اخبار بین الملل

اظهارنظر کارشناس بنیاد کارنگی درباره تعامل روسیه و طالبان

کارشناس بنیاد کارنگی اظهار داشت روسیه به این دلیل خواستار تعامل با طالبان است که به غیر از آنها هیچ نیرویی نمی‌تواند جلوی فعالیت‌‎های تروریستی را بگیرد.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «تیمور عمر اف» محقق مرکز مطالعات روسیه و اوراسیا در بنیاد کارنگی برلین درباره چرایی تمایل روسیه برای دوستی با طالبان گفت برای مسکو، دلیل اصلی نزدیکی، جستجوی متحدان جدید و نمایش منزوی نبودن آن است.

به گفته کارشناس بنیاد کارنگی، طالبان این وظیفه را به خوبی انجام داده و علاقه خود را به این نزدیکی نشان داده است.

وی افزود از این منظر، مسکو در حال دستیابی به اهداف خود است، اما به دلیل وجود موانع عینی برای این نزدیکی، مسائل جغرافیایی و امنیتی، همه اظهارات و ادعاها تا حدودی با محدودیت مواجه شده است.

«روسلان سلیمان اف» مستشرق نیز در مطالب خود برای مرکز کارنگی برلین، خاطرنشان کرد روسیه از دوستی با طالبان، در جهت ایجاد راه‌های تجاری جدید برای کاهش تحریم‌های غرب دارد.

وی در ادامه عنوان کرد فرصت‌های واقعی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی با افغانستان بسیار محدود است.

تیمور عمراف توضیح داد نمی‌توان گفت روابط اقتصادی بین مسکو و کابل از زمان روی کار آمدن طالبان به طور قابل توجهی تغییر کرده است.

عمر اف تأکید کرد روابط تجاری و اقتصادی میان روسیه و افغانستان نسبت به سایر همسایگان این کشور در سطح پایین‌تری قرار دارد و برای افغانستان، شرکای اقتصادی آن پاکستان، چین، کشورهای آسیای مرکزی، ایران است.

مقامات روسی همچنین اعلام کردند در مبارزه علیه تهدیدات تروریستی ناشی از افغانستان، برای طالبان حساب ویژه‌ای باز کرده‌اند.

تیمور عمر اف بر این عقیده است که یکی از دلایل نزدیکی مسکو و سایر کشورها به سمت طالبان، همین موضوع است.

وی در ادامه عنوان کرد هدف اصلی روسیه از بهبود روابطش با طالبان، جلوگیری از ورود فعالیت تروریستی موجود در داخل خاک افغانستان به سمت منطقه آسیای مرکزی و بر همین اساس از سرازیر شدن بیشتر آن به سمت روسیه است.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد هیچ نیروی دیگری به جز طالبان نمی‌تواند در افغانستان این موضوع را انجام دهد.

انتهای پیام/.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا