اخبار بین الملل

احتمالا بیش از ۳۰ سرنشین هواپیمای جمهوری آذربایجان کشته شده‌اند

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۱۶:۴۶ – ۰۵ دی ۱۴۰۳

خبرگزاری آسوشیتدپرس امروز (چهارشنبه) گزارش کرد که در پی سقوط یک هواپیمای مسافربری جمهوری آذربایجان در شهر آکتائو قزاقستان، تاکنون دست‌کم ۳۲ نفر از ۶۷ سرنشین آن جان سالم به در برده و احتمالاً بیش از ۳۰ نفر کشته شده‌اند.

وزارت امور اضطراری قزاقستان اعلام کرد که سرنشینان هواپیما شامل پنج خدمه بوده و دستکم ۲۹ نفر در بیمارستان بستری شده‌اند.

خبرگزاری روسی اینترفکس به نقل از امدادرسانان گزارش داد که چهار جسد پیدا شده و طبق ارزیابی‌های اولیه هر ۲ خلبان در این سانحه جان باختند. شرکت هواپیمایی آذربایجان پیشتر اعلام کرده بود که هواپیمای امبرائر ۱۹۰ در سه کیلومتری آکتائو ناچار به فرود اضطراری شده بود.

وزارت امور اضطراری قزاقستان در ابتدا اعلام کرد که ۲۵ نفر از سقوط هواپیما جان سالم به در برده‌اند، اما سپس و با ادامه عملیات جست‌و‌جو و نجات در محل سقوط، تعداد قربانیان احتمالی کاهش یافت و تعداد نجات یافتگان را به ۲۷، ۲۸ و سپس به ۲۹ نفر تغییر داد.

دادستانی کل آذربایجان نیز بعداً گزارش داد که دست‌کم ۳۲ نفر از این سانحه جان سالم به در برده‌اند و افزود که این آمار قطعی نیست. به نوشته آسوشیتدپرس، تعداد بازماندگان می‌تواند به این معنی باشد که ممکن است بیش از ۳۰ نفر کشته شده باشند.

هواپیمای مذکور ابتدا قرار بود از باکو به شهر گروزنی روسیه پرواز کند. بر اساس اعلام شرکت هواپیمایی جمهوری آذربایجان، ۳۷ نفر از مسافران این هواپیما شهروند آذربایجان بوده و ۱۶ تبعه روس، ۶ قزاقستانی و ۳ شهروند قرقیزستانی نیز در آن حضور داشتند.

خبرگزاری ریانووستی به نقل از سازمان هواپیمایی کشوری روسیه، روزاویاتسیا (Rosaviatsia)، نوشت که اطلاعات اولیه نشان می‌دهد خلبان پس از برخورد با پرندگان که منجر به «وضعیت اضطراری» شد، تغییر مسیر به سمت آکتائو را انتخاب کرده بود.

داده‌های ردیابی پرواز تارنمای «فلایت رادار۲۴» (FlightRadar ۲۴.com) نشان می‌دهد که این هواپیما با «پارازیت‌های شدید جی پی اس مواجه شده بود که هواپیما را وادار به ارسال داده‌های مغشوش ADS-B می‌کرد.»

خبرگزارس آسوشیتدپرس نوشت که داده‌های مذکور، اطلاعاتی است که به تارنما‌های ردیابی پرواز اجازه می‌دهد تا هواپیما‌ها را دنبال کنند. این خبرگزاری آمریکایی همچنین مدعی شد که روسیه در گذشته متهم شده بود که در این منطقه دست به ارسال پارازیت بر داده‌های مکان یابی می‌زند.

آذرتاج به عنوان خبرگزاری دولتی جمهوری آذربایجان نیز اعلام کرد که یک هیات رسمی متشکل از وزیر شرایط اضطراری، معاون دادستان کل کشور و معاون رئیس شرکت هواپیمایی جمهوری آذربایجان برای انجام «تحقیقات در محل» به آکتائو اعزام شده‌اند.

دفتر مطبوعاتی رئیس جمهوری آذربایجان نیز اعلام کرد که الهام علی اف با شنیدن خبر سقوط هواپیما، سفر به سن پترزبورگ برای شرکت در نشست غیررسمی سران کشور‌های همسود را ناتمام گذاشته و به کشورش بازگشت. وی در شبکه‌های اجتماعی به خانواده قربانیان تسلیت گفت.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز به خبرنگاران گفت: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تلفنی با علی اف صحبت کرده و به وی تسلیت گفته است.

منبع: ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا