اخبار بین الملل

اعلام آمادگی «تروئیکای اروپایی» برای استفاد از مکانیسم ماشه علیه ایران!

خبرگزاری مهر

اعلام آمادگی «تروئیکای اروپایی» برای استفاد از مکانیسم ماشه علیه ایران!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان در اقدامی خصمانه با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کردند که آماده هستند تا در صورت لزوم با فعال‌سازی «مکانیسم ماشه»، تمام تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران را بازگردانند.

رویترز نوشته است که این کشورها پس از پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ که ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ منقضی خواهد شد، قادر به فعال‌سازی مکانیسم ماشه نخواهند بود.

در این نامه که سفرای انگلیس، آلمان و فرانسه در تاریخ ششم دسامبر به شورای امنیت ارسال کردند، آمده است: ایران باید به منظور ایجاد فضای سیاسی مساعد جهت پیشرفت معنادار و دستیابی به راه‌حلی دیپلماتیک، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.

در بخش دیگری از این نامه بدون اشاره به «صلح‌آمیز» بودن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، می‌خوانیم: ما بر عزم خود به منظور استفاده از تمام ابزارهای دیپلماتیک برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای از جمله فعال‌سازی مکانیسم ماشه در صورت لزوم، تاکید می‌کنیم.

این سه کشور اروپایی موسوم به «تروئیکا» در بیانه‌ای مشترک اقدامات هسته‌ای ایران را محکوم کرده بودند!

این نامه خصمانه و تحریک‌آمیز در حالی ارسال شده است که امیر سعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل متحد روز دوشنبه در نامه‌ای از کشورهای اروپایی خواست تا «سیاست بی‌نتیجه و شکست‌خورده فشار و رویارویی را کنار بگذارند.» به گفته وی، آنها باید به دیپلماسی روی آورده و بر احیای اعتماد مورد نیاز جهت حل و فصل بن‌بست کنونی، تمرکز کنند.

اسنپ‌بک (Snapback) یا «مکانیسم ماشه» بخشی از توافق برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) است که طی آن به کشورهای عضو اجازه داده است تا در صورتی که ایران را ناقض برجام تشخیص دادند، روند بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران را آغاز کنند. امضاکنندگان برجام در حالی مدعی نقض مفاد برجام از سوی ایران شده‌اند که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۸ به طور یکطرفه از این توافق بین‌المللی خارج شد. ترامپ که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا پیروز شده است، ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ به طور رسمی به کاخ سفید بازخواهد گشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا