باکو بیانیه وزیر خارجه آمریکا را «دخالت در امور داخلی» خواند
بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در جمهوری آذربایجان و درخواست برای آزادی فعالان و خبرنگاران، با واکنش تند باکو و اتهام «دخالت در امور داخلی» مواجه شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، وزارت امور خارجه آمریکا روز گذشته با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود که واشنگتن بهشدت نگران فشارهای رو به افزایش بر جامعه مدنی و رسانهها در جمهوری آذربایجان است و از دولت این کشور خواسته بود که تعدادی از فعالان حقوق بشر و خبرنگاران را فوراً آزاد کند.
این وزارتخانه همچنین از دولت آذربایجان خواست که به حقوق بشر و آزادیهای اساسی احترام گذاشته و به تعهدات خود بهعنوان عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا عمل کند.
باکو با انتقاد شدید از بیانیه «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا، آن را «جانبدارانه» و «دخالت در امور داخلی آذربایجان» خواند.
«آیخان حاجیزاده»، رئیس سرویس مطبوعاتی وزارت امور خارجه آذربایجان، این بیانیه را «دخالت در روندهای قضایی و حقوقی آذربایجان» دانست که «وضعیت حقوق بشر و آزادیها در این کشور را تحریف میکند.»
حاجیزاده با ابراز تأسف از «دخالت وزارت امور خارجه آمریکا در امور داخلی آذربایجان» گفت: «متأسفانه ما 4 سال گذشته را به دلیل دخالت وزارت امور خارجه آمریکا در امور داخلی آذربایجان، سالهای از دست رفته برای روابط آمریکا و آذربایجان میدانیم که با دوستی و همکاری مشخص میشدند.»
او با انتقاد از «سیاست استانداردهای دوگانه بلینکن در مورد وضعیت فعلی حقوق بشر در آذربایجان» گفت که «این سیاست باعث فلج شدن سیاست آمریکا در کل قفقاز جنوبی شده است.»
این دیپلمات آذربایجانی در پایان ابراز امیدواری کرد که «در دوران دولت جدید آمریکا، روابط دوستانه و مشارکتآمیز میان آذربایجان و ایالاتمتحده احیا شود.»
وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه خود، «روفات صفراف» را بهعنوان یکی از «تعداد اندک فعالان حقوق بشر باقی مانده در آذربایجان که به دلیل فعالیتهایش مورد هدف قرار گرفته است»، معرفی کرد. در این بیانیه آمده است که صفراف در 3 دسامبر بازداشت شده است، در حالی که قرار بود چند روز بعد برای دریافت جایزه حقوق بشر به آمریکا سفر کند.
در ادامه این بیانیه با اشاره به «سئوینج واقفیقزی»، سردبیر «آبساز مدیا» که از نوامبر 2023 در زندان به سر میبرد، آمده است که رسانه تحت مدیریت او در حال بررسی اتهامات مربوط به اختلاس مبالغ هنگفت از منابع دولتی بوده است. واقفیقزی در 9 دسامبر بهطور غیرحضوری جایزه مبارزه با فساد را دریافت کرد.
بر اساس آمارهای ژوئن 2024، تعداد زندانیان سیاسی در آذربایجان به 303 نفر رسیده است.
به گفته سازمانهای حقوق بشری آذربایجانی، این اولین بار از دهه 2000 است که تعداد زندانیان سیاسی در این کشور از 300 نفر بیشتر میشود.
این تحولات و اظهارات نشان میدهد که روابط آمریکا و جمهوری آذربایجان در شرایط بحرانی قرار دارد و دولت آذربایجان بهشدت از دخالت آمریکا در امور داخلی خود ناراضی است.
انتهای پیام/