اخبار بین الملل

اوکراین| بایدن نمی تواند برای تأمین مالی کی یف تصمیم بگیرد

وعده بلینکن درباره انتقال ۵۰ میلیارد دلار از دارایی‌های روسیه به اوکراین، اشاره ایتالیا به لزوم امتیازدهی کی‌یف به مسکو، شکست استراتژی اتحادیه اروپا درقبال اوکراین و درخواست آمریکا برای بسیج جوانان ۱۸ ساله اوکراینی، از رویدادهای مهم جنگ هستند.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، مایک جانسون، رئیس مجلس کنگره آمریکا شب گذشته اعلام کرد که تصمیم‌گیری درباره ارائه کمک مالی مضاعف به اوکراین بر عهده دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، خواهد بود، نه جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی که در حال خروج از کاخ سفید است.

جانسون در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا وی مبلغ 24 میلیارد دلار درخواست‌ شده توسط واشنگتن برای کمک به کی‌یف را تأمین خواهد کرد، جانسون گفت که چنین قصدی ندارد. او توضیح داد: «جو بایدن نباید چنین تصمیماتی را بگیرد، او در حال ترک کاخ سفید است و برای آینده ایالات متحده نمی‌تواند تصمیم بگیرد. اکنون ما رئیس‌جمهور منتخبی داریم و منتظر خواهیم بود تا از فرمانده کل جدید نیروهای مسلح در این خصوص درخواست‌های لازم را دریافت کنیم. بنابراین، تأمین مالی اوکراین در حال حاضر انجام نمی‌شود.»

رئیس مجلس نمایندگان همچنین تأکید کرد که کنگره برنامه‌ای برای تخصیص 24 میلیارد دلار اضافی در بودجه موقت فدرال برای اوکراین ندارد.

پیش‌تر، جو بایدن از کنگره درخواست کرده بود تا 24 میلیارد دلار برای تقویت توان نظامی اوکراین و جایگزینی ذخایر نظامی خالی آمریکا اختصاص دهد.

علاوه بر این، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی بایدن اعلام کرده که ایالات متحده قصد دارد تا پایان ژانویه هزاران موشک و مهمات به نیروهای مسلح اوکراین ارسال کند. دولت بایدن همچنین از مجموعه اقدامات مضاعفی برای تقویت اوکراین خبر داده بود.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به یک‌هزار و شانزدهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

****************************************************************************

بلینکن: گروه7 50، میلیارد دلار از دارایی‌های روسیه را به اوکراین ارسال می‌کند

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، شب گذشته در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که ایالات متحده و کشورهای اتحادیه اروپا در هفته‌های آتی 50 میلیارد دلار از سود دارایی‌های مسدودشده روسیه را به اوکراین اختصاص خواهند داد.

وی در این خصوص گفت: «ما به صورت عملی و مشخص بر سه موضوع متمرکز هستیم: اطمینان از اینکه اوکراین منابع مالی و تجهیزات لازم برای حفظ اقتصاد و توان دفاعی خود را دارد. ما موفق شدیم از دارایی‌های مسدودشده روسیه مبلغ 50 میلیارد دلار برای اوکراین تهیه کنیم که در هفته‌های آینده از آمریکا و اروپا به این کشور انتقال خواهد یافت.»

بلینکن در ادامه به دو اولویت دیگر اشاره کرد: تأمین مهمات، تجهیزات نظامی، سیستم‌های دفاع هوایی و آموزش نیروهای نظامی اوکراین. وی تاکید کرد که غرب موظف است برای هر سرباز اوکراینی که توسط این کشور بسیج می‌شود، آموزش و تجهیزات لازم را فراهم کند.

وزیر خارجه ایتالیا: زلنسکی ممکن است مجبور به امتیازدهی به روسیه شود

آنتونیو تایانی، وزیر امور خارجه و معاون نخست‌وزیر ایتالیا، در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی RAI-1 اعلام کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، ممکن است مجبور شود در مذاکرات با روسیه امتیازاتی بدهد.

وی توضیح داد:«اگر روس‌ها همچنان به پیشروی خود به سمت مناطق غربی اوکراین ادامه دهند، زلنسکی مجبور خواهد شد به مسکو امتیازاتی بدهد، اگر نمی‌خواهد وضعیت بدتر شود.»

تایانی همچنین پیش‌بینی کرد که توافق صلح میان روسیه و اوکراین ممکن است در سال 2025 حاصل شود. 

مجارستان: استراتژی اتحادیه اروپا در قبال اوکراین شکست خورده است

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان، روز چهارشنبه در سخنرانی خود در یکی از مراکز برجسته تحلیلی ژاپن، استراتژی اتحادیه اروپا و ایالات متحده در قبال بحران اوکراین را مورد انتقاد قرار داد.

سییارتو ابراز عقیده کرد: «پیروی از سیاست‌های آمریکا بدون هیچ‌گونه انتقاد اشتباهی بزرگ است. از دیدگاه من، استراتژی‌ که اتحادیه اروپا در سه سال گذشته دنبال کرده، شکست خورده است. واقعاً شکست خورده است. در این مدت، اروپا به‌طور باورنکردنی ضعیف شده. به جای گسترش این بحران به سطح جهانی، بهتر بود تلاش‌ها بر محدودسازی آن و یافتن راه‌حل‌هایی برای صلح متمرکز می‌شد، نه این که همچنان به آتش این بحران دامن زده شود.»

وزیر خارجه مجارستان همچنین تأکید کرد که اقتصاد اروپا از تحریم‌ها علیه روسیه به شدت آسیب دیده است.

گفتگوی وزرای خارجه اوکراین و قبرس درباره حمایت از کی‌یف

آندری سیبیگا، وزیر امور خارجه اوکراین، و کنستانتینوس کومبوس، وزیر امور خارجه قبرس، در حاشیه سی‌ویکمین نشست شورای وزرای خارجه سازمان امنیت و همکاری اروپا که در روزهای 5 و 6 دسامبر در مالت برگزار می‌شود، درباره روابط دوجانبه و حمایت‌های بیشتر از کی‌یف گفتگو کردند.

وزیر امور خارجه قبرس در این خصوص در صفحه شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «گفتگویی سازنده با آندری سیبیگا، وزیر خارجه اوکراین، در حاشیه نشست OSCEMC2024 داشتیم. این گفتگو بر حمایت‌های بیشتر از اوکراین، ثبات منطقه‌ای، مسائل جهانی و همچنین امکان توسعه روابط دوجانبه متمرکز بود.»

زلنسکی از اعمال تحریم علیه مقامات گرجستان خبر داد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین روز چهارشنبه اعلام کرد که اقدامات تحریمی علیه مقامات گرجستان به دلیل سرکوب معترضان در دست تهیه است. 

وی در کانال تلگرام خود این مسئله را اعلام کرد و نوشت: «ما در حال تهیه پاسخ قانونی خود هستیم و با شرکای اروپایی و دیگر شرکا بر روی اقدامات مشخص همکاری می‌کنیم. من دستور داده‌ام تا تصمیمات لازم برای اعمال تحریم‌ها آماده شوند.»

زلنسکی افزود که مقامات گرجستان «این کشور را به سمت وابستگی آشکار به روسیه سوق می‌دهند.» با این حال، وی جزئیاتی درباره ماهیت این اقدامات ارائه نکرد.

در این رابطه، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، دلیل احتمالی تصمیم ولادیمیر زلنسکی برای اعمال تحریم‌ها علیه گرجستان را بیان کرد. وی شب گذشته در کانال تلگرام خود نوشت: «این فرد که ملت خود را نابود کرده، تصمیم گرفته درباره اوضاع گرجستان نقش قاضی جهانی را بازی کند. شاید از این عصبانی است که تفلیس توانسته از شر تکرار سناریوی “انقلاب میدان” اوکراین خود را نجات دهد؟»

بلینکن خواستار بسیج جوانان 18 ساله در اوکراین شد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه در مصاحبه‌ای با رویترز اعلام کرد که برای پیروزی در درگیری با روسیه، اوکراین باید بسیج عمومی برای افراد بالای 18 ساله را اعلام کند.

وی گفت: «این تصمیمات بسیار دشوار است و من کاملاً این را درک و احترام می‌گذارم. اما بسیاری از ما معتقدیم که بسیج جوانان ضروری است. در حال حاضر، اوکراینی‌های 18 تا 25 ساله خدمت نمی‌کنند.»

بلینکن تأکید کرد که تصمیم‌گیری درباره نحوه بسیج این افراد بر عهده دولت کی‌یف است و اضافه کرد که متحدان اوکراین آموزش‌های لازم را به نیروها ارائه خواهند داد.

مدودف: آمریکا نسبت به مرگ جوانان 18 ساله اوکراینی بی‌تفاوت است

دمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه، دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، را به بی‌تفاوتی نسبت به کشته شدن جوانان 18 ساله اوکراینی در میدان نبرد متهم کرد.

وی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «بلینکن از اوکراین می‌خواهد تا سن مشمولیت خدمت نظامی اجباری را کاهش دهد تا بتواند همچنان “کمک‌های آمریکا” را دریافت کند. این بدان معناست که از این به بعد نوجوانان 18 ساله کشته خواهند شد، اما دولت بایدن به این موضوع اهمیتی نمی‌دهد.»

بلومبرگ: ناتو کی‌یف را به آغاز مذاکرات آتش‌بس ترغیب می‌کند

خبرگزاری بلومبرگ روز چهارشنبه گزارش داد که ناتو در تلاش است اوکراین را به آغاز مذاکرات آتش‌بس وادار کند.

در این گزارش آمده است: «در حال حاضر به نظر میرسد که ناتو تلاش‌های خود را برای ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین دوچندان کرده است، زیرا نیروهای کی‌یف به تدریج مواضع خود را از دست می‌دهند و نگرانی‌ها درباره احتمال توقف درگیری‌ها و ایجاد یک وضعیت منجمد افزایش یافته است. بخشی از خاک اوکراین ممکن است تحت اشغال نیروهای ولادیمیر پوتین (رئیس‌جمهور روسیه) باقی بماند.»

یکی از دیپلمات‌های ارشد ناتو که نامش فاش نشده، به بلومبرگ گفت که یکی از گزینه‌های ممکن برای آتش‌بس، ایجاد یک منطقه غیرنظامی در خط تماس کنونی جبهه نبرد است که در آن هرگونه فعالیت نظامی ممنوع خواهد بود.

این در حالی است که سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه گفته است  که در حال حاضر، احتمال دستیابی به توافق میان مسکو و کی‌یف برای حل و فصل بحران اوکراین تقریباً برابر با صفر است. به گفته وی، زمانی که مقامات کی‌یف درک کنند روسیه هرگز پیشنهادهای آن‌ها را نخواهد پذیرفت، ممکن است امکان مذاکره و توافق حاصل شود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا