عنوان تحقق هدف نابودی حماس جایگزین کنند.

اما با وجود کشتار 50 هزار مرد، زن و کودک بی گناه توسط رژیم صهیونیستی در 15 ماه گذشته در نوار غزه با بهانۀ از بین بردن گردان های حماس، اذعان «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجۀ ایالات متحده نشان داد این ادعا نیز دروغی بیش نبوده است.

«بلینکن» در سخنانی که پیش از اعلام رسمی توافق آتش بس در یکی از اندیشکده های آمریکایی ارائه کرد گفت حماس طی ماه های اخیر موفق شده است به اندازۀ تعداد نیروهای از دست داده اش، نیرو جذب کنند.

بازگرداندن اسرای رژیم صهیونیستی

هدف دیگر رژیم صهیونیستی از عملیات نظامی در نوار غزه، آزادی اسیرانی بود که در اختیار مقاومت اسلامی فلسطین در نوار غزه قرار دارند. در آتش بسی که در نوامبر 2023 در نوار غزه به وقوع پیوست، 110 نفر از این اسیران، در مبادلۀ آن دوره آزاد شدند. پس از آن، تنها 7 اسیر این رژیم در فرآیند نظامی آزاد شدند که 4 نفر از این اسرا نیز توسط نیروهای آمریکایی از اسارات بیرون آمدند.

قریب 20 جنازه از اسیران رژیم صهیونیستی نیز توسط جنبش حماس در مکان های عمومی رها شده، به دست صهیونیست ها افتادند. براساس اعلام صهیونیست‌ها، قریب 100 اسیر این رژیم در اختیار مقاومت قرار دارند. این یعنی آن که کمتر از 3% اسیران رژیم صهیونیستی در عملیات نظامی آزاد شده اند و این خود یک شکست تمام عیار برای عملیات نظامی رژیم صهیونیستی به حساب می آید.

تهدید نبودن نوار غزه برای رژیم صهیونیستی

هدف سوم صهیونیست ها این بود که اوضاع مقاومت به گونه ای تغییر کند که نوار غزه دیگر تهدیدی برای صهیونیست ها نباشد. با وجود آنکه حملات موشکی مقاومت چند ماهی قطع شده بود اما طی دوره اخیر شاهد آن هستیم که دوباره شلیک موشک به سرزمین های اشغالی از شمال نوار آغاز شده است. این حملات در حالی آغاز شده که صهیونیست ها شمال نوار غزه را در محاصرۀ کامل قرار داده اند.

علاوه بر این، میزان تلفات رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه طی هفته های اخیر چند برابر شده است. تنها در یک عملیات مقاومت، چند هفته پیش از آتش بس فرمانده تیپ 69 ارتش صهیونیستی و جانشینش به هلاکت رسیدند. میزان کشته و زخمی های رژیم صهیونیستی نیز به همین میزان در این مدت افزایش چشمگیری داشته است. این یعنی آنکه صهیونیست ها به شدت از سوی نوار غزه تهدید می شوند.

محافل نظامی رژیم صهیونیستی در گزارش‌هایی که به مقامات سیاسی می‌دهند رسماً اعلام می کنند، نوار غزه همچون گذشته یک تهدید است و اگر اشغال در آنجا صورت نگیرد و شهرک سازی انجام نشود، ماندن در آنجا اقدامی برای کشتن سربازان ارتش خواهد بود. کاری که صهیونیست‌ها توان آن را ندارند تا در نوار غزه شهرک سازی کنند چرا که هزینه های حفظ شهرک ها در نوار غزه، کم از حضور نظامی نخواهد بود. مسئله ای که در سال 2005، شارون را مجبور به خروج از این منطقه کرد.

بازگشت امن شهرک نشینان

هرچند «نتانیاهو» این هدف را برای شهرک های شمال فلسطین اشغالی در میانۀ جنگ در مرزهای لبنان اعلام کرد اما در مورد شهرک های اطراف نوار غزه نیز مصداق داشت. صهیونیست ها به دنبال آن هستند که با از بین بردن تهدید حماس و حزب الله، جمعیت را به شهرک های اطراف نوار غزه و شمال فلسطین اشغالی باز گردانند. اما با وجود آن که ساکنان شمال غزه پس از آتش بس به آنجا باز خواهند گشت و مردم جنوب لبنان نیز در حال سکونت در روستاهای جنوب هستند، با این حال ساکنان شهرک های شمال فلسطین و اطراف نوار غزه به آن مناطق باز نگشته اند.

این بدان معنا است که عملیات نظامی رژیم صهیونیستی نتوانسته این هدف خود را محقق کند.

 

 

عملیات نظامی رژیم صهیونیستی طی یکسال و 3 ماه گذشته هیچ یک از اهداف خود را محقق نکرده و حالا صهیونیست‌ها مجبور به قبول توافقی شده اند که نقطۀ پایانی بر این عملیات نظامی است. این یک شکست تمام عیار است که صهیونیست ها تلاش دارند آن را با جنایت و کشتار و ترور مخفی کنند و از جنازۀ مردم بی‌گناه لبنان و فلسطین برای خود پیروزی بسازند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا