اخبار بین الملل

اعتراضات گسترده در گرجستان و استفاده پلیس از گاز اشک آور

خبرگزاری مهر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، منابع خبری از اعتراضات گسترده درگرجستان به دنبال تصمیم دولت این کشور برای متوقف کردن مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸ خبر دادند.

اعتراضات گسترده در گرجستان و استفاده پلیس از گاز اشک آور

پلیس ضدشورش گرجستان امروز جمعه از گاز اشک آور در مناطق مختلف گرجستان برای متفرق کردن تظاهرکنندگانی که در اعتراض به تصمیم دولت برای تعویق روند الحاق این کشور به اتحادیه اروپا تاسال ۲۰۲۸ به خیابان‌ها آمده اند، استفاده کرد.

هزاران نفر درتفلیس پایتخت این کشور و دیگر شهرهای این کشور در اعتراض به تصمیم ایراکلی کوباخیدزه به خیابان‌ها آمده اند.

ایراکلی کوباخیدزه، نخست‌وزیر گرجستان نیز در واکنش به رویکرد بروکسل اعلام کرد که روند درخواست عضویت کشورش در اتحادیه اروپا را تا پایان سال ۲۰۲۸ به حال تعلیق در می‌آورد.

این موضع پس از آن قوت گرفت که پارلمان اروپا ضمن محکوم کردن انتخابات پارلمانی ۲۶ اکتبر گرجستان، آنرا انتخاباتی «غیرآزاد و غیرعادلانه» خواند. پس از برگزاری انتخابات پارلمانی گرجستان، بروکسل خواهان آن است که این انتخابات تحت نظارت بین‌المللی ظرف یک سال دیگر تکرار شود.

کوباخیدزه در بیانیه‌ای یادآور شد: گرجستان یک کشور اروپایی است.مسئولیت ما این است که گرجستان را به عضوی کامل از خانواده اروپایی تبدیل کنیم. روابط گرجستان و اتحادیه اروپا دو جانبه هستند و تنها می‌توانند دوجانبه بمانند. ما ملتی غیور و عزتمند و با تاریخی طولانی هستیم. بنابراین، برای ما کاملاً غیرقابل قبول است که الحاق به اتحادیه اروپا را به عنوان لطف و مرحمتی از سوی اتحادیه اروپا تلقی کنیم.

ایراکلی کوباخیدزه همچنین گفت که دولت از دریافت بودجه‌های اختصاص داده شده توسط بروکسل خودداری خواهد کرد.

این در حالیست که اتحادیه اروپا پیش‌تر اعلام کرده بود هرگونه حمایت بودجه‌ای از گرجستان را به دلیل وضع آنچه قانون «عامل خارجی» خوانده شده و نیز دیگر تصمیمات «ضد دموکراتیک» اتخاذ شده توسط حزب «رؤیای گرجستان» قطع می‌کند.

با امتناع اپوزیسیون از به رسمیت شناختن مشروعیت پارلمان جدید و تحریم روندهای آن، کوباخیدزه به عنوان نخست‌وزیر به کار خود ادامه خواهد داد. پارلمان گرجستان به رغم خالی ماندن کرسی‌های اپوزیسیون، کابینه جدید این کشور را تأیید کرده است.

پارلمان اروپا اخیراً قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که در آن حزب حاکم «رؤیای گرجستان» به دلیل تضعیف دموکراسی در این کشور مورد انتقاد قرار گرفته است.

در این قطعنامه به نقض‌های جدی انتخابات از جمله ارعاب رای‌دهندگان، دستکاری آرا، دخالت در کار ناظران و رسانه‌ها و دستکاری در دستگاه‌های رأی‌گیری الکترونیکی اشاره شده است.

نمایندگان پارلمان اروپا نتایج انتخابات را غیرقابل اعتماد خوانده و از جامعه بین‌المللی خواسته‌اند این نتایج را به رسمیت نشناسند.

قانون‌گذاران اروپایی همچنین خواستار وضع تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه نخست‌وزیر و مقامات بلندپایه گرجستان شده‌اند.

استدلال آنها برای این درخواست این است که سیاست‌های دولت تفلیس با اهداف ادغام یورو-آتلانتیک این کشور همخوانی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا